forum meteorologie, starea vremii, climatologie

Partners

Portal meteorologie   Galerie meteo   Meteo chat   Model WRF-RoMetEx   RSS  
Acum este Mie Iun 10, 2026 1:19 am

Ora este UTC + 2 [ DST ]

Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 4557 mesaje ]  Du-te la pagina Anterior  1 ... 83, 84, 85, 86, 87, 88, 89 ... 304  Următorul
Autor Mesaj
 Subiectul mesajului:
MesajScris: Dum Mai 13, 2012 2:57 am 
Neconectat
EF-5
EF-5

No bini mai, apai a-ti auzit si voi cum s-au busit tramvaili de pe linia lui 41 din Bucale, cu acel tramvai am mers foarte mult in anul III de facultate, eu pana la capat iar colegul meu telenovelist cobora la Dr. Taberei cu vreo 4 statii inainte de capat. Sau la naveta mea din Slatina direct la faculta, dar ieseam din metrou Crangasi mult dupa Pasajul Lujerului.

Ce tare ca accidentul s-a produs la atat de mult timp dupa ce am terminat faculta, mergeau cu o viteza in acel pasaj, cel putin 60 la ora si chiar era cam intuneric dupa cum se spune.

Mai tare a fost ca pe 11 iulie 2007 un plop a strapuns trenul cu care ma navetam Slatina-Bucuresti iar ultimul examen l-am avut pe 26 iunie. Sau acelasi tren blocat la Falfani AG pe viscolul din 10 februarie 2010, 12 ore au stat aia acolo.

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Lun Mai 14, 2012 2:09 am 
Neconectat
EF-5
EF-5

Ce fac eu intr-o zi la Posta pana imi ia banii pe corespondenta trimisa-intru pe Estofex de pe telefon, :lol: am vreo 12 MB lunar inclusi de Vodafoame si merge un Estofex sau Blitzortung, forumurile greu de tot sa tot dau stanga dreapta imaginea, autentificarea e asa de cosmar ca am uitat sa bifez invizibilul la Softpedia inrosindu-mi omuletzul prima oara dupa 3 ani, mailul de Yahoo n-a vrut sa se autentifice.

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Joi Mai 17, 2012 7:33 pm 
Neconectat
EF-5
EF-5

Am urmarit acum clipul lui Andrei cu ploicica batraneasca de la Cluj si de 2 ori i-a sunat telefonul, are sonerie polifonica, acum 2 ani avand un monofonic, si are Nokia Tune de chitara idem cu a lui maica-mea. :lol:

Am si eu tot Nokia Tune dar de xilofon sau asemanator, pare-se ca nici Andrei nu obisnuieste sa-si puna o melodie ca ring tone chestie care la tineri e mai frecventa decat descarcarile electrice dintr-o furtuna, mie mi se pare o tampenie pentru ca:

1. E un stress cand suna telefonul, nu prea imi place sa fiu sunat, cand ma suna maica-mea ma cam enervez deci nu pot asocia o piesa care-mi place cu asa ceva, no way :lol:
2. De ce sa-mi bat joc de muzica punand-o sa se auda prost si mai ales sa o intrerup cand raspund? Prefer o mizerie de sonerie de care sa nu-mi para rau ca o opresc. :mrgreen:

Sus

Subiectul mesajului: Re: Barfe, smenuri, susanele
MesajScris: Joi Mai 17, 2012 7:49 pm 
Neconectat
Tornada
Tornada

Nu iti place sa te sune lumea la tel..dar daca te una bucata gagica pariez ca nu te mai deranjeaza :lol:
Nu sunt nici eu genul sa imi placa prea mult sa fiu sunat,sau sa stau ca alte persoane cu el lipit de ureche toata ziua si sa am eventual coversatii de genu:"Ce faci pisi?" :lol:

Ultima oară modificat de supercell pe Joi Mai 17, 2012 7:51 pm, modificat 1 dată în total.

