forum meteorologie, starea vremii, climatologie

Partners

Portal meteorologie   Galerie meteo   Meteo chat   Model WRF-RoMetEx   RSS  
Acum este Dum Mai 24, 2026 10:37 pm

Ora este UTC + 2 [ DST ]

Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 14195 mesaje ]  Du-te la pagina Anterior  1 ... 447, 448, 449, 450, 451, 452, 453 ... 947  Următorul
Autor Mesaj
 Subiectul mesajului: Re: Starea vremii in Oradea
MesajScris: Mie Noi 21, 2012 10:30 am 
Neconectat
Tornada
Tornada

-0.8c la oradea, minima de inghet azi :)

Sus

MesajScris: Mie Noi 21, 2012 10:34 am 
De azi trec doar pe aeroport, pe observatii personale si pe statiile mele, dupa cum se vede ANM-ul e in pom, probabil e chestia cu taierile de fonduri, daca e asa inteleg perfect cum sta treaba si nu mai zic nimic de ei, chiar daca mai transmit sau nu, fie ca isi actualizeaza sau nu site-urile.
Uitasem cum se plangeau in vara ca nu mai pot achizitiona nimic si se descurca cu anticele termometre clasice rusesti, noroc ca Vaisalele sunt fiabile si merg zeci de ani.
Am vazut. Ceata a fost binefacatoarea.

Sus

MesajScris: Mie Noi 21, 2012 11:56 am 
La mine in curte minima a coborat la 0,1 grade, deci -0,8 e cat se poate de plauzibila. 8,5 grade la umbra, la mine, la ora asta, aerul cetos e tot mai putin vizibil, in schimb soarele domina bolta.

Sus

MesajScris: Mie Noi 21, 2012 12:01 pm 
Neconectat
Mr. Green
Mr. Green

Vei reveni si la datele ANM cand iti va trece supararea, odata cu revenirea site-ului. :)

Sus

MesajScris: Mie Noi 21, 2012 12:08 pm 
Nu ma mai supar, am inteles care e treaba, sper ca asta ar fi, fondurile si bugetul.
Am sa fac corectii necesare la una din statiile mele sa aiba temperatura cat mai apropiata de ANM si dupa aceea, daca isi revin sau nu, e treaba lor.

Sus

MesajScris: Mie Noi 21, 2012 9:55 pm 
Miercuri, 21 noiembrie 2012

Temperatura maxima a zilei a fost de 10,8 ºC,
temperatura minima a noptii fost de -0,8 ºC,
vreme frumoasa, rece noaptea, destul de placuta la orele amiezii, cer senin si partial noros,
aer cetos, ceata noaptea, aer cetos toata ziua,,
vizibilitate medie: 2,1 km,
vantul a suflat cu 5 km/h, viteza maxima a vantului 7 km/h, rafala 14 km/h,
in general dinspre NNE, NE, E, VNV, SE,
evolutia presiunii atmosferice, reduse la nivelul marii: 1024-1023-1024 hPa,
umiditatea a fost intre 82-100 %.
Toate datele au ca sursa ANM-ul, gratie rp5.ru, valori din 3 in 3 ore
si monitorizari orare ale ANM-ului, personale.
Media zilei meteorologice sinoptice:
Oradea 4,2 (3,9) ºC, Arad 4,5 (4,9) ºC,
Cluj 1,9 (1,6) ºC, Satu Mare 4,5 (4,0) ºC, Baia Mare 6,6 (5,9) ºC. In paranteza=aeroporturi.

Sus

MesajScris: Joi Noi 22, 2012 10:19 am 
Iupii, am 12 ore de date cu zecimale, mare minune, cu intarziere dar sunt la arhiva, personala. :lol:
Cer mai mult noros pe la Oradea, ceva aer cetos, 4-5 grade.
Minima noptii meteorologice: 1,3 grade, ANM.

Sus

MesajScris: Joi Noi 22, 2012 10:05 pm 
Joi, 22 noiembrie 2012

Temperatura maxima a zilei a fost de 9,3 ºC,
temperatura minima a noptii fost de 1,3 ºC,
vreme normala termic, cer mai mult noros, altostratusi,
aer cetos si ceata temporar, noaptea, in rest aer cetos nonstop,
vizibilitate medie: 3,1 km,
vantul a suflat cu 5,9 km/h, viteza maxima a vantului 11 km/h, rafala 14 km/h,
in general dinspre SSE, V, ESE, SSV, N, NNE,
evolutia presiunii atmosferice, reduse la nivelul marii: 1024-1026-1025-1027-1026-1027 hPa,
umiditatea a fost intre 84-100 %.
Toate datele au ca sursa ANM-ul, gratie rp5.ru, valori din 3 in 3 ore
si monitorizari orare ale ANM-ului, personale.
Media zilei meteorologice sinoptice:
Oradea 4,8 (4,7) ºC, Arad 6,1 (6,4) ºC,
Cluj 2,7 (2,1) ºC, Satu Mare 2,9 (2,9) ºC, Baia Mare 4,8 (4,0) ºC. In paranteza=aeroporturi.

