forum meteorologie, starea vremii, climatologie

Partners

Portal meteorologie   Galerie meteo   Meteo chat   Model WRF-RoMetEx   RSS  
Acum este Dum Mai 24, 2026 11:59 pm

Ora este UTC + 2 [ DST ]

Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 7 mesaje ] 
Autor Mesaj
 Subiectul mesajului: Arhiva loop radar ANM
MesajScris: Mar Feb 10, 2009 11:48 pm 
Neconectat
Admin
Admin

Nu stie careva o modalitate de a inregistra intr-o baza de date sau de a salva automat la un anumit interval de timp animatia radarului ANM : http://vremea.meteoromania.ro/taxonomy/term/10 ? Ar fi interesant sa avem si o astfel de arhiva ..... Eu am incercat sa scriu un program care sa faca asta insa din pacate nu am reusit sa extrag automat animatia respectiva in format flash :( . Nu ma pricep din pacate la programare web . As fi interesat sa aflu daca exista un program care sa faca asta sau alte posibilitati daca ar mai fi :mrgreen: .

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Mar Feb 10, 2009 11:53 pm 
Neconectat
Weather Guru
Weather Guru

Ar trebui sa se creeze pe site o arhiva cu imaginea statica, cum au ungurii(care sunt foarte tari dealtfel). Asa iti poti crea tu propria animatie...

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Mie Feb 11, 2009 12:19 am 
Neconectat
Supercelula
Supercelula

Sigur se poate face un programel pentru asta. Ar lua cam 5 giga pe an datele, daca tin minte bine.
CrazyFrog ar putea detalia.
Totusi, grija la arhive. Se prea poate ca ANM sa mai arunce o privire din cand in cand pe forum, si conform unei notificari puse mai mult la tupeu pe pagina veche cu mozaicul radar ( http://www.meteoromania.ro/index.php?id=179 ), e ilegal sa le arhivezi datele.
Din moment ce ei oricum nu fac publica arhiva, si nici nu-s sigur ca au arhiva de radar, mi se pare aiurea sa iti interzica sa le arhivezi - daca nu le arhiveaza cineva, datele alea sunt pierdute forever. Dar nu se stie cum ar reactiona daca cineva ar posta pe undeva o arhiva radar.

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Mie Feb 11, 2009 12:30 am 
Neconectat
Weather Guru
Weather Guru

Anm-ul, cat si centrele regionale au arhiva radar pe ani buni...
Stef, 5 giga? Eu am facut un calcul si ar veni 2-2.5.

Cat despre arhiva, daca avem programul nu e nevoie sa poshtim datele pe forum, se poate foarte bine pe mess, filebox.ro, si nu-si da nimeni seama. Nimeni nu-ti bate la usa sa te ia la rost pentru niste amarate de imagini radar.
Dar daca vor sa afle ce ai in calculator, afla ei oricum.

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Mie Feb 11, 2009 2:13 am 
Neconectat
Admin
Admin

Fireste ca nu intentionez sa postez arhive cu animatia radar pe forum :) . Insa ar fi frumos sa avem astfel de date ca sa putem compara si noi imaginile radar ale furtunilor severe din Romania . Si atata timp cat nu se publica informatiile ,utilizandu-le doar in scop personal , mie forate greu sa cred ca cineva si-ar da seama ce am stocat in calculator , deoarece cu siguranta se poate face un program care sa extraga de pe site datele respective , in asa fel incat sa nu-si dea seama nimeni :twisted:

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Mie Feb 11, 2009 2:30 am 
Neconectat
Admin
Admin

Am citit stef si eu termenii si conditiie de utilizare de pe site . Mi se pare absurd sa nu am voie sa salvez si eu o imagine de pe un site . Se pomeneste ca pastrarea informatiilor fara acordul ANM aduce prejudicii grave institutiei . Asta chiar m-a facut sa rad :lol: . Pai prejudicii imi aduc ei mie cand ma duc pe litoral orientandu-ma dupa prognoza lor si cand ajung acolo constat ca mi-am ratat concediul din cauza vremii ......... Ce e drept asta s-a intamplat acum vreo 10 ani . De atunci au mai evoluat inspre bine lucrurile :) .

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Mie Feb 11, 2009 2:34 am 
Neconectat
Tornada
Tornada

Ma pun sa fac un program si pt. asta :lol: . Crek maine o sa fie gata .

Sus

Afişează mesajele de la anteriorul:  Sortează după  
Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 7 mesaje ] 

Ora este UTC + 2 [ DST ]