Va salut!
Stiu ca exista o pagina de prezentari dar, din prea multa lejeritate, o sa spun cate ceva despre mine aici. nu prea multe - doar ca-mi place vremea si ma bucur ca am gasit acest forum destinat pasionatilor de meteo.Nu lucrez in domeniu (sunt psiholog de meserie) ca majoritatea celor de aici asa ca studiul vremii (in masura in care poate sa fie studiata) e un fel de hobby ptr mine.E adevarat - fata de ce faceti voi aici ca profesionisti - studiul meu este destul de superficial.Dar e ok - o sa invat de la voi!
Nu stiu cum e povestea cu stratul de zapada intre sudul tarii si Ardeal, dar imi amintesc destul de multe ierni cu omat de peste 25-30 cm la Sibiu(ca sunt sibian).memorabil a fost acel noiembrie 1995.stratul de zapada a depasit 50 cm - desi a fost masurat la statie ca avand 50.nu stiu ce a facut zapada aia de a depus in strat un numar asha rotund?

- dar in fine, nu ma bag la felul in care se fac masuratorile etc.
apoi prin anul 98-99 cred s-a consumat un alt episod frumos de vreme - o ninsoare umeda care a durat mai mult de 12 ore si care a depus un strat frumos de zapada - desigur ca au fost si anumite neplaceri - zapada s-a acumulat pe copaci si pe liniile electrice distrugandu-le.cred ca aproape in fiecare iarna la Sibiu avem un astfel de eveniment - zapada umeda care cade pret de ore bune.
Desi nu la intensitatea celor din sud - au existat viscole si in ardeal.imi amintesc ca dupa anul 2000 un viscol, care a paralizat Moldova, a patruns si in Transilvania - cu deosebire Valea Muresului a fost afectata.Nordul jud.Sibiu a primit atunci un viscol de aproximativ 10 ore.
ce doresc sa spun cu asta?cred ca raman pe varianta ardealului cand vine vorba de iarna.ninsoarea, desi linistita, creeaza un spatiu cu adevarat mirific.e mai frumoasa iarna la munte decat la ses