Sus

MesajScris: Vin Noi 23, 2012 2:19 am 
Fata de Cluj, mai ales, si de Baia Mare, noi si Aradul suntem in alta lume, 5 grade, chiar 6 fata de Cluj si 4-5 fata de Baia Mare.
5-6 grade acum, depresivitatea dorsalei ne ajuta, mai ales pe aici prin nord-vest. :lol:
Sper s-o tina tot asa pana in 21 martie, anu viitor, ii dam pasaport, o adoptam, ii facem orice voie numai sa nu ne lase la polari, sa stea polaru la rusi si la scandinavi sau unde vrea numai la noi nu. :lol:

Sus

MesajScris: Vin Noi 23, 2012 2:29 am 
Neconectat
Supercelula
Supercelula

L-as pofti sa-si faca resedinta la Cluj cu cea mai mare placere :lol: Va veni si pe la voi pana la urma, chiar daca as vrea sa-l tin numai pentru zona asta.

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Vin Noi 23, 2012 3:31 am 
Neconectat
EF-5
EF-5

La cum am stat azi 5 minute fara jena in tricou la 9 grade efectiv nu am nici o retinere daca vine ger de -25, dimineata dorm si nu incalzesc motoare sau sa racai parbrize. Numai sa fie dupa un viscol si/sau un strat de macar 20-30 cm.

Sus

MesajScris: Vin Noi 23, 2012 6:20 am 
Neconectat
Weather Guru
Weather Guru

Eu sunt curios, Eugen, tu te mai uiti din cand in cand pe arhiva ta sa vezi ce s-a petrecut la nu stiu ce eveniment, din curiozitate, cand iti aduci aminte, sau pentru ce tii asa mult la zecimale si la tot? Daca le tot arhivezi si raman asa, nu te uiti pe ele niciodata, eu zic ca o faci degeaba, arhivarea that is, mai ales cu zecimale si minutiozitate. Adica...trebuie sa aiba un scop, nu numai placerea de a arhiva date, ca sa stii ca "le ai acolo" dar nu te uiti niciodata pe ele. :)
Si eu mai salvez harti, dar imi face placere sa rememorez anumite episoade de vreme severa, si atunci hop, imi aduc aminte ca am si arhiva si ma ajuta. Altfel...e doar o indeletnicire gen crosetat, fara nici un rost. :)

Sus

MesajScris: Vin Noi 23, 2012 10:01 am 
Ma mai uit din cand in cand, mai ales la nivel comparativ, in timp.
Tu ai dreptate in ce spui, la urma urmelor aeroportul e atat de apropiat de datele cu zecimale ale ANM-ului incat aceasta tacaneala cu colectarea de date paralele e pur puerila, fix de genul crosetat, am mai spus si scris, e vb de microb, cand ma lasa am scapat de fixatia asta cu zecimalele.
Desi in mare parte incerc sa acopar tot ce misca, fenomene, starea cerului, vant, umezeala, precipitatii, cei mai importanti parametri raman temperatura si precipitatiile, restul e doar de amorul artei. Mai e si Aradul, statie de flux, care, orientativ vorbind, imi acopera zona si are date asemanatoare cu ce avem noi in proportie de peste 80%.
Ma mai uit si eu prin tot felul de arhive sa vad cum a fost dar nu sunt atat de impresionat ca voi de diverse fenomene care s-au petrecut in nu stiu ce an, nu ma prea intereseaza aspectul asta decat asa de curiozitate.
Raman cu compararea de date, echipamente si observatii paralele.
Fiecare cu tacaneala lui. :)

Sus

MesajScris: Vin Noi 23, 2012 10:57 am 
Tot scenariul binecunoscut al ultimelor zile, aer cetos, cer noros/mai mult noros, nori altostratus, nu se semnaleaza nori sub 1500 de metri, 6-7 grade.
Decorul acesta va fi predominant si azi si zilele urmatoare.

Sus

MesajScris: Vin Noi 23, 2012 4:04 pm 
Vreme inchisa, a plouat slab, 0,5 mm la pluviometrele mele, in rest cer noros, desi am avut cativa stratusi mai josi cerul e dominat de altostratusi, cu mici nuante.
8-9 grade, probabil pe acolo va fi si maxima.

Sus

Afişează mesajele de la anteriorul:  Sortează după  
Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 14195 mesaje ]  Du-te la pagina Anterior  1 ... 447, 448, 449, 450, 451, 452, 453 ... 947  Următorul

Ora este UTC + 2 [ DST ]