forum meteorologie, starea vremii, climatologie

Partners

Portal meteorologie   Galerie meteo   Meteo chat   Model WRF-RoMetEx   RSS  
Acum este Lun Mai 25, 2026 2:56 am

Ora este UTC + 2 [ DST ]

Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 21 mesaje ]  Du-te la pagina 1, 2  Următorul
Autor Mesaj
 Subiectul mesajului: Arhiva ANM
MesajScris: Joi Oct 16, 2008 12:40 am 
Neconectat
Supercelula
Supercelula

Probabil ar fi trebuit sa pun asta in stiri...dar oricum, sa trecem la subiect. ANM a postat arhiva meteo pentru statiile din tara. Nu-mi vine sa cred... Jos palaria pentru ANM :D .
http://www.meteoromania.ro/index.php?id=124

Sus

Subiectul mesajului: Re: Arhiva ANM
MesajScris: Joi Oct 16, 2008 6:08 am 
Neconectat
Tornada
Tornada

pai asta e de cand lumea pe site... :roll: m-ai facut sa tresar ca ar fi ceva nou... :lol:

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Joi Oct 16, 2008 9:19 am 
Neconectat
Tornada
Tornada

Da, arhiva asta e mai demult pe site-ul ANM... Sunt doar statiile care transmit si rapoarte SYNOP. Pacat ca nu ne ofara informatii si de la restul punctelor de observatie din tara.

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Joi Oct 16, 2008 9:50 am 
Neconectat
Mr. Green
Mr. Green

daca erau arhivele de la toate statiile, jos palaria!!! :lol:

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Joi Oct 16, 2008 11:00 am 
Neconectat
-40 °C
-40 °C

si dak erau datele extreme...macar..dar is date orare..si alea in niste grafice..bine zice steaua..dak erau de la toate..jos palaria..

Sus

Subiectul mesajului: mesaj
MesajScris: Joi Oct 16, 2008 8:37 pm 
Neconectat
Tornada
Tornada

In apropiere de Bucuresti au fost cateva furtuni puternice despre care cred ca puteau fi supercelulare, insa din pacate nu cred ca am cum sa aflu cu precizie acest lucru.
Oare exista in vreo arhiva date despre furtunile care au fost i n aceste zile- 18 august 2002 a fost furtuna puternica in zona Chitila si Militari, iar norii au venit din N-E si s-au dus in S-V:
- 28 februarie 2004 a fost o scurta ploaie torentiala insotita de fulgere puternice si de grindina, iar norii au venit cam din N-V:
- 13 iunie duminica, ploaie tornetiala cu vant puternic si fulgere si nori de mica inaltime, care au semanat oarecum cu u n " wall cloud" :
- 26 septembrie duminica 2004, ploaie torentiala de scurta durata cu grindina si fulgere frecvente, norii au venit din S-V:
- 31 mai 2005, ploaie torentiala care a inceput cu grindina, vant destul de puternic si fulgere. Grindina a fost doar la inceput:
- 5 august vineri 2005 a fost o vijelie care a ridicat norii de praf in apropierea garii Buda, iar la Bucuresti a plouat torential:
- 15 iulie 2006, mai ales in nordul Bucurestiului au fost nori foarte grosi, am vazut si un " shelf cloud", au fost multe fulgere si vant destul de puternic:
- 5 august sambata 2006, au fost nori Cb grosi cu " shelf cloud" sau cumulonimbus arcus, fenomen insotit de vant foarte puternic si grindina in unele cartiere:
11 iulie 2007, am vazut nori foarte negrii si relativ circulari in S-V, asa cu m rareori am putut vedea, fulgera foarte des, temperatura a scazut brusc, iar ploaia a fost abundenta in directia in care se vedea presupusa supercelula.
Eu presupun ca o parte dintre aceste furtuni e posibil sa fi fost mezociclonice.

