forum meteorologie, starea vremii, climatologie

Partners

Portal meteorologie   Galerie meteo   Meteo chat   Model WRF-RoMetEx   RSS  
Acum este Mie Iun 10, 2026 12:19 am

Ora este UTC + 2 [ DST ]

Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 475 mesaje ]  Du-te la pagina Anterior  1 ... 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16 ... 32  Următorul
Autor Mesaj
 Subiectul mesajului: Re: Cutremure
MesajScris: Vin Apr 13, 2012 8:03 am 
Neconectat
-40 °C
-40 °C

Hmm, sa fie oare de la incalzirea globala?? Prea mult CO2 deja.Pana si interiorul pamantului e afectat.Nu m-ar mira sa apara o astfel de teorie a unor "savanti".

Sus

MesajScris: Vin Apr 13, 2012 8:57 am 
Neconectat
Tornada
Tornada

incalzirea globala :)

Sus

MesajScris: Vin Apr 13, 2012 10:03 am 
Neconectat
Mr. Green
Mr. Green

Mda, ma asteptam ca Sorifin sa ia absolut totul in deradere, subiectiv ca intotdeauna. Doar ca statisticile continua sa fie date peste cap, iar predictiile nu mai au nici o baza. Pana prin 2000 se putea spune: odata pe an avem X cutremure de peste 7, X cutremure de peste 8 etc....
Sa o luam altfel. Un posibil semnal de la Cel de sus. Sa nu credem ca totul este la intamplare.

Sus

MesajScris: Vin Apr 13, 2012 10:19 am 
Neconectat
Weather Guru
Weather Guru

noobs... :lol:

Imagine

@steaua: da, Cel de sus vrea sa ne omoare pe capete...

Sus

MesajScris: Vin Apr 13, 2012 10:24 am 
Neconectat
-40 °C
-40 °C

Hmm, nu stiu daca sunt subiectiv sau nu.Probabil ca uneori da, dar sigur sunt mai putin subiectiv decat toti savantii astia de renume mondial, ca sa reiau o fraza foarte cunoscuta pe vremuri.Era o gluma evindent faza cu incalzirea globala, dar unii pot merge chiar si atat de departe daca sunt bine platiti pt a sustine ca orice modificare apare e datorata incalzirii globale.Dar sa vorbesc pe cifre.Adica obiectiv.De cand se fac masuratori consistente in domeniul seismologiei pt a se putea trage astfel de concluzii? Exact ca in meteo.Masuram gheata la poli de 30 de ani dar suntem siguri ca ea va disparea peste 20 de ani.Dupa teoriile anilor '90 pana in 2010-2015 n-ar mai fi trebuit sa avem gheata pe timp de vara in Oceanul Arctic.Si uite ca totusi avem.Si vom avea si peste 200 de ani, sunt ferm convins de asta.Nu inteleg de ce nu putem privi totul ca pe o ciclicitate foarte naturala a pamantului.Uneori e mai linistit, alteori e mai nervos, cu eruptii vulcanice.Uneori se incalzeste, alteori se mai raceste.Totul e cat se poate de natural si de firesc si s-a intamplat de n ori pana acum.Doar noi oamenii suntem putin anormali si cautam explicatii in tot felul de lucruri, divine, chimice sau in functie de cine ne plateste.Evident ca lucrurile pot fi privite diferit si fiecare poate avea parerea sa, cu mai multa sau mai putina dreptate.

Sus

MesajScris: Vin Apr 13, 2012 10:35 am 
Neconectat
Mr. Green
Mr. Green

Tot ce-i posibil ca si HAARP sa aibe vreo legatura....De ce nu?

Sus

MesajScris: Vin Apr 13, 2012 10:46 am 
Neconectat
Mr. Green
Mr. Green

Ei uite, eu privesc lucrurile putin diferit. Ciclicitate pana la un punct. Daca luam tot ce se intampla acum, cumulat: toate dezastrele naturale, foamete, boli, ateismul in crestere, multe lucruri anormale au ajuns sa fie normale. Esti gay esti cool. Asta nu cred ca e ciclicitate, nu poate spune nimeni asta, doar daca are ochii inchisi.

Sus

MesajScris: Vin Apr 13, 2012 10:50 am 
Neconectat
Tornada
Tornada

Ce a fost in 1977 se va mai repeta indubitabil odata si odata,poate chiar mai puternic,nimeni nu poate sti.Cutremurele ce s-au inregistrat sunt efectiv normale,sunt perioade mai active seismic,nimic neobijnuit,doar placile tectonice "nu dorm".E rau ca sunt foarte multe cladiri in pericol la un eventual cutremur major,in special in zona Bucurestiului,sa nu uitam ca atunci acele cladiri erau mai "young" si tot a fost dezastrul care a fost,barem daca s-ar mai intampla acum,nu vreau sa ma gandesc.Doamne fereste! In ceea ce priveste ce zicea Sorin in legatura cu incalzirea globala si cu exagerarile acestor savanti,pot sa spun ca sunt de acord cu el,poate fi vorba de o ciclicitate naturala,dar cum umanitatea se da in val dupa senzational,asa se intampla.S-a observat clar ca gheata din Antarctica e la o grosime istorica dupa anii '70 incoace spre exemplu.Pot sa fie si oscilatii multideceniale cum e cazul Atlanticului de Nord si multi alti factori.Ar trebui mai mult realism,nu suntem in SF cu scenarii care de care mai pompoase,vorbesc la modul general :) Fiecare insa cu parerea lui :wink:

Sus

MesajScris: Vin Apr 13, 2012 10:54 am 
Neconectat
Tornada
Tornada

Ani de zile s-au batut cu pumnii in piept ca ghetarii din Himalaya vor disparea,ca sa ajunga acum la concluzia ca acestia se refac foarte bine in timpul musonului.Deci despre ce vorbim :)
Am auzit pareri cum ca acel cutremur de anul trecut din Japonia a fost provocat de americani si mi se pare aberant ca sa poti sa spui asa ceva,sunt prea insegnifianti in raport cu acest univers.