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Joi Mai 17, 2012 7:51 pm 
Neconectat
EF-5
EF-5

Obsesia ta. :)

Sus

MesajScris: Joi Mai 17, 2012 7:53 pm 
Neconectat
Tornada
Tornada

Imi plac femeile dar nu sunt obsedat,obsedat sunt de furtuni,especially lightning :twisted:

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Joi Mai 17, 2012 7:54 pm 
Neconectat
EF-5
EF-5

Sa-ti placa e normal ca doar nu esti castrat sau gay. :lol: Si am mai zis, sa fii foarte pasionat de fulgere desi ti-ai furat-o de la ele e de apreciat si atipic pentru ca cele mai multe persoane ar dezvolta o fobie. :mrgreen:

Apropo de fobii, cum suna electrofobie, teama de a nu se curenta? :lol: Asa ceva are o matusa de-a mea in varsta de 40 de ani pusa recent vanzatoare la magazin (celelalte 2 nu ne sunt rude), i-am zis ca eu dupa ce m-am curentat la lustra in vara 2011 am legat aparatul de masura ca sa vad cu cati volti m-am electrizat (la amperaj mic desigur). :lol:

Sus

MesajScris: Joi Mai 17, 2012 8:01 pm 
Neconectat
Tornada
Tornada

Chiar ca atipic,nu stiu de ce,dar presimt si anul acesta un close lightning strike,asta daca se respecta traditia ultimilor 3 ani :lol: Da chiar,sunt curios cati dintre membrii daca ar fi in locul meu ar mai fi fost pasionati de fulgere. :mrgreen:

Sus

MesajScris: Joi Mai 17, 2012 11:13 pm 
Neconectat
Weather Guru
Weather Guru

Eu inca ma sochez cand ma gandesc cate trasnete apropiate am avut pe 28 august 2004, un adevarat "CG barrage"...cel putin 6-7 trasnete au cazut la o distanta de 100-200 m de blocul meu, dintre care unul a trasnit chiar blocul, si undeva la 30-40 de trasnete au cazut in cartier intr-un interval de vreo 20 de minute. In Cluj niciodata nu am vazut multe trasnete apropiate, eventual unul si gata, in Constanta aveam o gramada; ce-i drept, nici un eveniment la nivelul 28 august 2004. Aveam niste harti cu densitatea fulgerelor din acea zi dar la dracu, am sters pdf-ul chiar ieri, cand l-am inlocuit cu altul care credeam ca e la fel, dar acum cand dau sa-l deschid nu merge.
Cateva radare de atunci totusi...
http://i.imgur.com/SxQJs.png

Sus

MesajScris: Joi Mai 17, 2012 11:46 pm 
Neconectat
Mr. Green
Mr. Green

Cele mai spectaculoase si severe furtuni sunt cele cu traznete nor-sol. Iti dau niste senzatii tari. Ideea e sa nu te prinda in aer liber, ca o imbulinezi. :lol: In ultimii ani n-am mai prins astfel de furtuni, sau oricum, traznetele nor-sol au fost mai rare.

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Vin Mai 18, 2012 1:06 am 
Neconectat
EF-5
EF-5

Eu in iulie 2000 cand am experimentat afara la tzara primul close strike in seara aia timp de 2-3 ore nu mai vroiam fulgere, :lol: mi-am revenit noaptea cand a fost alta furtuna mai calma. Acum nu ma mai sperii decat daca as fi pe camp, insa atunci eram pe alta planeta, si You Tube m-a ajutat sa cunosc lumina si sunetul unui close/very close strike care nu se compara cu cele indepartate.

Ma mutasem la casa la Slatina si din cauza asta nu-mi mai placea la tzara, si acele trasnete mai agresive ca oricand (la alta ploaie o casa din sat a fost lovita) m-au facut sa ma intorc mai repede la oras unde eram mai in sigurantza si nu se lua curentul ca la tzara, prinsesem si gustul muzicii comerciale de pe Pro FM in iunie 2000 (ca am ramas fara cablu din aprilie pana in octombrie din cauza mutarii si ciuciu Atomic sau MTV) si la Spineni aveam doar RRA, alt factor.