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Mar Feb 03, 2009 4:14 am 
Neconectat
Supercelula
Supercelula

[quote]Accesul repetat la datele istorice din Fondul National de Date Meteorologice este limitativ. Totusi, accesul persoanelor fizice si juridice din afara ANM, altii decât utilizatorii strategici, la datele istorice referitoare la un acelasi loc de observatie este posibil contra cost si respectând urmÄ‚Å

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Mar Feb 03, 2009 2:36 pm 
Neconectat
EF-5
EF-5

Dragi Tovarasi, ANM-ul Comunist Roman nu va permite mai mult de atat. Veti fi arestat pentru uneltiri impotriva regimului.

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Mar Feb 03, 2009 3:30 pm 
Neconectat
Weather Guru
Weather Guru

Dhragi Tovahrasi, ANM-ul Comunist Hroman nu va pehrmite mai mult de atat! Veti fi ahrestat pentru uneltihri impothriva hregimului! mai degraba :lol:

Nu, serios, aia merita o bataie buna.

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Mar Feb 03, 2009 4:22 pm 
Neconectat
EF-5
EF-5

Vroiam si eu sa scriu asa, dar m-am razgandit. :D

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Vin Feb 06, 2009 2:54 am 
Neconectat
Supercelula
Supercelula

Nu suntem singurii care au de-a face cu asemenea "secretomanie" a agentiei meteo. ANM e frate prin aliantza cu agentia spaniolilor.
http://www.weathergraphics.com/forum/sh ... .php?t=252

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Vin Feb 06, 2009 3:54 am 
Neconectat
Weather Guru
Weather Guru

Booon..trecem peste explicatia penibila conform careia daca date mai complexe s-ar afla in posesia publicului, s-ar putea creea panica, mai ales cand poate n-ar fi cazul, din cauza interpretarii gresite a acestora(!?) de catre persoane neavizate/neautorizate.......dar atunci de ce trebuie sa platesti pentru ele ca sa ai acces??? Mi se pare fara logica...ori le interzici complet(fara plata, fara nimic), ori le pui la dispozitia publicului...aceleasi persoane neautorizate pot sa cumpere datele si sa creeze aceeasi 'panica'. Dooh.

Macar sa nu mai vina cu explicatiile astea de 2 lei si sa zica pe fata: SCOATE BANU' LA BAIATU' ! :wink:

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Sâm Feb 07, 2009 4:41 am 
Neconectat
Tornada
Tornada

Andrei87 scrie:

Macar sa nu mai vina cu explicatiile astea de 2 lei si sa zica pe fata: SCOATE BANU' LA BAIATU' ! :wink:

Exact asta vor..vor cat mai mult profit din vanzarea a cat mai putine date. Mie deja mi-e scarba de ANM ( adik de stat ).Dai banu'---vezi arhiva , dai banu---vezi datele modelelor ..... astea le pot vedea si de la sarbi sau de la nemtzi...doar ca "lumea ( cei care cumpara ) " nu stiu de astea..

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Vin Feb 13, 2009 6:14 pm 
Neconectat
Supercelula
Supercelula

Ia uite ce-am gasit pe net...un forum care si-a luat-o de la ANM. Au bagat ceva hartzi pe forum si imediat a intrat Anemel pe fir.
http://www.vinatorul.ro/public/forum/vi ... =71&t=5430

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Vin Feb 13, 2009 11:14 pm 
Neconectat
Admin
Admin

Cam exagereaza ANM cu legea autorului de care tot pomenesc , atat timp cat e serviciu public de stat , iar informatiile lor sunt publice . Daca accesul la datele meteo ANM erau contra cost , atunci intelegeam ca li se crea prejudiciu . Asa nu pricep de ce se leaga de copierea unor harti . Poate doresc sa scoata bani din publicitate pe site-ul lor :lol: , desi mici sanse ....

Sus

Afişează mesajele de la anteriorul:  Sortează după  
Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 21 mesaje ]  Du-te la pagina 1, 2  Următorul

Ora este UTC + 2 [ DST ]