forum meteorologie, starea vremii, climatologie

Partners

Portal meteorologie   Galerie meteo   Meteo chat   Model WRF-RoMetEx   RSS  
Acum este Mar Dec 05, 2023 10:49 am

Ora este UTC + 2 [ DST ]

Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 4550 mesaje ]  Du-te la pagina Anterior  1 ... 292, 293, 294, 295, 296, 297, 298 ... 304  Următorul
Autor Mesaj
 Subiectul mesajului: Re: Barfe, smenuri, susanele
MesajScris: Mie Ian 19, 2022 2:14 pm 
Neconectat
Mr. Green
Mr. Green

Problema cu covidul si vaccinul este ca s-au bagat multe mizerii sub pres, s-a mintit mult, s-a gresit mult samd. Nu se discuta deschis si nu exista transparenta. La cea mai mica intrebare legata de capacitatea vaccinului sau a efectelor adverse incepe cenzura. Cat va fi necesar sa isi faca lumea „boostere”? De ce unii au facut forme grave dupa doua sau trei vaccinuri, iar altii nu au facut deloc covid sau cel putin nu au facut covid simptomatic chiar daca nu s-au vaccinat. Nu poti impune un „tratament” unui om sanatos. Nu bei apa daca nu ti-e sete, nu te scarpini daca nu te mananca. CIne raspunde de cei sanatosi care se vaccineaza si raman cu sechele sau mor din cauza unor trombi. Un prieten de 45 de ani a murit in octombrie, la 10 zile dupa cea de-a doua doza de Pfizer. Infarct. A lasat o fiica (13 ani) orfana de tata si o nevasta (42 ani) vaduva. Nu a raspuns nimeni de nimic. A semnat el pe proprie raspundere cand si-a dat acordul. Si-a semnat sentinta.
Eu pot fi de acord ca vaccinul face mai mult bine, dar asta doar varstnicilor si celor cu probleme de sanatate. Mor si tineri sanatosi de covid, dar asta se intampla in multe alte boli date de bacterii sau virusuri.
Ideea este ca trebuie sa existe libertate de decizie, liber arbitru. E corpul tau. Tu trebuie sa decizi daca vrei sau nu vrei sa te vaccinezi.

https://unherd.com/2022/01/we-need-to-t ... -vaccines/

Sunt vaccinat din noiembrie cu Johnson & Johnson pentru ca am fost constrans de la munca. Am ales vaccinul ala (o singura doza) pentru ca este bazat pe vaccinul clasic. Covid am avut in octombrie 2020, forma usoara.

Cate doze vor mai fi necesare, ca initial era vorba de doua, maxim 3?

Sus

MesajScris: Mie Ian 19, 2022 2:37 pm 
Neconectat
Mr. Green
Mr. Green

Am uitat ceva. Cata dezbinare exista acum si cat hate si cata polarizare. O ia lumea razna. Nu mai vezi oameni rationali. Si tare mi-e ca unii de sus profita de toata mizeria asta.

Sus

MesajScris: Mie Ian 19, 2022 3:16 pm 
Ce zici de vaccinul de gripa " flu " ? A fost si este folosit de foarte multi ani. Acum este administrat copiilor sub forma de spray nazal. Adulti vaccin.
O data pe an.

Sus

MesajScris: Mie Ian 19, 2022 3:20 pm 
steaua scrie:
Am uitat ceva. Cata dezbinare exista acum si cat hate si cata polarizare. O ia lumea razna. Nu mai vezi oameni rationali. Si tare mi-e ca unii de sus profita de toata mizeria asta.

Nu cred ca profita cineva de sus doar ca unii asa cum ai scris - o iau razna.
Discutiile referitor la vaccin au aparut si din cauza celor catorva firme care au scos acest vaccin. Eu cred ca de aici au aparut discutiile respective. pro si contra. Care este mai bun, mai prost SAU DE CE SA BAG CEVA IN MINE ?
Nici macar nu stim cu precizie de unde a aparut China sau USA ?

