forum meteorologie, starea vremii, climatologie

Partners

Portal meteorologie   Galerie meteo   Meteo chat   Model WRF-RoMetEx   RSS  
Acum este Mie Oct 09, 2024 6:53 pm

Ora este UTC + 2 [ DST ]

Reguli forum

1. Fiecare firmă nu-şi va deschide mai mult de un topic (subiect) de prezentare. Aici va prezenta tot ce crede de cuviinţă despre firmă natura activităţii, produse, servicii, preţuri, etc.
2. Este interzisă postarea de mesaje care nu aduc nimic nou, cu scopul vădit de a aduce subiectul în primele rânduri.
3. Se va evita postarea unor mesaje care discrediteză alte firme.
4. Se va evita postarea unor mesaje cu referirea la firma care o reprezintă utilizatorul, cu scop de reclamă, în topicul altor firme.
5. Discuţiile purtate aici se vor referi strict la profilul şi activitatea firmei. Discuţiile cu alt caracter se vor purta pe ariile dedicate.
6. Utilizatorii pot pune aici, reprezentantului firmei, întrebări legate strict de produsele, serviciile şi profilul firmei.
7. Aceste reguli se pot modifica fără notificări prealabile. Utilizatorul are datoria de a se informa periodic despre continutul acestui subiect.
8. Asa cum este precizat şi în descrierea forumului această arie este dedicata firmelor care au activităţi sau produse legate de domeniul meteorologiei. Orice alt gen de subiecte vor fi închise fără o notificare prealabilă.

Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 19 mesaje ]  Du-te la pagina Anterior  1, 2
Autor Mesaj
 Subiectul mesajului: Re: Preturi noi pentru statii profesionale La Crosse Technology
MesajScris: Dum Aug 22, 2010 10:13 am 
Neconectat
Incepator
Incepator

Pe scurt eu am terminat Facultatea de Geografie, specializarea meteorologie-hidrologie, si acum vreau sa continui la master tot meteorologie, deci pot sa spun ca am "microbul", si ca imi place meteorologia. Din pacate sunt constienta ca nu prea poti sa-ti faci un viitor din meteorologie in Romania, dar sunt pasioanta si imi place. Vara aceasta am facut practica la statia meteo Filaret, dar as vrea sa imi cumpar si eu o statie meteo, sa fac masuratorile mele, observatiile mele, si sa am baza mea de date. Timp am nu e problema.

Momentan nu imi trebuie o statie performanta doar una de incepator dar pe viior mi-ar placea sa imi cumpar una mai performanta.
Va multumesc pentru sfaturi, dar inca nush ce sa fac,de care sa imi cumpar si cum s-o inslalez.

Sus

Subiectul mesajului: Re: Preturi noi pentru statii profesionale La Crosse Technology
MesajScris: Dum Aug 22, 2010 10:45 am 
Dacă nu vrei una cu transmitere de date pe calculator îţi recomand un La Crosse 1501, costă puţin mai mult decât cele de la Domo dar e fiabilă, eu am una din 2008, din ianuarie, şi de atunci îmi păstrez datele în mai multe agende, în paralel cu staţiile care transmit date pe net.
Am o bază de date cu toate datele transmise din 2008, din fiecare zi. În memoria internă a staţiei se stochează 175 de şiruri de date la un interval orar de 3 ore, practic şi dacă mergi în vacanţă şi laşi staţia să meargă vezi datele zilnice pe 3 săptămâni.
Îţi poţi actualiza zilnic minimele şi maximele la toţi parametrii de bază; vânt, temperatură, umiditate, presiune, cantitate de precipitaţii.
Cu montatul nu e nicio problemă, chiar dacă stai la bloc, oricum măsori datele din microclimatul tău.
Staţia este wireless între senzorul termo-higro şi consolă şi bate la 100 de metri în câmp liber, fără obstacole. Datele dintre staţie şi senzorul termo-higro se actualizează la fiecare 4.5 secunde.
Poţi opta şi pt o ieftinătură de la Domo, depinde ce doreşti să măsori şi ce bază de date vrei să-ţi faci şi mai ales cât eşti dispusă sau îţi poţi permite să investeşti în pasiunea ta.
Îţi stau la dispoziţie cu orice informaţie pe această temă, fie că doreşti doar un gadget pt amatori, fie că doreşti ceva mai serios cu transmitere de date online.
Putem discuta pe messenger sau pe skype, am conturi la ambele.
Pe messenger adresa mea este: eugenraduoradea@yahoo.com.
Spune-mi cât poţi sau cât doreşti să investeşti şi în funcţie de asta îţi recomand cea mai bună opţiune.

Sus

MesajScris: Lun Aug 23, 2010 8:42 pm 
Neconectat
Ploicica
Ploicica

Referitor la bere, pot spune ca sunt dependent. Nu beau nimic altceva cu alcool in afara de bere. Bineinteles, consumul de bere este responsabil. Nu depaseste 2 beri pe zi(chiar am citit multe articole ca un om care bea maxim 2 beri pe zi este mai sanatos decat unul care nu bea deloc si decat unul care bea de la 3 in sus 8) ), dar pot spune ca nici nu prea trec zile din vara fara sa beau :D

Sus

MesajScris: Mar Aug 24, 2010 11:27 am 
Neconectat
Tornada
Tornada

Cam asa sunt si eu :lol:

http://wrf.rometex.org, e-mail : liviu.oana88@gmail.com

Sus

Afişează mesajele de la anteriorul:  Sortează după  
Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 19 mesaje ]  Du-te la pagina Anterior  1, 2

Ora este UTC + 2 [ DST ]