forum meteorologie, starea vremii, climatologie

Partners

Portal meteorologie   Galerie meteo   Meteo chat   Model WRF-RoMetEx   RSS  
Acum este Sâm Oct 05, 2024 7:15 pm

Ora este UTC + 2 [ DST ]

Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 15355 mesaje ]  Du-te la pagina Anterior  1 ... 1012, 1013, 1014, 1015, 1016, 1017, 1018 ... 1024  Următorul
Autor Mesaj
 Subiectul mesajului: Re: PROGNOZE
MesajScris: Joi Iul 25, 2024 1:25 pm 
Neconectat
Tornada
Tornada

Cum ai putea să crezi că in București, vara asta, se pot atinge 23 C ziua? E greu și noaptea sa avem 23.

Sus

MesajScris: Dum Iul 28, 2024 4:02 pm 
Neconectat
Tornada
Tornada

Din 3 august până la jumătatea lunii cel puțin, revenim la 40 de grade cfm GFS din ultimele rulări.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Sus

MesajScris: Dum Iul 28, 2024 4:55 pm 
Neconectat
Tornada
Tornada

mircead scrie:
Din 3 august până la jumătatea lunii cel puțin, revenim la 40 de grade cfm GFS din ultimele rulări.

:D :lol: :lol: Doar 40 de grade?? Pfff, slăbuț ,amatori !!! GFS!?
Pe bune? Cine e GFS? Ăla nu nimerește starea vremii corect nici pe 3 zile.
Vremea se va răci începând cu perioada 10-15 august. Ciclonii mediteraneeni din toamnă, cu traiectorie trans Balcanică, vor fi de-a dreptul brutali!
De la anul AMO va începe să intre în fază negativă, după mai bine de 26 de ani de persistentă a oscilației pozitive, urmat în câțiva ani și de o încetinire AMOC, peste care o să mai suprapunem și un minim solar.
Să vedeți atunci ce altfel de bucurii!
Bine... că și atunci o să se arunce vina in modul grotesc, politic, simplist și habarnist care ni se bagă acum în fiecare zi pe gât în mod obsesiv tot pe "schimbarea climatică apocaliptică" pentru că ce să vezi : clima oscilează mereu, de miliarde de ani și Greenland era tărâmul verde odată.

Sus

MesajScris: Dum Iul 28, 2024 10:12 pm 
Neconectat
Tornada
Tornada

Dan verifică ultima rulare GFS. Iulie pare o glumă pe lângă perioada 7-13 august!

Sent from my iPhone using Tapatalk

Sus

MesajScris: Dum Iul 28, 2024 10:15 pm 
Neconectat
Tornada
Tornada

mircead scrie:
Dan verifică ultima rulare GFS. Iulie pare o glumă pe lângă perioada 7-13 august!

Am verificat (si am si facut screenshot-uri la toate orele cu temperaturile la 850 hPa din acea rulare de "caca") --> GFS in toata splendoarea prostiei. Modelul adeptilor si amatorilor de "climate.change" si de asa-zisele incalziri globale. Pfff, instant senzatie de voma, aceeasi senzatie pe care o am cand citesc stirile...

GFS (modelul fanaticilor-amatori de "climate.change", gen stirile prost-tv si compania, cam toate americanismele, msn news si stirile preluate cu copy-paste din america de catre posturile de fake-news din Romania, ca jurnalism adevarat nu cred ca mai exista)....

Imagine

ECMWF :

Imagine

Sus

MesajScris: Lun Iul 29, 2024 2:28 pm 
Neconectat
Tornada
Tornada

Dane, de unde stii ca AMO trece in faza negativa la anu' ?

Based on the about 150-year instrumental record a quasi-periodicity of about 70 years, with a few distinct warmer phases between ca. 1930–1965 and after 1995, and cool between 1900–1930 and 1965–1995 has been identified.

Ramane sa vedem, dar judecand dupa trecut, ciclul asta de AMO in faza calda ar fi spre final oricum.

Ultima oară modificat de supercell pe Lun Iul 29, 2024 2:34 pm, modificat 1 dată în total.

Sus

MesajScris: Lun Iul 29, 2024 2:34 pm 
Neconectat
Tornada
Tornada

Mi-e greu sa inteleg daca Dan chiar e serios cand scrie ce scrie, sau e foarte ironic. Chiar sper sa fie varianta a doua.

Sus

MesajScris: Lun Iul 29, 2024 2:35 pm 
Neconectat
Tornada
Tornada

gogulica scrie:
Mi-e greu sa inteleg daca Dan chiar e serios cand scrie ce scrie, sau e foarte ironic. Chiar sper sa fie varianta a doua.

