forum meteorologie, starea vremii, climatologie

Partners

Portal meteorologie   Galerie meteo   Meteo chat   Model WRF-RoMetEx   RSS  
Acum este Sâm Feb 15, 2025 9:25 am

Ora este UTC + 2 [ DST ]

Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 898 mesaje ]  Du-te la pagina Anterior  1, 2, 3, 4, 5 ... 60  Următorul
Autor Mesaj
 Subiectul mesajului:
MesajScris: Joi Mar 06, 2008 2:46 pm 
Neconectat
Tornada
Tornada

unul de tip Boltek vine in jur de 700 euro si unul de tip Lightning Radar ( LR ) din Austria , 45 euro ( facut de mana ) , dar antena pentru LR trebuie facuta manual

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Joi Mar 06, 2008 2:52 pm 
Neconectat
Tornada
Tornada

Si ce model de statie ai ales sa cumperi? O sa iei si radarul de fulgere tot acum?

Sus

Subiectul mesajului: laptop
MesajScris: Joi Mar 06, 2008 6:56 pm 
Neconectat
Site Admin
Site Admin

CrazyFrog scrie:
. momentam mi-am luat un calculator pentium III care o sa fie pe post de server al statiei meteo si al radarului de fulgere care mi-l cumpar..

Eu zic ca era mai fiabil un laptop second hand. au cei de la pcmadd oferte bunicele.
Dar acum..... :)

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Joi Mar 06, 2008 10:22 pm 
Neconectat
Tornada
Tornada

Pe pentium III am dat 2 milioane jumate....financiar e mault mai bun decat un laptop....
Statia meteo care mi-o iau e de tip LaCrosse 2355 si la radarul de fulgere am dat comanda...momentan nu mai au in stoc , car cand au din nou imi preia comanda ( prin aprilie )

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Vin Mar 07, 2008 12:38 am 
Neconectat
Tornada
Tornada

Ma bucur ca ai comandat deja statia! Am vazut-o pe net si cred ca ai facut o alegere buna. Are un rapot calitate/pret ok.
Ai ales locul unde amplasezi senzorii? Cred ca ai de unde alege, mai ales ca stai la curte. :)
Pentru senzorul de temp/umezeala ar trebui constuit un adapost meteo. Uite aici un exemplu: http://www.domotix.net/menu-stationmete ... uction.htm
Eu am facut deja unul dupa acest model si sunt multumit de rezultate.
Astept cat mai curand si site-ul pe care o sa transmiti vremea live. ;)
Toate cele bune!

Sus

Subiectul mesajului: mesaj
MesajScris: Sâm Mar 08, 2008 9:48 pm 
Neconectat
Tornada
Tornada

Cand o sa ai statia meteo, sa mi-o arati si mie ! Eu mai am mult pana sa-mi permit asaceva, eu alerg dupa aparate de fotografiat :)

Sus

Subiectul mesajului: statii meteo
MesajScris: Lun Mar 17, 2008 2:08 am 
Ma numesc Eugen Radu si sunt din Oradea. Sunt un membru relativ nou al acestui site si am vazut ca exista mai multi amatori de discutii pe tema statiilor meteo. Eu stau la casa si am mai multe statii meteo, una dintre ele este un La Crosse 3600 care transmite date online cu un soft WUHU pt wunderground, awekas, CWOP si hamweather. Mai am un La Crosse 1600 si un La Crosse 9115 pt comparatii, plus anemometru de buzunar, altimetru barometru si chiar un barometru clasic. Mi-am construit un adapost pentrul senzorul temperatura umezeala si intentionez sa-mi construiesc un adapost pentru senzorul temp-umid ventilat mecanic. Daca doriti sa va ajut cu vreun sfat privind achizitia, amplasarea, intretinerea sau transmisia de date online a unei statii meteo va stau la dispozitie. Toate cele bune tuturor. Eugen Radu, Oradea

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Lun Mar 17, 2008 4:25 pm 
Neconectat
Norisor
Norisor

Bine ai venit eugenraduoradea !
pe mine ma intereseaza cum trimiti datele la hamweather ? Si eu am o statie wmr 968

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Lun Mar 17, 2008 10:14 pm 
Neconectat
Tornada
Tornada

Salutare Radu si bine ai venit in club! ;)

Deocamdata stiu doar de cateva persoane din Romania care sa aiba o statie meteo personala, dar tu esti singurul de pana acum de care am auzit sa aiba 3. :)
Felicitari!
Sunt curios de cand faci observatii asupra vremii (banuiesc ca ai inceput cu mult inainte de a-ti cumpara statiile). Cred ca ai si o arvhiva interesanta cu datele obtinute.
Sunt curios cum ai amplasat senzorii statiilor meteo pe care le ai si ce tip de adapost ti-ai construit.
Daca e posibil, pe langa explicatii sa postezi si cateva poze ar fi foarte interesant.

Numai bine!

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Lun Mar 17, 2008 10:59 pm 
Neconectat
Tornada
Tornada

M-am decis ce statie cumpar: LaCrosse 3650 , sper ca pana saptamana viitoare sa o am.
Si urmatorul software la care voi lucra , va fi un program de publicare a datelor meteo de la statiile personale pe web , incluzand si parametrii derivati din cei pe care ii masoara statia , ex: Inaltimea bazei norilor , confortul termic , presiunea vaporilor..etc..

