forum meteorologie, starea vremii, climatologie

Partners

Portal meteorologie   Galerie meteo   Meteo chat   Model WRF-RoMetEx   RSS  
Acum este Dum Mai 24, 2026 8:22 am

Ora este UTC + 2 [ DST ]

Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 69 mesaje ]  Du-te la pagina Anterior  1, 2, 3, 4, 5  Următorul
Autor Mesaj
 Subiectul mesajului: mesaj
MesajScris: Sâm Aug 23, 2008 8:10 pm 
Neconectat
Tornada
Tornada

PENTRU TOTI CEI INTERESATI DE GALERIA MEA, PUTETI ACCESA IN CONTINUARE LINK-URILE RESPECTIVE, DEOARECE AM M AI ADAUGAT POZE CU NORI, DAR SI CU PEISAJE DE LA MUNTE.

Sus

MesajScris: Lun Sep 01, 2008 2:09 pm 
Neconectat
Tornada
Tornada

Maine, 2 septembrie sunt sanse mari sa plec cu familia din nou, pe Valea Prahovei, la Busteni.
Cred ca o sa lipsesc in jur de doua saptamani, in functie de buget, dar si de starea vremii. Dacao sa fie nori interesanti, o sa-i fotografiez si o sa completez albumele de pe Picasa. :D :wink: :P

Sus

Subiectul mesajului: SALUT !
MesajScris: Mie Oct 08, 2008 6:05 pm 
Neconectat
Tornada
Tornada

Azi, 8 octombrie m-am intors de la munte , statiunea Busteni si am o multime de poze interesante sa va arat, dar mare parte o sa incerc sa le pun in albumele mele de pe Picasa, deoarece stiu ca pe acest site spatiul esre limitat.
Am stat 35 de zile la munte , timp in care am prins trei randuri de ninsori care aproape ca au albit crestele muntilor- AM POZE FRUMOASE, sper eu ! In oras nu a nins, desi, la cat de frig a fost, m-am asteptat sa ninga sau sa fie lapovita si jos :)
Mai am si cateva poze surpriza, pe care as dori, sa le postez chiar la aceasta rubrica, chiar daca nu au legatura cu fenomenele meteorologice. Oricum, am sute de poze cu tot felul de nori si peisaje de munte care sper ca o sa fie pe placul la toti :wink:
Din pacate, am stat intr-o casa aproape insalubra unde m-am chinuit din cauza ca trebuia sa ma spal la lighean in casa, am stat si dormit intr-o camaruta ingusta alaturi de parinti, iar incalzirea se face doar cu foc de lemne in soba iar "toaleta" este in fundul curtii, pe un gang ingust.
As avea multe de povestit ,dar mai bine vin cu cateva fotografii inedite :twisted:

Sus

Subiectul mesajului: POZE INEDITE, LA MUNTE
MesajScris: Mie Oct 08, 2008 7:40 pm 
Neconectat
Tornada
Tornada

Am ajuns la munte pe 2 septembrie, foarte obosita deoarece ma sculasem devreme si drumul a fost lung si obositor.
Am sperat sa dorm bine noaptea, dar lucrurile nu au stat tocmai cum mi-as fi dorit.
M-am trezit noaptea( 2 SPRE 3 SEPTEMBRIE) deoarece aveam nevoie sa ies pana afara, deoarece nu aveam grupul sanitar in casa, asa cum ar fi fost cazul.
Am auzit ca latrau cainii cam tare in padure si in curtile vecine, asa ca nu m-am grabit sa ies in curtea casei.
Am iesit la scara casei, m-am uitat in spatele curtii si mi s-a parut ca parca- parca misca ceva, in intuneric, prin gradina.
Deodata, vad o silueta intunecata si destul de mare, care se deplasa incet, spre curtea vecina. Am auzit clar cum pasea, chiar daca iarba este scurta in fundul gradinii.
Aproape ca am avut un soc, sa vad ca ceva, un animal mare, urs cel mai probabil, se plimba nestingherit, prin curtea noastra !
Noi am mers in acest loc de ani de zile la rand, de prin anul 1992 pana in anul 2008 si a fost pentru prima data cand fiarele padurii au inceput sa patrunda in curtea acelei case.
In scurt timp, ne-am dat seama ca ne venise un urs care a trantit tomberonul si a insurat gunoaiele din acesta, deoarece cauta de mancare.
Am stat la munte mai bine de o luna, iar ursul ne-a vizitat de 5-6 ori i n acest timp, dar numai in timpul noptii, nu si ziua.

