Dacă nu vrei una cu transmitere de date pe calculator îţi recomand un La Crosse 1501, costă puţin mai mult decât cele de la Domo dar e fiabilă, eu am una din 2008, din ianuarie, şi de atunci îmi păstrez datele în mai multe agende, în paralel cu staţiile care transmit date pe net.
Am o bază de date cu toate datele transmise din 2008, din fiecare zi. În memoria internă a staţiei se stochează 175 de şiruri de date la un interval orar de 3 ore, practic şi dacă mergi în vacanţă şi laşi staţia să meargă vezi datele zilnice pe 3 săptămâni.
Îţi poţi actualiza zilnic minimele şi maximele la toţi parametrii de bază; vânt, temperatură, umiditate, presiune, cantitate de precipitaţii.
Cu montatul nu e nicio problemă, chiar dacă stai la bloc, oricum măsori datele din microclimatul tău.
Staţia este wireless între senzorul termo-higro şi consolă şi bate la 100 de metri în câmp liber, fără obstacole. Datele dintre staţie şi senzorul termo-higro se actualizează la fiecare 4.5 secunde.
Poţi opta şi pt o ieftinătură de la Domo, depinde ce doreşti să măsori şi ce bază de date vrei să-ţi faci şi mai ales cât eşti dispusă sau îţi poţi permite să investeşti în pasiunea ta.
Îţi stau la dispoziţie cu orice informaţie pe această temă, fie că doreşti doar un gadget pt amatori, fie că doreşti ceva mai serios cu transmitere de date online.
Putem discuta pe messenger sau pe skype, am conturi la ambele.
Pe messenger adresa mea este:
eugenraduoradea@yahoo.com.
Spune-mi cât poţi sau cât doreşti să investeşti şi în funcţie de asta îţi recomand cea mai bună opţiune.