Neaceasca85 scrie:
Pentru mai. Aprilie 2024, pana acum, a fost ca un mai, inclusiv la vegetatie. M-am simtit aruncat in timp cu o luna in fata.
Nu luna mai! Astea sunt temperaturi de inceput de luna iunie, iar duminica , luni si marti vor fi temperaturi normale sfarsitului de luna iunie. Insa, ce mai este
"normal"?! Aceasta notiune -de normal- trebuie redefinita.
Decalajul termic este deja de aproape doua luni
Si nu vorbim de doua-trei zile , ratacite pe ici pe colo. Asa a fost si toata luna februarie 2024, la fel si in decada III din martie, si acum aceasta luna aprilie.
Aberatiile astea se tin in lant, pur si simplu se intind la nesfarsit. Este fara precedent asa ceva

Plus seceta ca niciodata.
Anul asta 2024 este chintesenta aberatiilor climatice in Romania; culminatia mizeriei termice care s-a accentuat dramatic dupa 2019-2020 
.
Pe cat seceta s-a tot intensificat in ultimii 4 ani, pe atat temperaturile au crescut si mai mult in toate cele 12 luni anuale, iernile au disparut in totalitate din peisajul acestor parti de continent, iar furtunile din sezonul convectiv sunt tot mai rare, tot mai restranse spatial si temporal si din ce in ce mai anemice si fade.
Si toate aceste schimbari extreme in mai putin de 8-10 ani....

Eu nu cred ca va mai fi vreodata in Romania "normalul" pe care il puteai observa frecvent pana cel tarziu prin perioada 2014-2017 , inainte sa inceapa sa se dezlantuie iadul asta.