Forum Meteorologie.ro
http://forum.meteorologie.ro/

Cum am construit casuta senzorului
http://forum.meteorologie.ro/statii-meteo/topic584-75.html
Pagina 6 din 6

Autor:  eugenraduoradea [ Sâm Apr 03, 2010 10:52 pm ]
Subiectul mesajului:  Re: Cum am construit casuta senzorului

Apropo de chestia asta cu adăposturile, eu am renunţat la unul şi am făcut la experimente la greu dar tot sunt diferenţe, de exemplu senzorul termo de la seria 2300... La Crosse reacţionează mai încet la scăderi de temperatură. În acelaşi adăpost (home made) am verificat doi senzori în acelaşi loc iar senzorul de la LC 2350 arată cu 0.7-1 grade mai mult decât senzorul de la LC 1600 care culmea are pus şi adăpostul original aşa că... am impresia că fiind mai ieftină şi condensatorul care măsoară temperatura e de calitate mai slabă.
Altă explicaţie nu găsesc... am senzori no name ieftini care arată tot mai puţin în aceleaşi condiţii decât senzorul de la LC 2350... la fel şi senzorul de la o staţie Oregon Scientific.
Cel mai bun senzor de temperatură e cel cu tijă din oţel care reacţionează foarte rapid la orice oscilaţii de temperatură pe când la condensatori se mişcă ca trenul personal.
Ca să nu mai spun de partea higro de la senzorii La Crosse sau Oregon care în general arată cu 5-10% mai puţin decât la un senzor de calitate mai ales în condiţii de umiditate mai mare.

Autor:  Mike60 [ Sâm Apr 03, 2010 11:07 pm ]
Subiectul mesajului:  Re: Cum am construit casuta senzorului

@eugenraduoradea
La cele doua ( sau cate ai ) statii meteo functioneaza DCF-ul :?: Tu fiind mai aproape de Frankfurt ar trebui sa ai semnal perfect.
La statia LaCrosse 2357 nu apare nici o iconita chiar daca o pun pe balcon :(
La Oregon ( trei bucati diferite ) si la un TFA sunt OK.

Autor:  eugenraduoradea [ Sâm Apr 03, 2010 11:23 pm ]
Subiectul mesajului:  Re: Cum am construit casuta senzorului

Păi din cele n staţii pe care le am, vorba ta, în afară de LC 2300, 2350 şi modelul 1600 care nu are DCF toate celelalte recepţionează semnalul DCF, unele modele recepţionează semnalul DCF în fiecare oră, altele doar noaptea sau până când prind semnalul. Mai sunt ore când semnalul se recepţionează mai greu sau nu se recepţionează dar în general recepţia e de 90%.

Autor:  Mike60 [ Sâm Apr 03, 2010 11:31 pm ]
Subiectul mesajului:  Re: Cum am construit casuta senzorului

Adica vrei sa spui ca statiile tale 2300, 2350 nu au asa ceva ?
Crezi ca Ws2357 are asa ceva ? sau este o teapa trecuta in manual ?
Sa fie oare mult mai sensibile Oregon si TFA ?

Autor:  eugenraduoradea [ Dum Apr 04, 2010 12:57 pm ]
Subiectul mesajului:  Re: Cum am construit casuta senzorului

Mihai, ambele La Crosse-uri atât 2350 cât şi 2300 sunt dotate cu antenă pt recepţionarea semnalului DCF. La consola 2350 am tăiat firele de la antena de ferită iar 2300-le este prea aproape de monitorul calculatorului şi în cele 3 luni şi ceva nu a recepţionat niciodată semnalul DCF. Asta e explicaţia, iar recepţia semnalului se face la aceste staţii doar o dată pe zi, la orele 3 sau 4 dimineaţa, în mod normal dacă ar avea acces la semnal ar trebui să-l recepţioneze sau să încerce acest lucru până ar recepţiona acest semnal. Nu am observat o activitate de recepţie a semnalului DCF ca la unele ceasuri cu recepţie orară a semnalului DCF unde se vede icoana de recepţie care e activă în căutarea semnalului de la minutul 58 până la minutul 3.
Din toate ceasurile cu recepţie DCF (am vreo 10 din astea) doar unul nu a făcut figuri niciodată este un funkwecker no name luat de la o tarabă din Băile Felix care merge de vreo 8 ani şi mai am unul luat din Norvegia în 1994 care merge şi azi, absolut error free.