IATA SI DOVADA, IN POZELE DE MAI JOS ! :twisted: :lol: :twisted:

Sus

Subiectul mesajului: POZE INEDITE, LA MUNTE ( 22 septembrie 2008)
MesajScris: Mie Oct 08, 2008 7:57 pm 
Neconectat
Tornada
Tornada

In noaptea de 22 septembrie, s-a intamplat sa ma trezesc la ora 3 si 20 dimineata, dar am auzit ca latrau cainii destul de tare, asa ca m-am uitat pe fereastra, in gradina. La inceput nu am vazut nimic, dar pana la urma, am vazut in noapte, o umbra mare si neagra, care se deplasa incet, spre mijlocul curtii, daca pot spune astfel. Mi-am anuntat parintii, asa ca nd-am uitat cu totii.
De aceasta data ne intrase in curte un urs foarte mare, care avea chiar si peste 300 kg. Am fost uimita de diemnsiuneile animalului, deoarece la gradina zoologica n-am mai fost de cand aveam 5-6 ani :roll: , iar ursi, am vazut numai si numai la telvizor !
L-am urmarit de la geam cu mare incordare, deoarece ma gandeam ca era posibil ca salbaticiunea sa incerce sa intre in casa, daca ii mirosea foarte tare a mancare. Se deplasa incet, cu miscari molatice, de parca era obosit sau prea grasan :lol:
S-a dus la tomberon, l-a trantit cu laba si a inceput sa scotoceasca in gunoaie. Mama, mult mai curajoasa ca mine si chiar decat tata, mi-a luat aparatul si i-a facut cateva poze, pe acestea pe care le puteti vedea si voi ! Din pacate, imaginile sunt cam neclare.

Sus

Subiectul mesajului: POZE INEDITE
MesajScris: Mie Oct 08, 2008 8:01 pm 
Neconectat
Tornada
Tornada

In ce-a de-a treia fotografie, ursul tocmai urma sa iasa pe poarta, sa se duca in padure, dar a stat putin pe loc, deoarece nu era hotarat daca sa plece sau nu. Tot pe poarta aceea iesim si noi, ca sa mergem la toaleta, dar noaptea nu prea indraznim sa ne ducem. Exista riscul sa dai peste dihanie si n u stiu ce reactii poate avea daca dai peste el....... :!: :cry:

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Mie Oct 08, 2008 10:18 pm 
Neconectat
Site Admin
Site Admin

bine ai revenit!
Obraznic Mos Martin.

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Joi Oct 09, 2008 8:53 am 
Neconectat
Tornada
Tornada

Bine ai revenit printre noi Ema!
Cred ca ai foarte multe amintiri frumoase din perioada asta petrecuta la munte! Intalnirile cu ursul si ninsoarea de septembrie la care ai fost martora cred ca sunt printre cele mai interesante dintre ele!

Sus

MesajScris: Joi Oct 09, 2008 10:38 am 
Neconectat
Tornada
Tornada

vimp scrie:
bine ai revenit!
Obraznic Mos Martin.

Salut,

Da, si mie mi s-a parut cam indraznet acest Mos Martin, insa am vazut ca toate animalele, de la pisica, catel si urs, sunt foarte infometate, deoarece in padure nu prea se gaseste de mancare.
Plus ca ditamai ursii nu se satura una cu doua, iar autoritatile strica ca nu iau masuri- sa lase adapatori pentru animalele salbatice si sa mai adune din ursi, deoarece cred ca s-au inmultit peste masura.

