Forum Meteorologie.ro
http://forum.meteorologie.ro/

Am nevoie de putin ajutor..statie meteo expertdigital ws1070
http://forum.meteorologie.ro/statii-meteo/topic497.html
Pagina 1 din 3

Autor:  gabriell [ Mie Noi 12, 2008 3:38 am ]
Subiectul mesajului:  Am nevoie de putin ajutor..statie meteo expertdigital ws1070

de putin timp am cumparat o statie meteo expert digital ws1070, dar dpa cumscrie si in manual de utilizare trebuiesc facute anumite modificari in functie de preferintele utilizatorului... as vrea sa aflu si pararea altor persone care au asemeanea statie sau care au idde despre ce vorbesc... si inca un lucru. pana la ora asta am stat si am cautat presiunea admosferica normala pentru judetul buzau dar nu am gasit-o.va rog sa imi spuneti unde o gasesc sau cumo pot afla. va multumesc

Autor:  catalin [ Mie Noi 12, 2008 10:40 am ]
Subiectul mesajului: 

Bill iti poata da mai multe detalii despre WS1070 si despre setarile ei pentru ca si el a cumparat-o de curand.

Presiunea atmosferica scade odata cu cresterea altitudinii cu 12.16 mb la fiecare 100 de metri.
Presiunea atmosferica masurata de statie este cea absoluta, iar tu trebuie sa setezi presiunea relativa la nivelul marii pentru locul in care se face masurarea.

De exemplu:
Daca presiunea absoluta (Pa) este 1000 mb in locul de masurare si altitudinea acestuia este de 300 m, presiunea relativa (Pr) va fi:
Pr = Pa + (12.16 / 100) * 300 = 1036.48 mb

Autor:  gabriell [ Mie Noi 12, 2008 11:02 am ]
Subiectul mesajului: 

catalin scrie:
Bill iti poata da mai multe detalii despre WS1070 si despre setarile ei pentru ca si el a cumparat-o de curand.

Presiunea atmosferica scade odata cu cresterea altitudinii cu 12.16 mb la fiecare 100 de metri.
Presiunea atmosferica masurata de statie este cea absoluta, iar tu trebuie sa setezi presiunea relativa la nivelul marii pentru locul in care se face masurarea.

De exemplu:
Daca presiunea absoluta (Pa) este 1000 mb in locul de masurare si altitudinea acestuia este de 300 m, presiunea relativa (Pr) va fi:
Pr = Pa + (12.16 / 100) * 300 = 1036.48 mb



am inteles .iti multumesc mult.oricum eu gresisem in anumit fel. Presiunea absoluta este acasa la mine de 998.5 hPa iar eu o reglasem pe cea relativa la 1001 hPa. oricum o recalculez dupa formula data de tine. te rog sa imi spui cum iau legatura cu Bill. si inca ceva..

Autor:  catalin [ Mie Noi 12, 2008 11:08 am ]
Subiectul mesajului: 

Cu placere!
Bill e un membru al forumului. Sper sa mai intre si sa vada discutia noastra. Altfel nu putem lua legatura cu el pentru ca nu si-a lasat alte date de contact la inscriere.

Autor:  gabriell [ Mie Noi 12, 2008 11:10 am ]
Subiectul mesajului: 

catalin scrie:
Cu placere!
Bill e un membru al forumului. Sper sa mai intre si sa vada discutia noastra. Altfel nu putem lua legatura cu el pentru ca nu si-a lasat alte date de contact la inscriere.



daca presiunea absoluta variaza o sa imi varieze si cea relativa.deci cea relativa nu e o constanta...poti sa ma luminezi?

Autor:  catalin [ Mie Noi 12, 2008 11:20 am ]
Subiectul mesajului: 

Exact, presiunea relativa si cea absoluta variaza cu aceeasi viteza (creste presiunea relativa cu 1 mb, creste si cea relativa tot cu 1 mb).
Tu trebuie sa setezi doar presiunea relativa fata de presiunea absoluta pe care o masoara statia in momentul respectiv, iar apoi statia va sti care este diferenta intre cele doua presiuni si le va afisa corect pe ambele oricare ar fi variatiile acestora.

