The_Weather_Man scrie:
Referitor la filmuletul postat de ema mai sus, se observa destul de bine ca baza norilor este destul de joasa, ceea ce exclude din start varianta ca ar fi nori de tipul ''alto-''. apreciez ca sunt din categoria norilor inferiori, mai precis stratoculumulus. cat despre varietatea ''mammatus'' aceasta exista doar sub forma de ''mamma'', orice alta derivare din acest cuvant fiind gresita (sunt denumiri latinesti toate tipurile, speciile si varietatile de nori si astfel trebuiesc tratate ca atare si nu in alte forme). Insa nu cred ca sunt nori stratocumulus mamma deoarece nu prezinta elemente clare de mameloane. Eu as spune ca sunt defapt nori de tip stratocumulus, specia stratiformis, varietatea opacus. Cat despre fenomenul de virga, nu prea se vede ca ar fi, eventual baza destul de joasa a norului sa creeze impresia de virga.
Astept si alte pareri!
Da, chiar mi-a fost greu sa clasific acesti nori. Aveau ceva precipitatii virga, cred eu si nu prea-mi pot da seama daca erau altocumulus sau stratocumulus. Stiu, nu par a fi nori mamma, mammatus, nu stiu, am vazut ca sunt folosite ambele denumiri, desigur, as vrea s-o folosesc pe cea care este corecta. Cunoscr norii , insa sunt situatii in care mi-e greu sa-i clasific, deoarece nu am suficienta experienta, trebuie sa invat de la cineva care stie tipurile de nori foarte bine.