gogulica scrie:
De la ploi mocanesti la ninsoare, mai e cale lunga.
Pana si iarna destul de slaba 2023-2024 a avut primul strat de zapada (peste 8-12 cm.) in mare parte din sud-vestul extrem al Munteniei, sudul extrem al Munteniei si sud-estul Munteniei si o mare parte din Dobrogea, inainte de data de 30 noiembrie, 1 decembrie 2023.
Nu-mi vine sa cred cum luna decembrie se indaratniceste, deja cred ca al 7-lea sau al 8-lea an consecutiv, sa fie o luna de "iarna" mai slaba si mai lipsita de ninsori si de strat de zapada decat majoritatea lunilor noiembrie si martie !!
Ciclogeneza Atlantica si NAO , AO, la pachet cu duo-ul vortex stratosferic si troposferic cuplate si intense,
se declanseaza mereu, cu o precizie uluitoare, chiar in perioada asta si ne fute de fiecare data perioada : 1 decembrie - 10/15 ianuarie...
Zici dracului ca sunt linii de cod in programare software si nicidecum evenimente climatice random, ca iar incep acum sa o dau in extrema conspiratiilor
. Incepe sa-mi vina iar boala pe patternurile astea. Sarbatorile de iarna au farmec cu zapada, viscol si ger - si nicidecum cu alea 17-19 grade C, vant de vest uscat si cald - saracila, si vreme insorita.
Acum a fost zapada, ce-i drept, in Maramures, prin centrul tarii, o parte din Moldova, dar cam atat... pentru moment.