forum meteorologie, starea vremii, climatologie

Partners

Portal meteorologie   Galerie meteo   Meteo chat   Model WRF-RoMetEx   RSS  
Acum este Mie Iun 10, 2026 1:03 am

Ora este UTC + 2 [ DST ]

Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 2224 mesaje ]  Du-te la pagina Anterior  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 ... 149  Următorul
Autor Mesaj
 Subiectul mesajului:
MesajScris: Mar Feb 17, 2009 3:32 pm 
Neconectat
Tornada
Tornada

Pe GFS se observa ca izoterma de 0 C la 2 m se inchide exact pe Bucuresti, joi seara si ramane la acea valoare si sub ea pana sambata la pranz. Acum, evident ca se poate schimba, dar tebuie sa recunosti, Doodoo, ca daca s-ar adeveri intocmai ce arata GFS-ul la 6z, as avea in jur de 30 cm de zapada sambata dimineata.

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Mar Feb 17, 2009 3:36 pm 
Neconectat
-40 °C
-40 °C

asta e..pb vine de la acele "genii"..cum spuneai si de la conducerea anm.plus conducerea orasului...se stie ca prin buc la orice ploaie sau ninsoare cat de mica totul e dat peste cap..intradevar orasul e mare..insa conducerea e proasta de 20 de ani.indiferent cine sa perindat pe la primarie.eu unu chiar imi doresc sa ninga peste tot...sa nu uitam ce tzeapa am luat eu sapt trecuta..:P..la cj erau vreo 25cm..si la mine..lapovita..;))..abia noaptea a venit..insa putin.deci..sa ninga cat de mult si la buc.numai dupaia mi ca 3 zile toate jurnalele se deschid cu aceeasi stire: iarna pune stapanire pe romania..bucurestiul sub zapada.(2-3cm)..si etc.uitandu-se ca prin alte parti zapada are peste jumatate de metru..chiar in oras si de mai bine de o sapt..

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Mar Feb 17, 2009 3:39 pm 
Neconectat
Tornada
Tornada

gogulica scrie:
Iti pot arata harti sinoptice unde temperatura era de -5 C la 850hPa si a fost viscol in toata regula. De exemplu in 24 decembrie 2003, aveam -3C la 850hPa pentru zona Bucurestiului si pe tot timpul ninsorii temperatura la 2 m s-a mentinut negativa si au cazut 25-30cm. Deci este posibil ca intreaga coloana de aer sa aiba aproape aceeasi temperatura, bineinteles pana la o anumita inaltime.

dar e adevarat si ca decembrie nu e februarie... :cry: in decembrie noaptea e binisor mai lunga decat ziua iar soarele jos la orizont... incalzirea diurna in feb e mult mai tare ca in dec, si ai nevoie de nori ff grosi si precip importante pt a compensa... pe arii mari, sub efectul insolatiei, temperaturile diurne cresc si inversiunile raman doar nocturne

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Mar Feb 17, 2009 3:41 pm 
Neconectat
Tornada
Tornada

iceage, nu ma pun cu cunostintele tale in domeniu...n-are nici un rost ca pierd din start...sunt un biet amator...

dar sa iei 200m ca fiind o altitudine caracteristica pt "campia" transilvaniei e exagerat...abia daca punctele de minim se inscriu pe acolo (adica albiile raurilor principale)...unde mai pui ca dealurile trec de multe ori de 500m ...

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Mar Feb 17, 2009 3:46 pm 
Neconectat
-40 °C
-40 °C

la tg mures..ma situez in plina campie a transilvaniei..si in lunca muresului.alttudinea medie a orasului 330m..altitudine maxima in oras 488m.

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Mar Feb 17, 2009 3:48 pm 
Neconectat
Tornada
Tornada

iceage scrie:
gogulica scrie:
Iti pot arata harti sinoptice unde temperatura era de -5 C la 850hPa si a fost viscol in toata regula. De exemplu in 24 decembrie 2003, aveam -3C la 850hPa pentru zona Bucurestiului si pe tot timpul ninsorii temperatura la 2 m s-a mentinut negativa si au cazut 25-30cm. Deci este posibil ca intreaga coloana de aer sa aiba aproape aceeasi temperatura, bineinteles pana la o anumita inaltime.

dar e adevarat si ca decembrie nu e februarie... :cry: in decembrie noaptea e binisor mai lunga decat ziua iar soarele jos la orizont... incalzirea diurna in feb e mult mai tare ca in dec, si ai nevoie de nori ff grosi si precip importante pt a compensa... pe arii mari, sub efectul insolatiei, temperaturile diurne cresc si inversiunile raman doar nocturne

Si asta e adevarat din pacate, dar pentru zilele care ne intereseaza, joi-sambata, chiar se pare ca avem nori grosi si precipitatii importante, deci s-ar putea compensa radiatia solara mai mare, caracteristica lunii februarie. Bine, acum depinde de ce va fi exact atunci, pentru ca oricum suntem foarte la limita cu toata prognoza asta favorabila, orice variatie cat de mica a vreunui parametru, ne poate arunca intr-un fas. :cry:

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Mar Feb 17, 2009 3:49 pm 
Neconectat
Tornada
Tornada

sorifin scrie:
la tg mures..ma situez in plina campie a transilvaniei..si in lunca muresului.alttudinea medie a orasului 330m..altitudine maxima in oras 488m.

