forum meteorologie, starea vremii, climatologie

Partners

Portal meteorologie   Galerie meteo   Meteo chat   Model WRF-RoMetEx   RSS  
Acum este Mie Oct 09, 2024 7:11 pm

Ora este UTC + 2 [ DST ]

Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 107 mesaje ]  Du-te la pagina Anterior  1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8  Următorul
Autor Mesaj
 Subiectul mesajului: Re: Ştiri
MesajScris: Mie Feb 06, 2013 7:56 pm 
Neconectat
Weather Guru
Weather Guru

Mda, una dintre sutele de privelisti triste de acest gen din tara. Si in Apuseni se taie mult de tot, nu asa ca prin Orientali, dar suficient de MULT.

Sus

MesajScris: Mie Feb 06, 2013 11:48 pm 
Neconectat
Tornada
Tornada

Pana la urma daca se continua in ritmul asta vor scapa doar acele paduri situate in zone greu accesibile.Sper ca totusi sa nu se ajunga in situatia asta.In Norvegia spre exemplu s-a dublat suprafata ocupata de paduri in ultimii 100 de ani din ce am citt, la noi fix invers.Romanul trebuie sa stai cu pusca langa el ca sa respecte legea...

Sus

MesajScris: Joi Feb 07, 2013 2:13 am 
Apropo de stiri, ce ziceti de scandalul iscat cu steagul secuiesc arborat aiurea ?!
La RTV ungurii au fost facuti praf de toti invitatii, avem o ura ancestrala fata de ei si ne miram ca nu ne iubesc.
Uneori nici macar nu li se da ocazia sa-si spuna of-ul, macar sa stim si noi cu adevarat ce gandeste un ungur dincolo de ceea ce spune la televizor, cu asa zisa diplomatie UDMR-ista.
Sunt adusi in platou toti radicalii care dau cu pietre in ei si dupa aia se mira ca vor cu ai lor.
Ii tragem inainte cu istoria zbuciumata si neintelegerile istorice dintre noi insa desi ei sunt mai reci ca oameni sunt mai uniti decat noi, pe cand noi dam din gura si ne ofuscam dar suntem un popor total dezbinat si sa fim seriosi, nu ne suferim unii pe altii la fel cum ii uram pe ei.
Ne laudam cat de mult respectam drepturile minoritatilor dar de fiecare data ne manifestam in cor ura fata de ei, cu toate ocaziile posibile si ne plangem ca ei sunt asa si pe dincolo.
O alta perdea de fum fata de probleme cu adevarat serioase.

Sus

MesajScris: Joi Feb 07, 2013 3:30 am 
Neconectat
Weather Guru
Weather Guru

Eugene, pe bune ca nu iti inteleg modul de gandire.
Cum pana mea sa ii iubim? Ei au fost primii "ofensivi", nu noi. Da, uniti, vai draga, de parca uniti nu sunt si tiganii. Sau o sa zici si de aia ca "vai, saracii"?
Da-i dracului de bulangii, ambele rase, cu Frunda si Cioaba, sa se intoarca de unde au venit si sa nu ne spurce natia.

A nu se intelege ca am ceva cu toti, nu, cunosc si unguri si tigani de treaba, mai mult dintre primii, dar pe secui si pe tiganii borati chiar ii urasc.

eugenraduoradea scrie:
suntem un popor total dezbinat si sa fim seriosi, nu ne suferim unii pe altii la fel cum ii uram pe ei.

Da, aici ai dreptate.