Imi pare bine ca din ce in ce mai multi oameni care detin statii meteo personale isi fac aparitia pe forum.Poate asta ma va ajuta sa realizez reteaua de statii meteo personale care inca e in stadiu de proiect.

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Mie Mar 26, 2008 12:13 am 
Neconectat
Tornada
Tornada

Popescu_TM scrie:
Astazi eram prea ocupat cu anemometrul l-am pus pe casa si se vede imediat diferenta dar cam pierde semnalul si trebuie sa-i gasesc alt loc sau sa-i mut sensorul cat mai aproape .

Salut!
Azi dupa ce ai repozitionat anemometrul, am vazut ca s-a inregistrat deja o maxima a vitezei vantului de 31.7 km/h foarte apropiata de cea a statiei de la aeroport (29 km/h), ceea ce e un semn foarte bun (aflandu-se la cativa km distanta nici nu e posibil, decat printr-o concidenta, ca ambele valori sa fie egale).
Inteleg ca sunt ceva probleme cu semnalul, dar sper sa gasesti o asezare a statiei fata de senzor care sa rezolve si aceasta problema.

Astept cu interes poze si mai multe explicatii despre noua amplasare!
Numai bine!

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Mie Mar 26, 2008 2:13 am 
Neconectat
Tornada
Tornada

Iata cateava poze cu statia mea meteo si adapostul antiradiatie pe care l-am construit:

Fişiere ataşate:
Geonaute - WS700.jpg
Geonaute - WS700.jpg [ 35.15 KiB | Vizualizat de 2661 ori ]
Ventilator pt recircularea aerului.jpg
Ventilator pt recircularea aerului.jpg [ 43.76 KiB | Vizualizat de 2661 ori ]
Adapost asezat la geam.jpg
Adapost asezat la geam.jpg [ 22.34 KiB | Vizualizat de 2661 ori ]
Sus

Subiectul mesajului: Statia WS 2355 numai pentru 750 RON
MesajScris: Lun Apr 14, 2008 8:44 pm 
Neconectat
Incepator
Incepator

Incepand cu saptamana viitoare ECHIPOT va poate oferi statia WS 2355 - La Crosse Technology la numai 750 RON cu TVA inclus.
Noutatile statiei sunt: un anemometru mai sensibil la viteze mici ale vantului si legtura USB la calculator.
Statia WS 2355 este versiunea cea mai noua a statiei WS 2305, care era diferit de WS 2300 numai din punctul de vedere al design-ului.

Sus

Subiectul mesajului: mesaj
MesajScris: Mar Apr 15, 2008 1:00 pm 
Neconectat
Tornada
Tornada

As dori sa stiu ce statie meteo mi s-ar putea recomanda in situatia in care locuiesc intr-un careu destul de ingust de blocuri de 8 etaje. Nu am cum s-o montez pe acoperisul blocului, deoarece nu am acces pe terasa imobilului, asa ca va trebui sa-mi montez senzorii undeva in afara balconului.
M-ar interesa o statie pana intr-un milion - doua, deoarece intentionez sa-mi cumpar si un aparat foto digital de 10-14 milioane aproximativ, iar resursele mele financiare sunt mai mult decat modeste, din pacate.
Astept parerile voastre, deoarece inca nu ma pricep de loc la statii meteo.

Sus

Subiectul mesajului: informatii pentru o buna alegere
MesajScris: Mar Apr 15, 2008 2:23 pm 
Neconectat
Incepator
Incepator

Cele mai ieftine statii sunt:
- WS 7014, WS 7018 (masoara doar temperatura si umiditate aer) (200 - 224 RON)
- WS 9152 - are in plus afisare presiunii atmosferice relative si o histograma barometrica pe 12 ore (250 RON) (cel mai bun raport servicii/pret dintre statii fara legatura la PC)
- WS 9115 - display mare si histograma pe 24 de ore (360 RON)
- WS 3500 - srevicii similare, in plus ecran tactil si legatura la calculator cu software pentru interpretare grafica si gestionare date (450 RON)

WS 3500 se numeste chiar statie meteo de oras, pentru ca nu are pluviometru si anemometru, care sunt doi senzori mai dificil instalabili in conditii de oras (locuinte de blocuri)

Pentru cei care se intereseaza de vant in primul rand, se recomanda WS 3502, care seamana cu WS 3500 dar masoara numai presiunea atm., directia si viteza vantului. Are ecran tactil si gestiune pe calculator a datelor.

Cea mai ieftina statie completa este WS 2355 la 750 RON.
Statii complete mai performante sunt WS 3650 (1350 RON) si WS 2-550, care este cel mai nou si performant model (1800 RON pentru amatori).

Pentru informatii mai detaliate puteti intra pe www.echipot.bizoo.ro unde sunt poze, descrieri si preturi.

Sus

Afişează mesajele de la anteriorul:  Sortează după  
Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 898 mesaje ]  Du-te la pagina Anterior  1, 2, 3, 4, 5 ... 60  Următorul

Ora este UTC + 2 [ DST ]