Grig scrie:
Buna, ema-ema!
In privinta norilor nu se poate scrie mare lucru in cateva cuvinte.
Acestia sunt de o mare complexitate si-ti trebuie ani de studiu sa poti spune ca ai inteles ceva-ceva.
Pe scurt, sunt 10 (zece) genuri de nori, fiecare avand doua-trei si unii mai multe specii, care la randul lor tot cam acelasi numar de varietati sau nori anexa.
Grupandu-i pe etaje, in ordine acestia sunt:
_
etajul inferior:
_ Stratus
_Stratocumulus
_Cumulus
_Cumulonimbus
_
etajul mediu:
_Nimbostratus (acestia se situeaza undeva intre cele doua etaje)
_Altocumulus
_Altostratus
_
etajul superior:
_Cirrocumulus
_Cirrostratus
_Cirrus
Cu speciile si varietatile o sa revin alta data tot la fel de succint mai ales ca nu stiu nici nivelul de pregatire la care ma adresez.
Oricum, cred ca te intereseaza mai mult detaliile practice ale lor si nu partea stiintifica!
[/list]
Buna, multumesc pentru raspunsuri!
Din pacate, trebuie sa recunosc ca nu am studii de specialitate si nici cunostinte meteo, insa doresc sa intelegi ca mi-au placut de mica norii, ploile de vara si fenomenele deosebite.
Stiu, trebuie sa stii multa fizica si matematica, dar si geografie, ca sa poti intelege fenomenele in amanunt, dar cum nu stau bine la aceste materii, imi doresc sa inteleg fenomenele in mare, sa ma catdecat idee, spar ca nu te superi ca spun acest lucru.
In plus, am cautat un site meteorologic serios, ca sa pot discuta despre astfel de fenomene fara sa ma fac de ras si sa fiu inteleasa, ca daca am o pasiune mai iesita din comun, ca nu trebuie sa ma izolez si nici sa fiu marginalizata, asa cum mi s-a intamplat si in scoala generala.
Oricum , te apreciez ca mi-ai raspuns! Daca as avea posibilitati, inclusiv aparatura necesara, dar si bani, as incerca sa invat cat o sa pot in domeniul meteo si as face poze si as filma fenomenele meteorologice interesante.
Nu stiu ce parere ai despre de ti-am scris, dar te rog sa ma scuzi daca ti-am spus ceva care nu e la locul lui.