forum meteorologie, starea vremii, climatologie

Partners

Portal meteorologie   Galerie meteo   Meteo chat   Model WRF-RoMetEx   RSS  
Acum este Sâm Apr 25, 2026 1:38 pm

Ora este UTC + 2 [ DST ]

Reguli forum

Pentru stirile preluate din alte surse va rugam sa :
- scrieti si un mic rezumat al stirii
- sa precizati sursa

Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 102 mesaje ]  Du-te la pagina 1, 2, 3, 4, 5 ... 7  Următorul
Autor Mesaj
 Subiectul mesajului: Avertizare meteo
MesajScris: Dum Apr 13, 2008 10:28 pm 
Neconectat
Tornada
Tornada

In intervalul 14.04.2008, ora 18:00 - 15.04.2008 ora 18:00 va ploua destul de serios mai intai in Oltenia si Muntenia, iar apoi si in Moldova. Perturbatia vine dispre Mediterana din partea de sud a Italiei. Ciclonul care se va forma maine deaspupra Bulgariei, sud-estului Romaniei si a zonei de vest a Marii Negre va antrena formatiunea noroasa pe directia S-S-V -- N-N-V.
Cred ca precipitatiile vor fi insemnate dupa cum arata modelele GFS, dar vad ca ANM inca nu a emis vreo avertizare in acest sens si nici nu se asteapta la descarcari electrice.

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Lun Apr 14, 2008 12:11 am 
Neconectat
Tornada
Tornada

Da , am vazut si eu pe modelele GFS ciclonul care va lovi Romania. Eu zic ca vor fi descarcari electrice numeroase ( nu numai in zona de sud si est , ci si in restul tarii ). Marti vremea se va inrautati si in zona de vest ( dupa ora 17:00-18:00).Convectia va fi puternica.

Nu stiu de ce ANM nu a emis inca nici o avertizare in ciuda faptului ca vor cadea in unele zone si peste 20 l/m2 ( local )

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Lun Apr 14, 2008 12:39 am 
Neconectat
Norisor
Norisor

dupa wetter3, mai ales in 15, cand nucleul depresionar se afla in mare, deci alimentare cu vapori este din belsug, si la 500 HPa suntem sub un talveg adanc, se pare ca vor fi cantitati insemnate mai ales in SE-ul tarii, iar mai intai prin Campia Romana in 14 va trece un capat de front cald

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Lun Apr 14, 2008 1:24 am 
Neconectat
-40 °C
-40 °C

intradevar se pare k vor fi cantitati mari de apa in partea de s-e.e posibil ca punctiform sa se acumuleze pana la 50l/mp in 24h,sau chiar peste...descarcari electrice e posibil sa apara cu precadere tot in partea aceasta a tarii,deoarece in jumatatea de nord se va produce o racire destul de accentuata in cursul zilei de marti,iar precipitatiile de lapovita si ninsoare o sa-si faca aparitia pana la altitudini de 700-800m.

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Lun Apr 14, 2008 12:28 pm 
Neconectat
Tornada
Tornada

S-a trezit shi ANM-ul :))

Ziua/luna/anul: 14/04/2008 Ora: 12 Numarul mesajului: 1
Fenomene vizate: precipitatii insemnate cantitativ
Intervalul: 15 aprilie, orele 00 - 22
Zona afectata: conform textului

Textul mesajului:

COD GALBEN

ATENTIONARE METEOROLOGICA

In intervalul mentionat, in zona deluroasa a Munteniei si a Moldovei, precum si in zona Carpatilor Meridionali si Orientali va ploua.Se vor cumula cantitati de apa intre 25 si 45 l/mp, iar izolat, mai ales la munte, si 50...60 l/mp in 24 de ore.

In municipiul Bucuresti si in imprejurimi, indeosebi in a doua parte a noptii de luni spre marti si in prima parte a zilei de marti, se vor totaliza in jur de 25 – 30 l/mp.

In Carpatii Orientali si Meridionali, la altitudini de peste 1500 m, precipitatiile vor fi si sub forma de ninsoare.