A gresit si el acum un pic cu 200 m si v-ati aruncat toti la gatul lui. :lol:

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Mar Feb 17, 2009 3:50 pm 
Neconectat
Tornada
Tornada

doodoo scrie:
dar sa iei 200m ca fiind o altitudine caracteristica pt "campia" transilvaniei e exagerat...abia daca punctele de minim se inscriu pe acolo (adica albiile raurilor principale)...unde mai pui ca dealurile trec de multe ori de 500m ...

sorry :roll: tot ce am spus era "sa zicem 200m = diferenta intre 300m (ex tg Mures aeroport) si 100m ale bucurestilor", si nu 200m valoare tipica pt "campia transilvaniei" - probabil ca nici nu mai exista asa ceva, parca invatasem prin clasa a 8-a :wink: sau era campia Tarnavelor ? :roll: inca o data cer scuze geografilor si geografilor aspiranti...

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Mar Feb 17, 2009 3:54 pm 
Neconectat
Tornada
Tornada

aerop tg Mures are 294m si aeroportul Cluj are 316m... eu prefer sa ma uit la datele de la aeroporturi pt ca sunt liber disponibile (semi)orar. Si nu am observat prea des sa fie ploaie la aeroport si ninsoare la statia sinoptica

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Mar Feb 17, 2009 4:04 pm 
Neconectat
Mr. Green
Mr. Green

iceage scrie:
sorry :roll: tot ce am spus era "sa zicem 200m = diferenta intre 300m (ex tg Mures aeroport) si 100m ale bucurestilor", si nu 200m valoare tipica pt "campia transilvaniei" - probabil ca nici nu mai exista asa ceva, parca invatasem prin clasa a 8-a :wink: sau era campia Tarnavelor ? :roll: inca o data cer scuze geografilor si geografilor aspiranti...

La mine altitudinea minima este de 286 de m pe valea Tarnavei Mari, altitudinea maxima 555m - Dealul Wewern, iar media este de 310 m.
Orasul Blaj cel mai jos din zona asta este situat la o medie de 260 m.

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Mar Feb 17, 2009 4:09 pm 
Neconectat
Tornada
Tornada

bine am zis ca e ca 350m o medie in DEPR transilvaniei...campia transilvaniei e doar o portiune care cuprinde estul jud CJ, vestul MS, sudul BN, NV AB...dar si in "campie" altitudinile trec des de 500-550m...

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Mar Feb 17, 2009 4:13 pm 
Neconectat
-40 °C
-40 °C

prea des nu..asa e.insa se intampla.daca mai tii minte iceage,prin decembrie parca a fost..acel foehn,in oras era un vant teribil si temperatura 13 grade iar la aeroport nu adia vantu deloc si erau 5 grade.aeroportul intradevar este la alt.la care ai spus insa este la 20km sud de oras,unde e statia meteo.iar statia meteo din oras:P..este la cea mai joasa altitudine a orasului...310m.unde stau eu sunt 330..insa in toate celelalte cartiere inaltimea trece de 350-400m chiar..ajungand pana la 488m,in cel mai inalt punct.ca exemplu edificator:la aeroport stratul e peticit...la anm..is vreo 2cm,in restul cartierelor 5-6cm...iar in cel mai inalt punct la platou cornesti i spune..sunt 10-11cm.

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Mar Feb 17, 2009 5:30 pm 
Neconectat
Tornada
Tornada

Asa e - imi aduc aminte ca am fost in Tg Mures anul trecut in vara si am urcat in deal la gradina zoologica, daca nu ma insel... :) diferenta de cota este remarcabila! in mase stabile cu inversiuni, ca si in mase instabile, cum a fost cea din zilele acestea, asta conteaza foarte mult!

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Mar Feb 17, 2009 5:32 pm 
Neconectat
Weather Guru
Weather Guru

Interesant e ca izoterma de 0 grade la 850 hPa se intinde binisor pana in nordul Africii. :!:

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Mar Feb 17, 2009 5:38 pm 
Neconectat
-40 °C
-40 °C

exact...acolo e si gradina zoologica..despre acea zona vb:Dcand spun ca este cea mai mare zapada..sau ca de mullte ori acolo ninge..si jos ..ploua sau e lapovita..si cand sunt inversiuni..acolo de multe ori e cald si soare..si jos..e ceata..si f rece comparativ.

Sus

Afişează mesajele de la anteriorul:  Sortează după  
Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 2224 mesaje ]  Du-te la pagina Anterior  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 ... 149  Următorul

Ora este UTC + 2 [ DST ]