Buna!
Un fenomen asemanator cu cel descris de tine ca s-a intamplat la Bucuresti pe 23-24 decembrie 2007 s-a petrecut si la Timisoara ieri (26 ianuarie 2008) dimineata. Desi noaptea a fost senina si o temperatura cuprinsa intre -5 si -7 grade, dupa ora 4.00 a aparut ceata si pana pe la 7.00 s-a produs fenomenul de care ziceai si tu. La inceput am crezut ca a nins, dar nu era posibil, cerul fiind senin...
Aici e istoricul acelei zile:
http://www.weatherunderground.com/history/airport/LRTR/2008/1/26/DailyHistory.html?req_city=NA&req_state=NA&req_statename=NA
E posibil, asa cum spuneai, sa fie vorba de o masa de aer cald care sa vina la altitudine. Presiunea atmosferica era foarte ridicata (1036-1037mb) in acea noapte la Timisoara si cred ca miscarea descendenta a aerului din formatiunea anticiclonica sub care ne aflam a facut ca aerul cald sa coboare si in contact cu aerul rece de la nivelul sosului sa formeze acea "chiciura" foarte abundenta intr-un timp asa de scurt.
Mi-a venit in minte explicatia asta pentru ca uitandu-ma pe
www.weatherunderground.com la istoric, am vazut ca si in Bucuresti presiunea era ridicata (1030 mb) in acea noapte si temperatura intre -6 si -8 grade, deci conditii aproape indentice cu cele de la Timisoara o luna si ceva mai tarziu.
Astept cu interes si alte explicatii ale acestul fenomen destul de rar pe care l-am vazut.