Sus

Subiectul mesajului: mesaj
MesajScris: Lun Apr 14, 2008 5:19 pm 
Neconectat
Tornada
Tornada

Inteleg ca suntem sub influenta unui ciclon care afecteaza si Bucurestiul. Ma tot uit sa vad daca isi fac aparitia norii cumulonimbus, deocamdata cred ca sunt doar nimbostratus.
Astept cu multa nerabdare descarcarile electrice la Bucuresti ! :o

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Lun Apr 14, 2008 5:42 pm 
Neconectat
Tornada
Tornada

Ma uit pe radarul echipotului si vad ceva descarcari electrice la vest de Romania.Posibil sa ajunga si la mine in zona , seara si noaptea cand o parte mica din ciclon va ajunge si in zona mea

Sus

MesajScris: Mar Apr 15, 2008 10:12 am 
Neconectat
Tornada
Tornada

Am auzit ca la Bucuresti s-au defectat deja semafoarele de la ploaie, desi nu cred ca a avut caracter torential. Cred ca este jale in trafic la ora actuala, noroc ca nu am de facut vreun drum, pe vremea asta frumoasa :twisted:

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Mar Apr 15, 2008 10:34 am 
Neconectat
-40 °C
-40 °C

numa in bucuresti se intampla toate nenorocirile cand ploua.se opresc semafoare,canalizarile nu mai fac fata desi ploaia e...nici macar 20l/mp,etc etc...aici la mine cate ploi torentiale nu sunt vara si nu cred ca numai la mine,niciodata nu sau blocat canalizarile,solutia e simpla,trebuie curatate din cand in cand,dar la bucuresti...cine sa faca asta..oamenii?nu,primarii?nu..si de aici toate blocajele si relele posibile

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Mar Apr 15, 2008 10:56 am 
Neconectat
-40 °C
-40 °C

numa in bucuresti se intampla toate nenorocirile cand ploua.se opresc semafoare,canalizarile nu mai fac fata desi ploaia e...nici macar 20l/mp,etc etc...aici la mine cate ploi torentiale nu sunt vara si nu cred ca numai la mine,niciodata nu sau blocat canalizarile,solutia e simpla,trebuie curatate din cand in cand,dar la bucuresti...cine sa faca asta..oamenii?nu,primarii?nu..si de aici toate blocajele si relele posibile

Sus

MesajScris: Mar Apr 15, 2008 1:09 pm 
Neconectat
Tornada
Tornada

Da, Sorin, ai mare dreptate, Bucurestiul este un oras dezastruos din toate punctele de vedere ! :evil:
Sa vedem ce spun diseara la stiri, cred ca o sa rad si o sa plang in acelasi timp :cry: :lol:

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Mie Apr 16, 2008 8:59 am 
Neconectat
Tornada
Tornada

Iata cantitatile de precipitatii cazute ieri, 15.04.08, in cateva orase din tara:

Arad - 10 mm
Bacau - 29 mm
Botosani - 25 mm
Bucuresti - 10 mm
Buzau - 12 mm
Caransebes - 31 mm
Cluj - 19 mm
Craiova - 21 mm
Deva - 22 mm
Iasi - 13 mm
Miercurea Ciuc - 34 mm
Rm. Valcea - 36 mm

(Sursa: www.weatheronline.co.uk)

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Mie Apr 16, 2008 8:02 pm 
Neconectat
Tornada
Tornada

Cred ca o sa fie o noapte destul de rece mai ales in regiunile din interiorul arcului carpatic.
Ciclonul care ne-a vizitat ieri si azi ne paraseste incet incet. Acum isi are centrul la N-E de Romania. In urma lui cerul se degajaza treptat si circulatia atmosferica se va face dinspre N-V in aceasta noapte, aerul rece fiind "pompat" spre tara noastra datorita acestei pozitii a ciclonului fata de noi.
Incepand de maine dimineata insa, intrand sub influenta unui anticiclon centrat deasupra Turciei, vom primi aer mai cald din S-V. Din aceasta cauza de maine temperaturile vor incepe sa creasca din nou.

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Joi Apr 17, 2008 12:35 pm 
Neconectat
Norisor
Norisor

Temperaturile vor creste din nou foarte mult in urmatoarele zile mai ales in 20 si 21, iar aerul va iadvectat din sector sudic.

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Mar Iul 22, 2008 2:27 pm 
Neconectat
Mr. Green
Mr. Green

Avertizare cod galben si portocaliu pentru mai bine de jumatate din tara, privind ploi insemnate cantitativ.
http://www.meteoromania.ro/index.php?id=65

Sus

Afişează mesajele de la anteriorul:  Sortează după  
Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 102 mesaje ]  Du-te la pagina 1, 2, 3, 4, 5 ... 7  Următorul

Ora este UTC + 2 [ DST ]