Cred ca e un mix intre cele 2.Acum zice ca nu mai vedem ploi, ca seceta si desertificare si alte chestii de genul, dupa aia o da nejustificat de optimist ca vin mari cicloane si luni ploioase, nici el nu mai stie :) :)

Sus

MesajScris: Lun Iul 29, 2024 3:07 pm 
Neconectat
Tornada
Tornada

supercell scrie:
Dane, de unde stii ca AMO trece in faza negativa la anu' ?

Wishful thinking! :) Și, așa cum ai zis și tu, ar cam fi și vremea pentru schimbarea aceasta.

Imagine

Incerc să găsesc portițe de ieșire din mizeria in care e intrată rău de tot toată regiunea de Sud-Est a Europei.

Inversarea fazei AMO și cu încetinirea AMOC ar fi printre puținii driveri suficient de potenți încât să ne scoată pe termen lung din rahatul în care suntem intrați acum și să disloce mult mai la sud brâul anticiclonic subtropical față de poziția lui medie din ultimii ani.

Bine, ar mai fi suficient și un VEI 7 , dar să fim serioși, șansele pentru așa ceva sunt extrem-extrem de minuscule...

Sus

MesajScris: Lun Iul 29, 2024 10:24 pm 
Neconectat
Tornada
Tornada

Accuweather se lădau că prognozele lor sînt un mix de modele, nu una anumită. Se pare că de anul ăsta a migrat (probabil din motive de costuri) mai mult spre GFS. Mă uitai azi: la Craiova vedea prăjeală pînă la 41 de pe 1 pe 12 august, acum pe seară a mai tăiat 3 grade uniform din fiecare zi. Dracu' să mai înțeleagă ceva.

Sus

MesajScris: Lun Iul 29, 2024 11:14 pm 
Neconectat
Norisor
Norisor

Dobitocii ăștia de la ANM spun ca în August vom avea izolat temperaturi dei peste 35 de grade, iar nopțile nu vor depăși 20 de grade din cauza faptului ca se scurtează ziua. Asta au declarat la un post de televiziune în condițiile în care cu siguranță vom atinge și în August 40 de grade și vom avea nopti tropicale. Nu știu pe ce se bazează după o luna Iulie caniculara și după ce în 2023 am avut nopti tropicale inclusiv în lunile Septembrie si Octombrie.

Sus

MesajScris: Lun Iul 29, 2024 11:36 pm 
Neconectat
Furtuna
Furtuna

Or știi ei mai bine, sau poate trebuie să le dai consultanță?

Sus

MesajScris: Mar Iul 30, 2024 7:08 pm 
Neconectat
Tornada
Tornada

m-bogda scrie:
Dobitocii ăștia de la ANM spun ca în August vom avea izolat temperaturi dei peste 35 de grade, iar nopțile nu vor depăși 20 de grade din cauza faptului ca se scurtează ziua. Asta au declarat la un post de televiziune în condițiile în care cu siguranță vom atinge și în August 40 de grade și vom avea nopti tropicale. Nu știu pe ce se bazează după o luna Iulie caniculara și după ce în 2023 am avut nopti tropicale inclusiv în lunile Septembrie si Octombrie.

Si nu au dreptate?! Cu ce au gresit? Se pot atinge in august si peste 40 grade in doua sau trei zile, iar in rest sa fie moderate temperaturile. Nu vor fi asa multe zile in august cu peste 35 C, cum au fost in iunie 2024.
Treaba este sa nu te uiti pe GFS, ca daca te uiti pe GFS normal ca o sa vezi numai +46 grade C la umbra in toate cele 31 de zile ale lunii si o sa ti se para ca vine apocalipsa climatica.....

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Mar Iul 30, 2024 7:32 pm 
Neconectat
EF-5
EF-5

Sa speram ca după 15 Sf Marie face sa se cace în pălărie canicula și sa vina furtuni și ploi. Dacă august și septembrie rămân la fel ca după 2020 înseamnă că pasiunea meteo nu mai are ce sa caute în România. Deja sa ma gândesc la iunie 2025 pentru a mai vedea ceva, Dumnezeule Mare.

Sus

MesajScris: Dum Aug 04, 2024 9:59 am 
Neconectat
Tornada
Tornada

Here we go again! :lol: :lol: :lol: :lol: t+9 zile
Modelari a la anul 2024, Un miliard de petaflopsi irositi pentru un NIMIC! :lol: :lol: :lol:

Prognozele de la TVR din anii '90 erau de o suta de ori mai bune decat tot ce gasesti in ziua de azi.

Yankeu:

Imagine

Canadian:

Imagine

Sus

Afişează mesajele de la anteriorul:  Sortează după  
Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 15355 mesaje ]  Du-te la pagina Anterior  1 ... 1012, 1013, 1014, 1015, 1016, 1017, 1018 ... 1024  Următorul

Ora este UTC + 2 [ DST ]