Cu sisteme mezoscalare ce se spliteaza imediat lângă oraș și cu supercelule rurale sudice nu se face treaba. O sa tot bag sintagma zona mea când îmi vărs nervii pe vreme. Nervi care vor fi la fel de infiniți precum ciclogeneza Atlantica. 2 ani la rand fără nicio torențiala. Nu am pomenit asa ceva în nicio perioadă secetoasa. Poate 1992 dar la orice an renumit secetos ma uit, el e intercalat de alți ani ploiosi, și chiar acel an secetos are minim o torențiala, o furtuna memorabila, un ciclon, un ceva. În halul în care se prezintă situația aici, coroborata vara iarna, nu am cum sa nu fiu supărat, ba chiar ma mir ca încă rezist. Sper sa vad cât de curând o activitate în proasta la fel ca aceasta seceta în proasta. Nici supercell nu își explica ocolirile, deși e un cacat de câmpie cu o ușoară tenta deluroasa, se comporta de parca orașul e înconjurat de munți. Nici măcar orașe înconjurate de munți precum Petroșani nu pățesc asa ceva. Ranchiuna mea nu are margini și vreau sa vad Slatina ravasita de vreme. Maxim. Sa i se schimbe înfățișarea. În 2023 ma inchinam la Reșița, câte furtuni putea avea, anul asta nu mai e asa, ci a avut ceva Drobeta Turnu Severin, care deh fiind la una din întrările sistemelor în tara, nu poate fi omisa. Dar aici e un blestem curat, iar 13 iunie va fi de neuitat cum dintr-un 5 august 2006 pe radar, a ajuns un mare 0, desigur urmata de 2 iulie, seara ce m-a făcut sa urăsc supercelulele, considerandu-le proaste ca sistem.
_________________ 2020's deceniu prost meteorologic. Nimic nu se mai intampla pe cerul Slatinei din umilul judet Olt. Unde sa ma mut, ce sa mai fac? GFS, ECMWF, Estofex, ANM, chestii inutile, nu ma mai uit pe prognoze pentru ca sunt oarbe, nimic nu mai vad in ele. Trist dar adevarat. Situatie disperata. Saracie, nu financiara, dar saracie.
|