Deși mai avem ziua de azi nu cred că în jumătatea asta de zi vor fi schimbări semnificative. Încheiem luna mai cu o abatere negativă minoră de 0,3 grade la temperatură și avem o medie de 46 de mm de precipitații față de 70 cât ar fi mma-ul. Iată și zone în care a plouat foarte puțin; Dej 20, Huedin 20, Toplița 17, Bacău 22, Dumbrăveni 18, Lăcăuți (zonă de munte) 17, Curtea de Argeș 4, Ploiești 25, Sf Gheorghe (deltă) 17, Corugea 23, București Afumați 23, Fetești 16, Videle 24, Constanța 13, Mangalia 2, Dărăbani 2, Stânca Ștefănești 8, Tg Lăpuș 21, Călimani (zonă de munte) 17, Vf Omu 35 (foarte puțin), Mahmudia 19, Gura Portiței 19, Mangalia 2, Radar Bârnova 26. Mai sunt 2 stații unde am date lipsă Boița și Sulina unde nu au apărut deloc precipitații în telegramele zilnice, asta nu înseamnă că nu a plouat deloc pe acolo doar că din motive doar de ANM știute nu apar precipitațiile sau nu sunt transmise. Sulina 8 mm, am descoperit pe meteomanz. Iar Boița rămâne singura stație unde nu e raportat nimic, pe internațional. Fie că nu merge senzorul de acolo fie sunt motive pe care nu le cunoaștem și nu le vom cunoaște ținând cont de secretomania de la ANM la capitolul precipitații. Și acum zone unde a plouat foarte mult sau hai să zicem mult, peste 90 de mm, ținând cont că ștacheta medie este ridicată, 70 de mm; Vlădeasa 1800 96, Gurahonț 97, Semenic 157, Cuntu 99, Țarcu 136, Parâng 116, Polovragi 130, Rm Vâlcea 96, Tg Logrești 97, Pitești 96, Stâna de Vale 101, Bâlea lac 100, Reșița 114. La ce trece de 100 de mm la munte e ceva normal, poate de la 150-200 de mm încolo ar fi ceva interesant. La Polovragi am inclus și Horezu 1550, când apare pe Kachelmann, singurul site unde apare Horezu, la fel și la Constanța unde apare și Constanța dig. Dacă aveți corecții de făcut sau comentarii suplimentare v-aș fi recunoscător, dacă mai este cineva preocupat de așa ceva pe forum. Sursele de unde am date sunt ogimet, meteomanz și kachelmann, au fost calculate de mine în format excel cu date culese zi de zi pe parcursul lunii.
|