sorifin scrie:
din moment ce 3 statii ale anmului,plus otopeni plus inca vreo 2-3 private sa le zic asa..nu au inregistrat mai mult de 80-90km/h sa zic..si asta maxim,nu cred ca a fost mai mult decat atat.toate s-au intamplat din motivele mai sus enumerate.proasta toaletare a pomilor..acel stalp probabil nu era pus cum trebe..etc..sunt multe motive.am vazut furtuni cu vanturi de 140-150km/h prin franta sau germania...si nu se compara pagubele...plus ca acele vanturi chiar au fost inregistrate de statiile meteo.am vazut o filmare intr-un oras din germania,konstanz,rafale de 160km/h si oameni care se tineau de stalpi sa nu fie luati de vant.probabil ca in bucuresti si nu numai,sunt o sumedenie de orase prin romania gospodarite la fel de prost ca si bucurestiu,o furtuna cu vanturi de 120-130km/h ar face un adevarat dezastru.sa nu uitam de ploile din 2005 ce faceau in bucuresti..mai ales acea ploaie din 3 octombrie 2005 care a lasat vreo 160mm in cateva ore..se circula cu barca...si s-a facut ceva cu canalizarile??..nimic..la orice ploaie de peste 15mm se inunda strazile.
Incepand de la 90 km/h vantul poate dezradacina copaci - vezi mai jos:
http://en.wikipedia.org/wiki/Beaufort_scale