Sus

Subiectul mesajului: SALUT !
MesajScris: Joi Oct 09, 2008 10:53 am 
Neconectat
Tornada
Tornada

SI EU BINE V-AM REGASIT !
Sper ca sunteti cu totii bine sanatosi, mi-a fost tare dor de voi si v-am simtit mult lipsa cat am stat la Busteni, iar de la Internet Caffe n-am avut posibilitatea sa stau decat prea pution pe Mess, deoarece acolo nu e ca acasa.
Oricum, acum sunt acasa si o sa am timp suficient sa stau de vorba cu voi, atunci cand veti avea putin timp liber :) :wink:
Da, la munte peisajele sunt superbe, iar contrastul dintre Iarna de pe culmile muntilor si toamna de la poalele acestora este ceva magnific, ceva ce niciodata nu mi-a m ai fost dat sa vad.
Am si cateva poze, pe care o sa le postez aici pe site-ul nostru, dar si in albumul Picasa ! :D
Din pacate, trebuie sa recunosc, ca nu m-am simtit asa cum ar fi trebuit, deoarece am tot avut probleme medicale, care au umbrit placerea de a fi intr-un loc frumos si linistit, precum statiunea Busteni. :roll:

Sus

Subiectul mesajului: Poze cu munti
MesajScris: Joi Oct 09, 2008 11:56 am 
Neconectat
Tornada
Tornada

Pe 6 octombrie, am putut vedea muntii asa cum niciodata nu i-am mai vazut, cu ceata, cu zapada pe creste si cu pomi argintii la poale !

Sus

Subiectul mesajului: Peisaj de toamna
MesajScris: Joi Oct 09, 2008 12:13 pm 
Neconectat
Tornada
Tornada

La munte, padurile de foioase au capatat nuante frumoase de galben cu roscat, insa la campie pomii sunt inca verzi. Credeam ca si la Bucuresti s-au ingalbenit pomii, dar aici de abia au inceput.

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Joi Oct 09, 2008 2:07 pm 
Neconectat
Tornada
Tornada

Sunt superbe pozele! Felicitari!
Ai prins niste momente deosebite si abia astept sa le vad si pe restul dupa ce le publici pe Picasa. (Sa ne lasi, te rog, un link.)

Sus

MesajScris: Joi Oct 09, 2008 8:44 pm 
Neconectat
Tornada
Tornada

Catalin, multumesc pentru aprecieri ! Ma bucur ca-ti plac pozele, dar sa sti ca in realitate peisajele si muntii erau si mai frumoase, mai ales cand ceata se deplasa cu viteza de la nord la sud si se perinda, asa pe la jumatatea muntilor :D Sigur ca da, sper sa va pot arata si celelalte poze, pentru ca merita din plin sa fie vazute, sa va bucurati si voi de ceva cu adevarat frumos si interesant !
Am un filmulet, ce-i drept cam neclar, in care se poate vedea cum ceata se demplasa in directii diferite. Mai la inaltime, adica pe deasupra muntilor, ceata venea din Nord, iar la poale acesta venea oarecum de la sud. Dupa ce o sa reusesc sa pun filmuletele pe YouTube, o sa las link-urile si aici, pe forum ! :wink:

Sus

Subiectul mesajului: Albumele mele Picasa
MesajScris: Vin Oct 10, 2008 6:45 pm 
Neconectat
Tornada
Tornada

Asa cum am promis, am adaugat fotografii noi in galeriile mele de pe Picasa, dar din pacate spatiul alocat este cam mic si nu am avut posibilitatea sa pun toate pozele cu peisaje si nori deosebiti. Acestea sunt link-urile-

http://picasaweb.google.com/Emarizea/No ... reGallery#
http://picasaweb.google.com/Emarizea/Ga ... eTipurile#

Sus

Afişează mesajele de la anteriorul:  Sortează după  
Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 69 mesaje ]  Du-te la pagina Anterior  1, 2, 3, 4, 5  Următorul

Ora este UTC + 2 [ DST ]