Sus

MesajScris: Joi Feb 07, 2013 8:09 am 
Neconectat
-40 °C
-40 °C

Om fi noi dezbinati in probleme interne, dar cand vine de teritoriu sunt ferm convins ca nu mai e asa.Dar n-are rost sa vorbim de asa ceva pt ca nu e cazul.Nimeni nu-i uraste pe unguri, si marea masa din cei 6% existenti la noi in tara nu gandeste precum liderii lor.Cam 1-1.5% gandesc asa si aia au votat cu PPMT-ul lui Tokes.Atat.Dar e vorba de demnitate nationala Eugen.Stii ce inseamna asta? Du-te tu la Strasbourg in Alsacia si apuca-te sa spui ca tu esti neamt, vrei autonomie, deschide-ti un chiosc si incearca sa angajezi numai daca cineva vorbeste germana, incearca sa nu servesti pe cineva daca iti vorbeste in franceza sau incearca sa pui steagul Germaniei si al Alsaciei-Lorena pe chioscul tau fara steagul Frantei sau si cu steagul Frantei.Incearca sa faci asta macar cu gandul.Cam cum iti imaginezi tu ca vor reactiona nu doar cetatenii francezi, ci si statul francez pt ca e vorba de demnitate si de jignirea simbolurilor unui stat suveran.Pot sa-ti dau oricare alt exemplu din Europa asta si vei vedea ca doar Romania a tacut pana acum la fiecare jignire facuta ori de catre vreun secui nebun de la noi ori chiar direct de Budapeste cum a fost acum, ceea ce este inacceptabil.Un asemenea gest facut prin 1912-1913 insemna declaratie de razboi.

Sus

MesajScris: Joi Feb 07, 2013 10:42 am 
Pai am vazut o luare de pozitie a unui parlamentar de-al nostru care nu zicea chiar de declaratie de razboi dar pomenea de o bata pe spinarea lor si au deviat ceilalti discutia.
In fine, eu cred ca noi puteam incheia rapid discutia pe tema asta daca le-am fi spus de cate drepturi are minoritatea maghiara in Serbia sau o tara Schengen, Slovacia.
Eu as fi fost mai diplomat in treaba asta si incercam sa vad ce pretentii au pana la capat si pana unde sunt dispusi cei de la Budapesta sa-i sustina, lobby in parlamentul european, etc.
Asa noi ne manifestam radical in privinta asta iar ei se duc cu jalba in protap la Bruxelles ca romanii sunt anti-unguri.
Eu consider doar ca era un subiect care se putea rezolva fara atata tam-tam mediatic si fara sa ne batem cu caramida in piept.
Era suficienta o declaratie oficiala ferma cum ca statul roman nu e dispus sa negocieze sau sa tolereze astfel de situatii si se incheia discutia, inclusiv in media.

Sus

MesajScris: Joi Feb 07, 2013 5:54 pm 
Neconectat
Ploaie
Ploaie

Hai cu autonomia Tinutului Secuiesc, frate. Si, daca tot ne-am apucat, eu cer si autonomia Tarii Bârsei. E adevarat, nu suna foarte bine, dar daca asa se cheama tinutul istoric, asta e. Sa aiba Brasovul capitala la Alba-Iulia, cum vor astia, wtf ?! vorba francezului...

Altfel, ai dracu' unguri, cum ne-au spurcat ei natia... de daci, nu, parca asa eram ? Si cum au venit ei peste noi... cat tupeu... Sa se duca, frate, de unde au venit !!! Din Mongolia, din Muntii Urali sau de unde p... mea... Ma gandesc, totusi, ca daca tot ne intoarcem cu totii la origini, ar fi fain sa se intoarca si romanii in cizma (nu-i vorba, ca multi au facut-o deja) sau in Turcia, sau in Bulgaria, sau in Macedonia... sau macar la Sarmisegetuza.

PS: Cred ca am mai zis, dar nu strica sa ma repet: sunt jumatate ungur (maghiar, secui, ma rog), jumatate roman. Si mentionez ca nu m-as inrola de buna-voie in armata indiferent de dusman, de principiu, de nimic. Poate cu o singura exceptie, impotriva armatei prostilor, dar nici atunci, pentru ca as fi constient de superioritatea numerica a adversarului. Si, poate, cine stie, m-as lupta cu mine insumi.

Si da, Ungaria e o gluma de tara, Sorine... dar chiar si asa sunt inaintea noastra, nu cu mult, dar sunt. Sigur ai trecut granita macar o data si ti-ai dat seama si singur de asta. Stiu, e bine sa fii patriot, si eu sunt(chiar daca poate nu ma credeti), dar e bine sa te mai uiti si-n ograda proprie.

Si nu, nu sunt de acord cu declaratiile liderilor din tara vecina, daca va intrebati. Niste nesimtiti care incearca sa mai stranga niste voturi, ca peste tot.

