Forum Meteorologie.ro
http://forum.meteorologie.ro/

Necaz cu statia
http://forum.meteorologie.ro/statii-meteo/topic649.html
Pagina 1 din 5

Autor:  Mike60 [ Lun Feb 09, 2009 10:20 am ]
Subiectul mesajului:  Necaz cu statia

Am un mare necaz. Nu stiu de unde sa-l apuc :?:
Sambata dimineata am mutat calculatorul fata de locul unde era la 3 ( trei ) m. Nu am facut altceva. l-am conectat si a mers timp de aprox. 1h. Dupa acest timp a iesit din program. Calculatorul merge bine merci. Daca repornesc softul merge cat vrea muschii lui su dupa un timp aleeator se opreste. Ieri s-a blocat si statia odata. Nu mai primea nici o comanda de la butoanele ei. A trebuit sa scot alimentarea si bateriile pentru a se reseta. Ce am mai facut dupa mutarea lui. Am schimbat cablul plat, cablul cu mufa seriala. Acum am unul singur. Nu cred ca este de aici. Ieri am incercat si cu cablul original si tot iese din program. Azi de dimineata am repornit statia iar acum vad ca sistemul de transmisie date catre Wunder.... este blocat la ora 08:32.
In final cred ca am doua probleme.
1. Iese din program.
2. Se blocheaza statia.
Ce sa fac :?: Sa reinstalez sistemul de operare ?
Stiu ca din ce aduci mai multe modificari la un produs este posibil sa nu m ai functioneze. dar intrebarea este - de ce de doua saptamani functioneaza impecabil :?: iar acum :evil:

Autor:  CrazyFrog [ Lun Feb 09, 2009 10:24 am ]
Subiectul mesajului: 

HeavyWeather era softul pt. statia respectiva?...ma cam indoiesc ca de la heavy weather sa fie asa ceva...daca era pe weather display mai ziceam.
Posibil sa fie o problema interna a sistemului de operare sau sa fi prins vreun virus de undeva..Incearca sa reinstalezi sistemul, ar fi cea mai buna solutie.

Autor:  Mike60 [ Lun Feb 09, 2009 10:39 am ]
Subiectul mesajului: 

Multam

Este un MSI Wind asa ca sistemul de operare este licentiat. Deci ar trebui sa fie OK.
Voi incerca in seara asta.

Mihai

PS. Aceeasi informatie ( reinstalare ) am primit-o si ieri seara de la Eugen Oradea.

Autor:  Mike60 [ Lun Feb 09, 2009 4:15 pm ]
Subiectul mesajului: 

Ce se intampla ?
A picat de trei ore si statia " Odai " Bucuresti

Autor:  vimp [ Mar Feb 10, 2009 2:04 am ]
Subiectul mesajului: 

Mike, cand vorbim de comunicatii seriale un factor foarte important este fazarea alimentarii si impamantarea. In general, in mufa mama (aia de intra in PC) trebuie sa ai faza ca in figura (O-ul rosu):

----------------
/ -------O--------\
/ ---O--------O----\
-------------------------

Autor:  Mike60 [ Mar Feb 10, 2009 10:16 am ]
Subiectul mesajului: 

:D :D :D
Ieri seara am depistat de ce se bloca statia ( softul pe calculator ).
Sambata de dimineata dupa ce am mutat calculatorul aproape de geam am pornit ambele softuri. Si cel al statiei si WUHU. Din aceasta cauza dupa un timp in care probabil se chinuiau :P sa lucreze impreuna dadeau rateuri. A fost greseala, graba mea :oops: . Dupa acest experiment :cry: am vazut ( in setari ) ca WUHU poate sa lucreze si singura :idea: . Preia direct datele din statie. Nu stiam acest lucru pana ieri.
Nu am mai reinstalat nimic. Totul merge struna.
Referitor la cablu intre statie si calculator.
Am CAT5E la care am unit toate firele albe impruna cu firul metalic ( masa ) stranse la un loc cu ajutorul piesei de fixare a cablului din mufa si lipit electric de sasiul mufei. Celelalte patru fire le folosesc ca semnal. Probabil ca asa voi face si la cablul care va lega senzorul termo/hidro
de anemometru. In capatul cablului a trebuit sa pun adaptorul serial / USB.
Statia upload-eaza din nou :wink:

Autor:  Mike60 [ Joi Feb 19, 2009 10:36 pm ]
Subiectul mesajului: 

Revin cu defectul care aparea cand .......
Se oprea receptia de date de la statie. De doua ori statia a fost blocata reusind deblocarea ei doar scotand bateriile si alimentarea.
Azi am depistat inca ceva - cablul prelungitor de la adaptorul serial/USB face figuri. La atingerea usoara a lui se pierde semnalul. Posibil si acum doua saptamani cand am mutat calclatorul sa fi miscat mufa :!:
Am renuntat la el si am pus mufa USB direct in portul calculatorului.
Sper ca nu se mai opreste maine.

