Salut !

.. Jucandu-ma un pic cu imaginile satelitare , am conceput un algoritm de transformare a imaginilor satelitare IR ( canal Infrarosu ) in imagini radar artificiale.
Procedeul consta in depistarea intensitatii nuantei de alb si atribuirii unei valori acelei nuante de la 0 la 255 ( negru = 0 , alb = 255 ) .Cei care cunosc codurile RGB ale culorilor stiu despre ce e vorba.
Apoi in functie de valoarea nuantei de alb se inlocuieste cu o nuanta de culoare .
Din cate am observat din imaginile satelitare , cu cat e mai alb norul , cu atat e mai gros si cu cat e mai gros , cu atat ploua mai intens din el.
Codul sursa a algoritmului e realizat in limbajul Basic ( PureBasic ) ( pt. cei care sunt in domeniu ) si e cam asa :
Cod:
LoadImage(1, "c:\exe\sat.bmp")
OutputID = ImageOutput(1)
StartDrawing(OutputID)
For x=1 To 1280
For y=1 To 1024
Color = Point(x,y)
red =Red(Color)
blue =Blue(Color)
green = Green(Color)
If red = blue And blue = green ;lucru esential pt. o non-culoare ( de la negru la alb )
If blue <110
RepColor = 0
Plot(x,y,0)
ElseIf blue>110 And blue < 170
RepColor = blue*65536 ; nuanta de albastru-inchis
Plot(x,y,RepColor)
ElseIf blue >170 And blue <225
RepColor = (blue*256)+ (225*65536) ; nuanta de albastru deschis
Plot(x,y,RepColor)
ElseIf blue >225 And blue <238 ;nuanta de verde si galben
RepColor = blue+ (255*256)
Plot(x,y,RepColor)
ElseIf blue >=238
RepColor = 255 ;rosu
Plot(x,y,RepColor)
EndIf
EndIf
Next y
Next x
UseJPEGImageEncoder()
SaveImage(1, "c:\exe\artificial_radar.jpg",#PB_ImagePlugin_JPEG )
StopDrawing()
am atasat si cateva exemple si pana la noapte am sa fac un program pe care sa-l puteti folosi in realizarea acestor imagini "radar" .
Pe viitor am sa mai ajustez putin algoritmul pt a produce imagini cat mai realiste .. si daca aveti o idee sau vreti sa ma ajutati sa dezvolt mai depatre algoritmul..sunteti bine veniti