Autor:  CrazyFrog [ Joi Apr 08, 2010 4:08 pm ]
Subiectul mesajului:  Re: Cum am construit casuta senzorului

Ma gandesc sa construiesc casuta senzorului dintr-o cutie de carton, placata cu placi de polistiren ( pt izolare ), cu fante prin care sa intre aerul, iar pe partea opusa sa atasez un cooler pt. carcasa PC-ului ( cu diametrul de 20 cm ). Ce parere aveti, ar merita efortul ?

Autor:  CrazyFrog [ Joi Apr 08, 2010 4:20 pm ]
Subiectul mesajului:  Re: Cum am construit casuta senzorului

Si mai vreau sa prelungesc cablul de la consola la PC cu 10-15 m , consola sa aibe vedere directa cu locul unde vreau sa-mi montez adapostul meteo si sa transmita in mod wireless date.

Am atasat un ortofotoplan cu casa mea si am marcat locurile unde am amplasati senzorii in momentul asta si unde am de gand sa-i amplasez pe viitor.

Fişiere ataşate:
casa_mea.jpg
casa_mea.jpg [ 87.64 KiB | Vizualizat de 1197 ori ]

Autor:  catalin [ Vin Apr 09, 2010 12:53 am ]
Subiectul mesajului:  Re: Cum am construit casuta senzorului

CrazyFrog scrie:
Ma gandesc sa construiesc casuta senzorului dintr-o cutie de carton, placata cu placi de polistiren ( pt izolare ), cu fante prin care sa intre aerul[...]


Cartonul nu cred ca e un material prea bun in conditiile in care adapostul va sta in calea intemperiilor.
Daca vrei sa faci un adapost durabil de tip Stevenson mult mai bine ar fi sa fie facut din lemn sau din grile de ventilatie, cum are eugenraduoradea. El sigur iti poate da idei excelente in acest sens.

De asemenea poti face, cu rezultate foarte bune, si un adapost din farfurioare cum are Mike60 sau asa cum este al meu.

Totusi, daca as avea o gradina eu as opta pentru prima varianta: adapost Stevenson ca la carte.

Bafta! :)

Fişiere ataşate:
Grila ventilatie.jpg
Grila ventilatie.jpg [ 2.08 KiB | Vizualizat de 1243 ori ]

Autor:  Mike60 [ Vin Apr 09, 2010 6:39 pm ]
Subiectul mesajului:  Re: Cum am construit casuta senzorului

Pluviometrul l-as monta in curte undeva in mijlocul ei, senzorul termo la fel dar anemometrul ( si ce apartine de vant ) pe casa din cauza copacilor care se vad ca imprejmuiesc curtea ta. Totul in curte se poate monta ca la carte ( inaltimea corecta ) nu ca la mine. Nu am unde in alta parte decat pe strada :D .
La fel nu as recomanda din carton oricat de bine ar fi izolata. Avand curte poti sa o faci din lemn ( repet ce am scris mai sus - ca la carte ).
Nu as merge pe wireless. Eu mai am probleme cu cele doua emitatoare Oregon care functioneaza in 433MHz la fel ca statia ta. Daca statia ta ar fi in frecventa > 800MHz atunci cred ca nu ar fi probleme decat de distanta si nu de bruiaj de la alte device-uri. Mergand in curte cu firul sigur nu ai de unde sa ai interferente si poti sa lungesti cablul muuuuuuuuuuuult. Multi au ingropat firul in pamant in tub bergman ( instalatii electrice ). Chiar si cei cu Davis au optat pentru varianta cablu. Este mai sigura.
A aparut WS1080 la noi. Nu o cumparati ca sunt variantele vechi la care display-ul se vede slab ( chiar daca are reglaj de contrast ).

Autor:  Mike60 [ Dum Oct 17, 2010 5:26 pm ]
Subiectul mesajului:  Re: Cum am construit casuta senzorului

@eugenraduoradea

La adaposturile actuale posibil sa am o problema. Apa stransa in farfurioara de sus cred ca modifica un pic informatia referitoare la umiditate. Corect, Eugen ?

Fişiere ataşate:
DSC00848.JPG
DSC00848.JPG [ 73.58 KiB | Vizualizat de 1184 ori ]

Pagina 6 din 6 Ora este UTC + 2 [ DST ]
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
http://www.phpbb.com/