Sus

MesajScris: Mie Ian 19, 2022 3:39 pm 
Neconectat
Tornada
Tornada

Vaccinarea ar trebui să fie un reper de bun simț pentru oricine față de semenii săi, din păcate nu este așa. Mulți se cred mai presus de ceilalți, au gesturi de frondă, nu înțeleg ce înseamnă respectul față de ceilalți, cred orbește în teoria conspirației, iau de bune doar știrile, de cele mai multe ori false, care le dau apă la moară, un grad de înțelegere mai scăzut, civilițație, educație îndoielnice ș.am.d.. De cele mai multe ori discuția de cât de rău e vaccinul e mai interesantă de cât de bine poate face în general. Nu ar trebui să ne antagonizăm între noi pentru că pe planeta asta unii trăiesc fericiți doar din scandal și dispute controversate interminabile.

Sus

MesajScris: Mie Ian 19, 2022 5:55 pm 
Neconectat
Weather Guru
Weather Guru

Ajutati-ma si pe mine sa inteleg, ca schema e foarta simpla si exista o mare fractura logica, desi suntem in secolul 21 si se prespune ca gandim, nu suntem niste limacsi cretini.

Luam in considerare urmatoarele variabile:
- o persoana nevaccinata poate transmite virusul la fel de usor
- o persoana vaccinata poate transmite virusul la fel de usor
- o persoana cu comorbiditati nu isi face vaccinul
- o persoana fara comorbiditati nu isi face vaccinul

De ce sa fiu eu responsabil pentru ala care a facut o forma severa, fie ca a facut sau NU a facut vaccinul, fie ca are sau nu comorbiditati? Unde cacat e logica? Ar fi existat aceasta logica cu o singura conditie: persoanele vaccinate sa NU transmita boala si eficacitatea vaccinului sa dureze dracului macar 2 ani. Atunci hai ca m-as fi sacrificat pt unul care nu vrea sa se vaccineze si stiu ca poate muri (desi din nou, si acolo e libera lui alegere).
Altfel, totul e despre bani si control.

Ca nu are nimeni "de sus" cum sa profite, asta e apogeul imbecilitatii si denota ca unii oameni sunt literalmente mai prosti decat cel mai prost cimpanzeu.
A se vedea cum au explodat averile celor din top 500 in pandemie. Pur si simplu nucleara, fara precedent asa ceva. O asemenea profitorie nu s-a intamplat nici dupa cel de-al doilea razboi mondial.

Sus

MesajScris: Mie Ian 19, 2022 6:59 pm 
Neconectat
Mr. Green
Mr. Green

Daca vorbim despre lipsa de logica a mai fost o faza: daca ai simptome de covid si esti vaccinat poti merge la munca fara probleme. Asta ti se spune daca suni la DSP. Adica un vaccinat poate imprastia in voie covidul, dar daca esti nevaccinat pentru aceeasi fapta risti dosar penal.

Sus

MesajScris: Mie Ian 19, 2022 7:03 pm 
Neconectat
Mr. Green
Mr. Green

Mike1960 scrie:
Ce zici de vaccinul de gripa " flu " ? A fost si este folosit de foarte multi ani. Acum este administrat copiilor sub forma de spray nazal. Adulti vaccin.
O data pe an.

Foarte bine. AM zis cu totul altceva mai sus. Eu nu sunt impotriva vaccinarii. Cu atat mai mult cu cat in cazul gripei vorbim de vaccin normal (nu ARNmesager), testat indelung si vechi pe piata.

Sus

MesajScris: Mie Ian 19, 2022 8:32 pm 
steaua scrie:
Daca vorbim despre lipsa de logica a mai fost o faza: daca ai simptome de covid si esti vaccinat poti merge la munca fara probleme. Asta ti se spune daca suni la DSP. Adica un vaccinat poate imprastia in voie covidul, dar daca esti nevaccinat pentru aceeasi fapta risti dosar penal.

