forum meteorologie, starea vremii, climatologie

Partners

Portal meteorologie   Galerie meteo   Meteo chat   Model WRF-RoMetEx   RSS  
Acum este Sâm Iun 13, 2026 2:32 pm

Ora este UTC + 2 [ DST ]

Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 16 mesaje ]  Du-te la pagina 1, 2  Următorul
Autor Mesaj
 Subiectul mesajului: august 2009
MesajScris: Mie Sep 16, 2009 8:44 am 
Neconectat
Tornada
Tornada

a aparut diagnoza lunara - august 2009
http://www.meteoromania.ro/index.php?id=513

observatie-la precipitatii ca de obicei apar mari neconcordante...
de ex pentru m.ciuc si deva autorul hartii afiseaza un procent de realizare negativ de tot (<=-75%)...exact ca in dobrogea unde se si spune ca au fost sub 10mm in august...
de fapt in realitate ambele statii au fost pe plus (deva +26% fata de medie; m.ciuc +41% fata de medie) :!: :!: :!:
in schimb la botosani apare ca fiind un plus de precipitatii...in realitate insa este de fapt un -32% :!: :!: :!:
as mai putea continua cu exemplele, dar ar fi plictisitor...

oricum harta ploilor pe august mi se pare ratata in mare proportie...o explicatie totusi ?

textul de sus nu mai e valabil :!:

Ultima oară modificat de doodoo pe Mie Sep 16, 2009 4:52 pm, modificat 1 dată în total.

Sus

Subiectul mesajului: Re: august 2009
MesajScris: Mie Sep 16, 2009 11:51 am 
Neconectat
-40 °C
-40 °C

ce sa zic muresu........am ramas blocat cand am vazut indice intre -50 si -75%...ceea ce ar insemna aproximativ vreo 24-25mm cazuti...cand la statia apm de la 2metri de cea a anmului au cazut 62mm...iar la cea de la mine din cartier 68mm...sa nu mai zic mediasu...care in primele zile de august deja avea cantitatea normala acumulata..fiind clar pe plus la sfarsitul lunii.....dar nu mai am nici un chef de critici...le-am zis de prea multe ori...fara sa se intample nimic...este bataie de joc...si-o incompententa cum rar se vede intr-o institutie publica......aaa...sa nu mai zic ca la fel a fost si pe iulie harta la pp....singura masura ce am putea s-o facem...ar fi sa scriem o petitie..semnata..de toti cei de aici de pe forum...in care sa semnalam ploaia de erori care apar zilnic pe site...o dam la cineva de la bucuresti..iceage..gogulica..ema..vedem la cine..si le-o da domnilor de acolo....altfel cred ca tot asa o vor tine...asta e propunerea mea..sper sa va bagati cat mai multi..si cat mai repede

Sus

MesajScris: Mie Sep 16, 2009 12:07 pm 
Neconectat
Admin
Admin

Un proverb zice ..... "Dupa fapta si rasplata" . Cei de la ANM o iau in sens reciproc si ..... bine fac Imagine . De pilda , eu daca as fi in locul lor, doar pasiunea si respectul pentru meteorologie m-ar face sa nu le urmez exemplul . Prea dezorganizata institutional este in general Romania si asta se reflecta si in activiattea ANM Imagine .

Sus

MesajScris: Mie Sep 16, 2009 12:32 pm 
Neconectat
Tornada
Tornada

Poate ar fi bine sa facem un thread cu propuneri de imbunatatire a activitatii ANM - nu se stie cine citeste... :wink:

Sus

MesajScris: Mie Sep 16, 2009 12:35 pm 
Neconectat
Mr. Green
Mr. Green

Gata..... :D s-a rezolvat, atat v-ati luat de ei (pe buna dreptate), ca au decis sa puna harta corecta...sau ma rog, aproape corecta!

PS. La mine s-a acumulat o cantitate de 84,8mm, ....e de inteles ca nu apare pe harta pt ca nu exista statie, iar cele doua de la ANAR nu conteaza!

Ultima oară modificat de steaua pe Mie Sep 16, 2009 1:29 pm, modificat 1 dată în total.

Sus

MesajScris: Mie Sep 16, 2009 1:03 pm 
Neconectat
Mr. Green
Mr. Green

"Greselile" sunt facute intentionat, nu stiu care ar fi scopul, altfel nu-mi explic. Vor sa vada cat de vigilenti suntem.... :lol: Probabil cineva citeste forumul, iar daca nu am fi semnalat noi problema asa ar fi ramas.

Sus

MesajScris: Mie Sep 16, 2009 2:02 pm 
Neconectat
-40 °C
-40 °C

oare e singurul forum meteo din tara??

Sus

MesajScris: Mie Sep 16, 2009 2:31 pm 
Neconectat
Weather Guru
Weather Guru

E cu siguranta singurul forum dedicat. Mai sunt forumuri insa care au rubrici sau poate chiar sectiuni cu "meteo"...

Sus

MesajScris: Mie Sep 16, 2009 4:51 pm 
Neconectat
Tornada
Tornada

101% ca sunt persoane in anm care citesc ce se scrie pe aici...in special cei cu capul pe umeri si cu dorinta de progres...de unul stiu sigur...

PS - ma bucur ca au remediat eroarea (scuza oficiala ar fi o lentoare a refresh-ului de pe servere, care a facut ca la textul cu luna august sa ramana hartile de pe iulie) :wink:

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Mie Sep 16, 2009 4:58 pm 
Neconectat
EF-5
EF-5

Nu sectiuni, doar cate un topic care sa aibe oaresce tangente cu vremea. Da, este singurul forum de meteo din Romania. :!: Si cei de la ANM nu sunt fraieri sa nu-l citeasca. :mrgreen:

Sus

MesajScris: Mie Sep 16, 2009 5:54 pm 
Neconectat
-40 °C
-40 °C

doodoo...asta s-a intamplat in iulie..cand au ramas hartile din iunie...dar acum..nu..erau alte harti..am verificat ca nu cumva sa fie cele din iulie...stii care cred ca e parerea mea..pt ca am vazut ca si la temperaturi au aparut modificari...au pus hartile din august 2008...atunci intradevar..cel putin la tg mures abaterea a fost intre -50 si -75%.....si temp identice cu cele de anu asta...

Sus

MesajScris: Mie Sep 16, 2009 7:12 pm 
Neconectat
Tornada
Tornada

nu nu ... erau de luna trecuta sigur...le-am salvat dimineata de pe site...si apoi le-am verificat cu cele salvate anterior si erau identice...

Sus

MesajScris: Mie Sep 16, 2009 7:29 pm 
Neconectat
Mr. Green
Mr. Green

Si eu cand m-am uitat am vazut cu totul alta harta decat cea din iulie. Posibil sa fi schimbat hartile de cateva ori...

Sus

MesajScris: Mie Sep 16, 2009 7:30 pm 
Neconectat
Tornada
Tornada

oricum nu mai conteaza...era mai bine sa fie ok din 1a... :mrgreen:

Sus

MesajScris: Joi Sep 17, 2009 12:19 am 
Neconectat
-40 °C
-40 °C

si eu stiu sigur ca nu erau din iulie..poate cum a spus steaua...le-au schimbat de mai multe ori..pana au dat de alea bune...ce sa mai..tiganie curata..:D

Sus

Afişează mesajele de la anteriorul:  Sortează după  
Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 16 mesaje ]  Du-te la pagina 1, 2  Următorul

Ora este UTC + 2 [ DST ]