O zi interesanta a fost si Miercuri, 29 Martie 2006, zi in care a avut loc eclipsa partiala de soare in Romania, totala in Turcia. In timpul zilei a fost cald, s-au atins si 25 de grade, iar dupa-amiaza si seara, intreaga tara a fost maturata de rafale de vant foarte violente. Prapad la Sibiu si Ploiesti cu copaci smulsi sau rupti, cel mai rau a fost la Costesti, Arges, unde acoperisul de tigla al Postei a fost smuls pur si simplu si aruncat la pamant iar oraselul a ramas fara curent. Toate astea in jurul orelor 17-18, eclipsa de soare avand loc undeva pe la ora 11. Eu eram la Bucuresti, Berceni, la etajul 6, si deodata m-am pomenit ca geamul de la balcon, lasat deschis in foarfeca, juca ca toate alea, se inchidea si deschidea, iar vantul a ridicat un nor de praf pe afara. Cineva m-a spus ca in Busteni a fulgerat si bubuit atunci. La Slatina, fratele meu nu a mai putut deschide portiera masinii ca sa coboare in curte, de la rafalele de vant.
Pe Antena1, dupa raportarea pagubelor de prin tara, voice-overul a spus: "s-ar putea ca aceste lucruri petrecute astazi sa constituie semnele unui an FURTUNOS". Nici n-a stiut cate dreptate avea!
ESTOFEX a prognozat fenomenele din Romania cu ore bune inainte de eclipsa, pe la 07,00 UTC- ceea ce inseamna ca s-ar fi petrecut si daca nu ar fi fost eclipsa. Dar multi au interpretat eclipsa ca semn de rau augur, datorita celor petrecute atunci.