Autor:  CrazyFrog [ Lun Mar 30, 2009 6:45 pm ]
Subiectul mesajului:  Re: Necaz cu statia

Mie saptamana trecuta mi s-a defectat senzorul de temperatura-umiditate, dar am vb. cu domnul de la Echipot si imi va trimite altul bun,statia fiind inca in garantie.

Autor:  Mike60 [ Lun Mar 30, 2009 7:38 pm ]
Subiectul mesajului:  Re: Necaz cu statia

Ce este stricat la el ? Interesant ce se strica. Pe forumurile de discutii statii La Crosse se plangeau de contacte imperfecte al bateriilor. Oxidarea lor din cauza intemperiilor.
Eu am postat mai de mult cateva poze cu interiorul senzorului. Neavand incredere in ce am vazut acolo am refacut lipiturile de curent mai mare. Alimentare baterii, mufe semnal, .... La fel am facut si cu statia.
Poti sa-l intrebi cat ar costa un senzor nou ? Curiozitatea :roll:

Autor:  catalin [ Mar Mar 23, 2010 12:09 am ]
Subiectul mesajului:  Re: Necaz cu statia

In cazul statiei mele, dupa un lung sir de zile in care n-a mai dat erori in ceea ce priveste viteza vantului, de cateva zile a reinceput brusc, enervant si aparent fara motiv sa faca figuri.

http://www.wunderground.com/weatherstat ... &year=2010

Ma gandesc sa scurtez cablul de la girueta pana la senzorul termo-higro pana la lungimea minima necesara si chiar sa schimb mufa originala a lui.
Ce credeti ca as mai putea face?

Autor:  Mike60 [ Mar Mar 23, 2010 4:00 pm ]
Subiectul mesajului:  Re: Necaz cu statia

Eu nu as scurta cablul ci as schimba acel cablu.
Ce lungime ai acum ? Mergi cu doua bucati de 10m ?
1. Poti sa lipesti firele fara a mai folosi mufele. Este ceva de munca dar daca ai timp :D
2. Daca ai chef si posibilitate schimba cablul din telefonic in CAT5.

Autor:  catalin [ Mar Mar 23, 2010 5:16 pm ]
Subiectul mesajului:  Re: Necaz cu statia

Merci pentru raspuns Mike!
Distanta este de doar vreo 4 metri.
Pentru a schimba cablul cum pot sa prind firele in anemometru? (Nu l-am desfacut pana acum) Trebuie lipite acolo? Nu am pistol de lipit...
Daca folosesc CAT5 cu ce mufa fac legatura intre cablu si senzorul termo-higro?

Autor:  Mike60 [ Mar Mar 23, 2010 8:21 pm ]
Subiectul mesajului:  Re: Necaz cu statia

Daca este vorba despre 4m atunci uita ce am scris mai sus referitor la schimbare. Ai contacte imperfecte in mufe. Poti sa iei spray contact si sa incerci sa pui tot cablu plat telefonic ( litat - eventual cu sase fire ) cu mufe sertizate de tine sau de un prieten pe care-l cunosti si care face treaba corect. Nu toate mufele din fabrica sunt sertizate bine.
Eu am cablul de 35m de la anemometru pana la un prelungitor, 8m pana la senzor, inca 8m pana la alt prelungitor si 14m pana la statia din casa. Daca ar fi sa calculezi ce distanta este te iei cu mainile de cap. Cablu telefonic ( plat ) am bucata de 35m si cele doua bucati de 8m. De la ultima cupla pana la statie si de la statie ( 10m ) pana la comp. am cablu ecranat cu sase fire cel care se foloseste la alarme de apartament. La fiecare capat de cablu ( Cat5 sau plat ) am bobina de ferita. Semnalul intra in nb prin portul serial. Nu folosesc adaptorul serial / USB. Special am cumparat docking pentru nb care are port serial. Pacat ca doar unul.
Eroarea care-mi apare mie o data pe saptamana sau mai rar este " OFL " care se inmagazineaza in statie dar pe wunderground nu pleaca.

Autor:  catalin [ Mar Mar 23, 2010 11:27 pm ]
Subiectul mesajului:  Re: Necaz cu statia

Merci inca o data pentru informatii si pentru descrierea instalarii anemometrului tau, care pentru mine este demult un exemplu de corectitudine a amplasarii si a conectarii.

O sa incerc maine sau zilele viitoare in orice caz sa schimb mufele si sa mai scurtez si cablul.

Autor:  Mike60 [ Mie Mar 24, 2010 9:24 am ]
Subiectul mesajului:  Re: Necaz cu statia

Decat sa te chinui cu cablul original sa mai tai din el mai bine cumperi o bucata de cat vrei tu ( ca lungime ) plat cu sase fire. Cumperi mufe ( telefonice ) cu sase pini. Va fi mult mai solid decat cel original cu patru.

Pagina 1 din 5 Ora este UTC + 2 [ DST ]
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
http://www.phpbb.com/