Sus

MesajScris: Joi Feb 07, 2013 6:26 pm 
Neconectat
-40 °C
-40 °C

Pai daca sunt nesimtiti atunci trebuie sa li se spuna asta.Am fost prin Ungaria nu o data si cam peste tot.Intr-adevar diferente apar de la Budapesta spre Austria.Estul Ungariei are foarte multi tigani, e o zona saraca si doar 2-3 autostrazi fac sa arate cat de cat mai bine.In rest, daca mergi spre Slovacia ai senzatia ca te afli undeva prin Botosani.De fapt la 2 capitole ne intrec ca stat.La km de autostrazi si la modul cum fac agricultura.Budapesta arata superb, n-am ce zice.Ca o comparatie cu Bucurestiul, are 2 mari atuuri: nu gasesti mizeria si tigania din Bucuresti si nu gasesti gropile si cainii din capitala noastra.In rest, la arhitectura, monumente istorice, deci din punct de vedere turistic sunt comparabile, iar eu as pune chiar un plus pt Bucuresti.La vest de Budapesta se vede apropierea de Austria.Orasele sunt altfel, satele, totul e diferit fata de est.Cel putin astea au fost impresiile mele.Evident ca sunt personale si pot fi subiective, dar nu cred ca sunt departe de adevar.

Nici eu n-am nimic cu ungurii si am mai spus-o, daca uram aceasta natie nu-mi luam o sotie cu numele de Molnar.Adevarul e ca daca ar fi sa spun pt cine am o mare antipatie sa nu spun ura, acea tara ar fi Rusia.

Si totusi noi venim din Italia, Bulgaria sau Turcia? Am mai auzit eu astfel de teze, complet nefondate dupa parerea mea si nu numai.Ar fi totusi ceva de mentionat.Atat ungurii, cat si bulgarii sunt de neam asiatic.Din ce stiu eu asa, asiaticii astia de prin partile Uralilor, Kazahstanului sau Mongoliei au o fata mongoloida, alt ten, alta statura etc.Nu vad asta nici la bulgari si nici la unguri.Pe cineva tot trebuie sa fi intalnit ei aici de arata precum europenii.Cumanii erau turci si ei, deci nu tine ca stramosii nostri ar fi cumanii.Restul n-are rost sa-i mentionam ca au fost efemeri.Despre migratii, am auzit de huni, avari, bulgari, slavi etc.Stim toti de migratiile mileniului 1.Dar nu s-a auzit de vreo migratie in masa a romanilor, valahilor, moldovenilor sau mai stiu eu ce denumiri ne-au dat altii.

Sus

MesajScris: Joi Feb 07, 2013 6:38 pm 
Neconectat
Ploaie
Ploaie

Ideea era ca n-avem de unde stii precis de unde venim, ce stramosi avem, de pe unde au venit si asa mai departe. Asta cu intorsul de unde ai venit e o imbecilitate. Sunt atatea teorii, atatea teze, fondate si nefondate.

O alta teorie raspandita e ca primii oameni au trait in Africa, nu ? Haideti cu totii acolo, zic. Sa stim o treaba.

Sus

MesajScris: Joi Feb 07, 2013 6:42 pm 
Neconectat
-40 °C
-40 °C

Adevarul este ca pe mine ma tot bate gandul sa-mi fac acel test ADN, dar nu stiu daca se poate face asa ceva la noi in tara si banuiesc ca m-ar costa o gramada de bani.Dar sunt curios ce gena predominanta am.Poate provin dintr-un arab aflat in vreo legiune romana :lol: :lol:

Sus

MesajScris: Joi Feb 07, 2013 6:48 pm 
Neconectat
Ploaie
Ploaie

Aia ar fi cat de cat bine, dar daca ai afla ca esti rusnac ? :P

Sus

MesajScris: Joi Feb 07, 2013 6:53 pm 
Neconectat
-40 °C
-40 °C

tiby89 scrie:
Aia ar fi cat de cat bine, dar daca ai afla ca esti rusnac ? :P

:lol: :lol: Numele de Radu a venit pe filiera slava.Deci e posibil orice, numai ca e intalnit mai mult pe la sarbi.Nu cred totusi ca dupa atatea sute de ani si cu atatea popoare amestecate pe aici mai putem vorbi de vreo gena predominanta.Cred ca e un amalgam.Totusi curiozitatea ramane :D.

