forum meteorologie, starea vremii, climatologie

Partners

Portal meteorologie   Galerie meteo   Meteo chat   Model WRF-RoMetEx   RSS  
Acum este Vin Mai 01, 2026 9:28 pm

Ora este UTC + 2 [ DST ]

Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 8 mesaje ] 
Autor Mesaj
 Subiectul mesajului: Blizzard chase 19/20 decembrie 2012 - Dobrogea/Constanta
MesajScris: Vin Dec 28, 2012 12:57 am 
Neconectat
Weather Guru
Weather Guru

O sa-l pastrez scurt, ca si-asa l-am amanat prea mult, si nu vreau sa fac si eu ca si Catalyn. :)
Prea multe cuvinte nu mai pot zice, un viscol modest la capitolul zapada, excelent la capitolul vant, cam atat. Ca rafala oficiala in Constanta statia lui Vlad a inregistrat 69 km/h in mai multe randuri, la ANM 61 km/h (foarte bine luand in calcul conditiile din jurul statiei), zapada 7 cm la ANM spulberata de vant, realist 15 cm. In sudul judetului la Negru Voda 35 cm, dar am indoielile mele cu privire la stratul de acolo.

Poze nu m-am omorat sa fac, nu prea am avut la ce, desi am gasit niste troiene okeiutze.

Imagine

Imagine

Imagine

Imagine

Imagine

Imagine

Imagine

Imagine

Imagine

Imagine

Imagine

As fi vrut sa fac o filmare si din unghiul asta ca era tare misto, dar nu mi-a mai ramas baterie decat pentru cateva poze.
Imagine

Imagine

Imagine

Imagine

Ce haos ar fi putut crea cu ceva mai multa zapada...
Imagine

Cateva filmulete...

Cu CFR-ul...era sa ma arunce afara din tren cand s-a deschis usa aia.

Aici eram in Negru-Voda...dupa cum vedeti, foarte putina zapada. A doua zi dimineata cica 31 cm, haha.

Youtube mi-a facut varza unele filmulete.

Asta ar fi aratat mai bine daca ar fi fost la dracu in focus. Fiind pe focus manual, atunci cand miscam de inelul de zoom miscam fara sa vreau si inelul de focus, aveam manusi si probabil il atingeam cu varful lor fara sa imi dau seama. Enervant.

Cateva pe timp de zi din oras...

Urmariti-le totusi in HD, youtube e un mizerabil.

Viscoleala era faina...

...si am gasit si locul cu cel mai puternic vant din oras.

Am vrut sa intru si eu in niste suluri de zapada, sa nu zic ca a trecut iarna fara sa fac asta. Aici ninsoarea incetase de mult, si vantul nu mai era asa puternic.

Aici am incercat o filmare mai artistica. :) Nu vreti sa stiti in ce pozitie eram. :lol:

Sper ca urmatorul chase viscolean sa fie mai imbelsugat. :)

Sus

Subiectul mesajului: Re: Blizzard chase 19/20 decembrie 2012 - Dobrogea/Constanta
MesajScris: Vin Dec 28, 2012 1:26 am 
Neconectat
Constanta
Constanta

Imagine

Imagine

Imagine

Sus

Subiectul mesajului: Re: Blizzard chase 19/20 decembrie 2012 - Dobrogea/Constanta
MesajScris: Vin Dec 28, 2012 3:31 am 
Neconectat
Weather Guru
Weather Guru

Cum sarea ninsoarea aia grauntoasa din mine. :) Da, trebuia sa tin trepiedul cu mana ca sa nu mi-l ia vantul, si aici am fost destept si nu mi-am luat manusile. 8O

Sus

MesajScris: Vin Dec 28, 2012 1:14 pm 
Neconectat
Tornada
Tornada

Ai avut noroc ca viscolul a fost destul de slab, desi initial te-ai suparat. In mod normal, la un astfel de chase auzeam de tine la televizor, daca Baraganul dadea tot ce era mai rau din el. :P

Sus

MesajScris: Vin Dec 28, 2012 3:16 pm 
Neconectat
-40 °C
-40 °C

Vantul a fost ok, insa ninsoarea nu.Parea mai degraba dust-storm, era ca praful.Tot in Moldova erau mai tari senzatiile sau anul trecut prin Buzau-Vrancea.Oricum, eu spun ca a meritat, mai ales ca tu ai si avut unde sa stai.Asa sa ma fi dus eu de aici pt asa ceva, nu mergeam.

Sus

MesajScris: Vin Dec 28, 2012 4:32 pm 
Neconectat
Mr. Green
Mr. Green

Frumos realizat! Felicitari!
V-ati ghidat dupa radar sau ati mers la plesneala?

Sus

MesajScris: Vin Dec 28, 2012 9:56 pm 
Neconectat
Tornada
Tornada

e o poza tare cu o troiana decenta aflata la baza palmierilor lui mazare :)

Sus

MesajScris: Sâm Dec 29, 2012 12:15 am 
Neconectat
Weather Guru
Weather Guru

@gogulica: sincer, as fi preferat sa se auda de mine la TV decat sa fiu atat de suparat. :) Si oricum daca erau drumurile blocate iti dai seama ca nu am fi putut inainta mai mult, iar de acoperirea drumurilor la intoarcere nu cred ca s-ar fi pus problema decat la rate ale ninsorii de 5-7 cm/h (oh ce bine ar fi fost).

@sorifin: da, am un oarecare avantaj, dar cei mai avantajati sunt cred cei din Slobozia, care nu au mult de mers in nici o directie. :) Oricum nu m-ar fi deranjat sa stau o noapte la vreo pensiune, doar ca era mai multa bataie de cap. Acasa ma astepta si o masa calda. :)

@steaua: multumesc. Da, ne-am orientat dupa radar pe Ipad-ul lui Vlad, dar dezamagire mare, unde erau precipitatiile mai abundente nu parea sa fie o mare diferenta fata de zona fara precipitatii sau cu foarte putine. Cred ca o buna parte din timp ninsoarea a stat naibii suspendata in aer din cauza vantului, foarte frustrant a fost.

@doodoo: aia e si poza mea preferata...totusi era greu sa prind un unghi frumos cu hotelul care era imediat la dreapta si pe care nu vroiam sa-l prind in cadru. Nu am avut foarte mult timp pentru poze, si nici n-am vrut sa mint lumea pozand fiecare troiana, chiar n-a putut face din rahat bici viscolul asta, cum se anunta. Dar m-am simtit dator cu un "account" dat fiind faptul ca chase-ul n-a fost ratat chiar de tot.

Sus

Afişează mesajele de la anteriorul:  Sortează după  
Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 8 mesaje ] 

Ora este UTC + 2 [ DST ]