Anul 2000 chiar a fost plin de C-G barrages ca si la Slatina in iunie a fost o aversa cu trasnete la fiecare 10 secunde, aia mi-a placut la nebunie ca vedeai becul micsorandu-se si dupa aia trosssccc! afara, sigur a fost ceva de la ciclul solar care a incarcat electric atmosfera, acea furtuna din iunie 2000 a provocat montarea primului paratrasnet din cartier la vecinul de langa mine, acum au mai multi dar eu tot n-am putut sa-mi montez. :lol:

Sus

Subiectul mesajului: Re:
MesajScris: Vin Mai 18, 2012 2:32 am 
Neconectat
Weather Guru
Weather Guru

Neaceasca85 scrie:
sigur a fost ceva de la ciclul solar care a incarcat electric atmosfera

asta e o teorie interesanta :)

P.S. un paratrasnet ca lumea e foarte scump, trece si de 100 mil.

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Vin Mai 18, 2012 2:41 am 
Neconectat
EF-5
EF-5

Ciclurile solare din 1990 si cel din 2000 au fost mai puternice decat cel de acum, sigur a sporit agresivitatea trasnetelor care la oras m-au distrat dar la tara (unde nu sunt paratrasnete si lumea se inchina la fiecare close strike) m-au bagat in sperieti.

Eh, 100 milioane cine stie ce chestie PDA sofistricata, o tija Franklin simpla cum sunt 99% dintre ele in Romania e chilipir. Vecinul a promis in vara 2011 ca ne monteaza si ciuciu, bine ca si-a montat el al 2-lea paratrasnet de langa mine dar eu cu tabla metalica Lindab mi-e mai tarsha decat cu tzigla prost conductoare. Dar e la fel, cu tzigla aveam si multe cosuri de fum, acum nu mai am nici unul, le-am demolat. :twisted:

Sus

MesajScris: Vin Mai 18, 2012 3:29 am 
Neconectat
Weather Guru
Weather Guru

In cosmelia unde lucrez avem paratrasnete cu ioni de nu-stiu-care la vreo 6500 lei parca...

Sus

MesajScris: Vin Mai 18, 2012 9:50 am 
Neconectat
Tornada
Tornada

Ati vazut pe filmari ce paranghelie de paratraznet am eu langa bloc,nu cred ca e an in care sa nu loveasca in el.Una din furtunile cu cea mai mare densitate de CG-uri apropiate am experimentat-o chiar anul trecut in nopatea de 4 iunie,deci de ziua mea.Pe la noi e o vorba din batrani,undeva prin iunie e martea traznetelor :lol: Chiar au fost ani in care au fost furtuni interesante in ziua respectiva,bineinteles e vorba de nimereala.Sau alta chestie,de Sf. Petru pe 29 iunie cica e iarasi cu traznete si furtuni,nu mai zic de Sf. Ilie,cand sunt furtuni atunci in saptamana aia si sunt descarcari electrice ii mai auzi pe unii oameni "vine ilie cu caruta :lol: :lol: Ca tot e vorba de paratraznete,poate am mai spus faza pe forum, am un amic mai scund si de fiecare data cand e furtuna si suntem outside imi zice ca nu isi face probleme ca la inaltimea mea sunt pe post de paratraznet :lol: In iunie 2004 am experimentat un front atmosferic in Defileul Jiului si la cate CG-uri a dat,chiar daca nu toate aproape, efectiv aveai senzatia ca majoritatea dau langa tine datorita sunetului tunetelor in vai.

Sus

Afişează mesajele de la anteriorul:  Sortează după  
Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 4557 mesaje ]  Du-te la pagina Anterior  1 ... 83, 84, 85, 86, 87, 88, 89 ... 304  Următorul

Ora este UTC + 2 [ DST ]