Asta este o tampenie cu DSP-ul dar daca te gandesti cine raspunde la telefon nu-si asuma raspunderea pentru un raspuns cu o logica normala. Nu vor sa gandeasca, le e frica sa nu-si piarda jobul, .... Asta am patit-o eu in decembrie intrand in RO.
Referitor la vaccinat sau nu eu cred ca totusi cei vaccinati sunt mai acoperiti din punct de vedere boala . Poate si prinderea unui virus este mai grea cu toate ca nu este specificat nicaieri. Incercam noi sa dezbatem dar cred ca o fac altii care lucreaza in domeniu. Guvernelor le este frica ( am mai scris ) de cresterea bolnavilor, deceselor, .... si incearca pe tot posibilul sa faca ceva. Nu toti sunt multumiti de incercari, nu ? Nu conteaza daca este guvernul RO, DE sau UK.
Poate gresesc dar voi merge cu turma si daca se cere urmatorul vaccin. Nu-mi implanteaza nimeni nimic in mine. Este doar o incercare la care sunt si eu cobaiul lor !

Sus

MesajScris: Mie Ian 19, 2022 8:38 pm 
steaua scrie:
Mike1960 scrie:
O data pe an.

Foarte bine. AM zis cu totul altceva mai sus. Eu nu sunt impotriva vaccinarii. Cu atat mai mult cu cat in cazul gripei vorbim de vaccin normal (nu ARNmesager), testat indelung si vechi pe piata.

Stiu ca ai mentionat ca nu esti impotriva vaccinarii.
Vaccinul Covid de la diferite firme este testat pe noi ( asta daca vrem ) !
Cu obligativitatea vaccinului nu prea sunt de acord DACA nu esti in contact cu alte persoane ( magazine, mall-uri, pub-uri ). Stai la tine ( cu tine ) cat vrei.
De ce la Dedeman Colentina cer la intrare certificatul Covid iar in Bucur Obor NU ?

Sus

MesajScris: Mie Ian 19, 2022 10:27 pm 
Neconectat
Mr. Green
Mr. Green

Vesti bune:
https://m.facebook.com/story.php?story_ ... 6417608284

Sus

MesajScris: Vin Ian 21, 2022 5:37 pm 
Neconectat
Weather Guru
Weather Guru

Mike1960 scrie:
voi merge cu turma si daca se cere urmatorul vaccin. Este doar o incercare la care sunt si eu cobaiul lor !

Am vomitat putin in gura.
To each their own, I guess.

Sus

MesajScris: Mar Ian 25, 2022 2:47 pm 
Limbaj caracteristic unor persoane.

Sus

MesajScris: Mar Ian 25, 2022 4:02 pm 
Neconectat
Tornada
Tornada

Diversitatea în gândire este interesantă, fiecare cu părerea lui însă cred că ar fi bine să învățăm ceva din asta nu să ne adâncim în diverse teorii conspiraționiste, cel puțin unii dintre noi. Vaccinul este încercarea disperată a omenirii de-a face ceva pentru a nu exista foarte multe victime, nu ca să ne transforme în cobai pentru a ne crește coarne. Va exista mereu o minoritate anti la orice, cu diverse argumente mai mult sau mai puțin valabile.

Sus

MesajScris: Mar Ian 25, 2022 10:13 pm 
eugenraduoradea scrie:
Diversitatea în gândire este interesantă, fiecare cu părerea lui însă cred că ar fi bine să învățăm ceva din asta nu să ne adâncim în diverse teorii conspiraționiste, cel puțin unii dintre noi. Vaccinul este încercarea disperată a omenirii de-a face ceva pentru a nu exista foarte multe victime, nu ca să ne transforme în cobai pentru a ne crește coarne. Va exista mereu o minoritate anti la orice, cu diverse argumente mai mult sau mai puțin valabile.

Noroc ca este o minoritate :!:

Sus

Afişează mesajele de la anteriorul:  Sortează după  
Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 4550 mesaje ]  Du-te la pagina Anterior  1 ... 292, 293, 294, 295, 296, 297, 298 ... 304  Următorul

Ora este UTC + 2 [ DST ]