Sus

MesajScris: Joi Feb 07, 2013 7:39 pm 
Dupa parerea mea, eu zic ca desi ne tinem ca suntem daci si traci de-a lungul vremii am fost atat de calcati de toate natiile incat e cam greu de precizat cine si ce gena are.
Romanii au facut ce-au vrut, migratorii de dupa la fel, apoi au venit Attila si neamurile lui, ulterior turcii au facut legea, fanariotii, polonezii, rusii, tatarii, de tot felul.
In fiecare regiune romaneasca exista diverse influente slave, mongole sau de alte natii.
Daca ar fi sa ne luam dupa asta nu suntem un stat national ci multinational, daca e sa luam la puricat fiecare roman cat de corcit e cu alte natii.
Si asta e cam peste tot in Europa, inclusiv in Germania, unde marele Hitler a fost si el o jalnica de corcitura care se batea in piept cu caramida ariana.
La faza asta chiar ar fi de discutat.

Sus

MesajScris: Joi Feb 07, 2013 8:23 pm 
Neconectat
Site Admin
Site Admin

1. Ungurii de la noi este si ei oameni si vor sa traieste in bunastare, ca tot romanul
2. Ar trebui sa fie recunoscatori acestei tari ca au fost nu tolerati ci chiar bineprimiti aici, de atatea sute de ani. In ciuda faptului ca am fost calcati in picioare de atatea ori si de tara lor mama si de altii. Legat de bineprimire, pe vremea lu Ceasca in zonele cu maghiarime se traia mai bine decat in alte zone. Stiu asta sigur, pe vremea cand in toata Moldova se "rationaliza" mancarea in M Ciuc painea si uleiul se dadea la liber (numai sa fi stiut limba maghiara).
3. Minoritatile sunt cel mai usor de manipulat pentru a castiga credit politic. De asemenea si stirile despre minoritati sunt si usor de propagat si usor de prezentat sub alte lumini.
4. Limba romana, steagul, imnul, etc sunt insemne ale autoritatilor si nu au ce cauta alte insemne si semne in cadrul institutiilor oficiale ale autoritatilor. Cel mult insemnele UE.
5. Asemenea scandaluri sunt menite sa atraga atentia populatiei (indiferent de nationalitate) de la problemele mari ale tarii.
6. Asemenea scandaluri au o mare legatura cu ce se intampla si s-a intamplat in jurul nostru in istoria contemporana - vedeti Cehia, Slovacia, fosta Iugoslavie, Moldova si Transnistria etc. Trebuie sa retineti ca marile puteri nu au putut niciodata trai fara sclavagism, sub o forma sau alta. Lumea moderna nu mai poate permite razboie de cucerire dintr-un motiv foarte simplu: nationalitatile sunt foarte amestecate si asemenea evenimente ar afecta opinia publica in tarile de bastina.
7. Romania este (inca) o tara foarte bogata si frumoasa si ca atare va fi intodeauna tinta puturosilor si "cuceritorilor"
8. Coruptia, mita, cibuc au o traditie ce a intrat in gena poporului nostru si ca atare intodeauna la conducere vor ajunge varfurile din domeniu, oameni care niciodata nu vor vrea, nu vor putea si nu vor reusi sa lupte pentru integritatea natiei noastre.
9. Daca s-ar recunoaste faptul ca noi suntem daci+romani, teoretic, din dreptul de mostenire, jumatate din europa de est ar trebui sa fie a noastra. De aceea un mare istoric ungur a incercat sa demonstreze ca noi nu suntem nici una nici alta ci suntem de fapt un amestec pur de popoare barbare. Si tot de aceea izvoarele dacice sunt dosite si ascunse in cotloane greu accesibile. Si de aceea este bine ca undeva exista un curent "dacic".

Sus

MesajScris: Lun Feb 11, 2013 4:33 pm 
Becali a cam imbulinat-o dupa faza asta, chiar daca e o pedeapsa cu suspendare.
Prea multa trufie si limbaj liber sau chiar obraznic poate fi taxat ca atare.
Ramane de vazut ce se va alege de Steaua si cum va evolua situatia si acolo.

Sus

Afişează mesajele de la anteriorul:  Sortează după  
Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 107 mesaje ]  Du-te la pagina Anterior  1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8  Următorul

Ora este UTC + 2 [ DST ]