Autor:  gabriell [ Mie Noi 12, 2008 11:26 am ]
Subiectul mesajului: 

catalin scrie:
Exact, presiunea relativa si cea absoluta variaza cu aceeasi viteza (creste presiunea relativa cu 1 mb, creste si cea relativa tot cu 1 mb).
Tu trebuie sa setezi doar presiunea relativa fata de presiunea absoluta pe care o masoara statia in momentul respectiv, iar apoi statia va sti care este diferenta intre cele doua presiuni si le va afisa corect pe ambele oricare ar fi variatiile acestora.



ok. :) am inteles. am veam impresia ca cea relativa ramane aceeasi tot timpul. acum am inteles...oricum il astept si pe Bill sa imi mai explice el ceva. iti multumesc inca o data . Bafta!

Autor:  catalin [ Mie Noi 12, 2008 11:44 am ]
Subiectul mesajului: 

Presiunea relativa se foloseste ca sa se poata face comparatii ale presiunii atmosferice intre statii meteo aflate la altitidini diferite.

Altfel spus, presiunea relativa ne spune, de fapt, care ar fi presiunea pe fundul unei gauri sapata in pamant (in dreptul statiei meteo) care sa ajunga pana la nivelul marii.

Fişiere ataşate:
Presiunea atmosferica relativa.jpg
Presiunea atmosferica relativa.jpg [ 31.81 KiB | Vizualizat de 3090 ori ]

Autor:  gabriell [ Mie Noi 12, 2008 11:56 am ]
Subiectul mesajului: 

catalin scrie:
Presiunea relativa se foloseste ca sa se poata face comparatii ale presiunii atmosferice intre statii meteo aflate la altitidini diferite.

Altfel spus, presiunea relativa ne spune, de fapt, care ar fi presiunea pe fundul unei gauri sapata in pamant (in dreptul statiei meteo) care sa ajunga pana la nivelul marii.


ok...o sa aplic formula data de tine si o sa aflu presiunea relativa.oricum buzaul este situat la o altitudine de 101 metri asa ca la presiunea absoluta o sa adaug 12.16 mb

Autor:  catalin [ Mie Noi 12, 2008 12:02 pm ]
Subiectul mesajului: 

E foarte bine asa!

Cazul meu:
Timisoara e la 88 de metri (oficial), iar statia mea la etajul 1. Am adaugat la presiunea absoluta 11mb (91 m * 0.1216 mb/m = 11.06 mb)

Autor:  gabriell [ Mie Noi 12, 2008 12:07 pm ]
Subiectul mesajului: 

catalin scrie:
E foarte bine asa!

Cazul meu:
Timisoara e la 88 de metri (oficial), iar statia mea la etajul 1. Am adaugat la presiunea absoluta 11mb (91 m * 0.1216 mb/m = 11.06 mb)


ok. sa stii ca mi ai fost de mare ajutor. ma bucur ca am gasit forumul acesta.!merci inca o data

Autor:  catalin [ Mie Noi 12, 2008 12:13 pm ]
Subiectul mesajului: 

Cu mare placere!
Te asteptam pe forum cu impresii dupa ce-ti instalezi statia si cu date meteo de la Buzau. :)
Numai bine!

Autor:  gabriell [ Mie Noi 12, 2008 5:07 pm ]
Subiectul mesajului: 

catalin scrie:
Cu mare placere!
Te asteptam pe forum cu impresii dupa ce-ti instalezi statia si cu date meteo de la Buzau. :)
Numai bine!


oricum m ai am niste nelamuriri dar sper sa apara cineva care are asemenea statie si sa imi spuna cum a setat el optiunea de prag pt furtuna si senzitivitatea presiunii

Autor:  catalin [ Mie Noi 12, 2008 5:24 pm ]
Subiectul mesajului: 

Setarile astea se fac la fel indiferent de statie. In cazul meu standard e pusa la 3 mb sensibilitatea pentru a schimba prognoza si la scaderea brusca a 5 mb porneste alarma de furtuna.
Aceste 2 valori trebuie setate si in functie de zona geografica in care e statia. Exista locuri in care o variatie de 3-4 mb e frecventa fara sa aduca schimbari in aspectul vreimii, dar sunt si alte locuri in care scaderea rapida de 3 mb aduce deseori furtuna.
Oricum, prognozele facute statiei, fiind facute doar in functie de presiune nu se indeplinesc de multe ori asa ca nu trebuie sa te bazezi pe ele.
Ai instalat deja senzorii statiei? Poti sa ne arati ceva poze?

Autor:  gabriell [ Mie Noi 12, 2008 5:31 pm ]
Subiectul mesajului: 

da... statiea este montata si fixata. dar nu prea imi convine locul . maine o sa ii schimb locul. acum ma duc sa fac cateva poze si sa le pun...

Pagina 1 din 3 Ora este UTC + 2 [ DST ]
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
http://www.phpbb.com/