Ultima oară modificat de supercell pe Vin Apr 13, 2012 11:00 am, modificat 1 dată în total.

Sus

MesajScris: Vin Apr 13, 2012 10:57 am 
Neconectat
Mr. Green
Mr. Green

Imi pare rau ca am deschis subiectul. Inchei aceasta discutie pentru ca nu se va ajunge nicaieri.

Sus

MesajScris: Vin Apr 13, 2012 11:02 am 
Neconectat
Tornada
Tornada

Ovidiu nu vreau sa te simti incomod cumva de comentariile mele,eu iti respect parerile tale,mi-am dat si eu cu parerea,nu sunt aici sa va contest opiniile :wink: . In caz de s-a inteles ceva ce nu trebuia,imi cer scuze :D

Sus

MesajScris: Vin Apr 13, 2012 11:07 am 
Neconectat
Mr. Green
Mr. Green

Nici vorba. Nu mai comentez pe seama acestor subiecte. De acum voi face raport zilnic la starea vremii si atat. :)

Sus

MesajScris: Vin Apr 13, 2012 11:19 am 
Neconectat
-40 °C
-40 °C

Ovidiu, n-am vrut sa te supar, daca asta s-a intamplat.Doar ca sunt satul pana peste cap de savanti care n-au explicatii la lucruri simple si incep sa scoata tot felul de perle.Uite un lucru inexplicabil.Activitatea ciclonica din Pacificul de Vest este la un minim record de 6 ani deja.An de an, record dupa record.Cea mai slaba perioada din istoria observatiilor.Pana aici de acord.Explicatii nu s-au gasit.Nu-i bine.Asta ne arata cat de putin cunoastem atmosfera si toate procesele ei complicate.Dar cine ma asigura pe mine ca in trecut, sa zicem intre 1910 si 1916 nu a mai fost o asemenea inactivitate.Nimeni.Si cu siguranta a mai fost.Dar uite ca japonezii nu s-au hazardat sa arunce totul pe o himera.Nici n-au pomenit vreun cuvant de incalzirea globala.Spre deosebire de americani, care de cand se trezesc si pana adorm numai asta au pe buze.Acelasi lucru e si la cutremure.Cu siguranta e o activitate mai intensa sa spunem de 10 ani.Dar daca intre 1890 si 1910 a mai fost asa ceva? N-a masurat nimeni.In ceea ce priveste dezastrele naturale, omul are o influenta prea mica.Aproape totul se intampla asa cum vrea Pamantul.Restul, da.O anumita foamete are legatura cu noi, cea din Romania de exemplu, unde o buna parte din pensionari se poate spune ca mor de foame.Dar nu-i nimeni de vina ca in Kenya sau in Sudan nu ploua.La ateism e prea mult de discutat :D.Poate ne spune Catalyn de ce-a ales calea asta :D.

Sus

MesajScris: Vin Apr 13, 2012 11:43 am 
Neconectat
Mr. Green
Mr. Green

Eu nu vorbeam de parerea savantilor. Consemnarile se pastreaza inca de dinaintea nasterii lui Hristos, dar aparatele de masura au aparut undeva inainte de 1900. Ciclicitatea in seimologie e pe 30 de ani. Spuneam ca aceste statistici si ciclicitati au fost batute, aceste inregistrari, si nimeni nu isi explica acest lucru. Numarul dezastrelor de orice fel a crescut peste acea ciclicitate si statistica. Nu avem de unde sa stim ce a fost la 1300 si atunci ne bazam pe ce avem. Pe scrieri, in special. Acum chiar ca inchei si ma apuc de raport starea vremii. :)

Sus

MesajScris: Vin Apr 13, 2012 12:01 pm 
Neconectat
Weather Guru
Weather Guru

steaua scrie:
Tot ce-i posibil ca si HAARP sa aibe vreo legatura....De ce nu?

Mi se pare cam greu de crezut ca antenele alea sa influenteze in asa hal...cu tot pulsul lor electromagnetic.
Totusi nu pot sa nu remarc ca au fost cutremure extrem de puternice pe Glob in ultimul deceniu, in 2004 9 pe Richer in Indonezia, anul trecut tot pe acolo in Japonia, iar acum 8,6 tot in Indonezia. Sigur au mai fost si altele peste 8 care mi-au scapat.
Nu cred insa ca se poate emite nici o teorie fara dovezi clare, ciclicitate sau influenta umana.

Sus

Afişează mesajele de la anteriorul:  Sortează după  
Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 475 mesaje ]  Du-te la pagina Anterior  1 ... 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16 ... 32  Următorul

Ora este UTC + 2 [ DST ]