forum meteorologie, starea vremii, climatologie

Partners

Portal meteorologie   Galerie meteo   Meteo chat   Model WRF-RoMetEx   RSS  
Acum este Sâm Oct 05, 2024 6:49 pm

Ora este UTC + 2 [ DST ]

Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 15355 mesaje ]  Du-te la pagina Anterior  1 ... 1015, 1016, 1017, 1018, 1019, 1020, 1021 ... 1024  Următorul
Autor Mesaj
 Subiectul mesajului: Re:
MesajScris: Lun Aug 19, 2024 11:00 pm 
Neconectat
Tornada
Tornada

Neaceasca85 scrie:
Hahahaha, verile ah, anii 70 ar fi fost pe dos rau de tot, cu veri racoroase si ierni blande. Iernile anilor 70 au fost un soc dupa mega durele ierni ale anilor 60.

Pana si supercell crede in desfiintarea iernilor. Dar enervanta e teoria aia ca fara o racire climatica, nu vom avea nici furtuni nici viscole. Ca asta a ajuns clima Slatinei: vara anticiclon nord african, iarna Atlantic la greu.

Jetul nu coboara si vortexul nu slabeste daca clima nu se raceste. Eu dau vina pe acest maxim solar brutal, cu aurora vazuta din Romania. Poate cand va scadea spre minim solar, vortexul se va prabusi.

Daca ma tragi in discutie, hai sa sa spun urmatoarele.Ce arata datele ultimilor ani in ceea ce priveste iernile ? Ma refer iernile asa cum le stiam noi odata.Exact, arata ca iernile sunt duse pe cock cel putin deocamdata, e o realitate.
In legatura cu racirea climatica, are o logica teoria pentru ca vedem cum in trecut, pe un climat mai racoros decat acum, era altfel, iar azi vedem pe un climat cald cum este.Repet, in ciuda acestor chestiuni, ma astept ca alternarea pluviometrica sa se mentina, fie de la an la an, fie la mai multi ani, dar iarna e pa deocamdata si se pare ca verile tipice pentru latitudinea noastra la fel, asta pana cand realitatea va contrazice asta.Frumos, analizat la rece, fara vreo aiureala emotionala, asta e situatia, o realitate care ne place sau nu, we have to deal with it :)

Sus

Subiectul mesajului: Re: PROGNOZE
MesajScris: Lun Aug 19, 2024 11:29 pm 
Neconectat
Tornada
Tornada

Pana una alta, primele maxime sub 35 C sunt posibile in sud abia la inceputul lui septembrie. Zic posibile, ca s-ar putea ca prima decada sa fie tot caniculara, dar mai vedem. Saptamana viitoare insa ar putea sa aduca iar 40 C+.

Ma uitam in VCN, desi n-am facut calcule, dar mi se pare ca zona asta a fost cea mai socata de vara actuala. Noi prin sud si est, poate ca suntem cat de cat obisnuiti cu vremea sahariana, dar vestul saracu, nu stie ce l-a lovit. Timisoara are 9 zile consecutive caniculare in august si inca vreo 12 in iulie. Nu stiu daca au mai prins vreodata asa ceva si vara inca nu s-a terminat.

Sus

MesajScris: Mar Aug 20, 2024 7:33 am 
Neconectat
Tornada
Tornada

gogulica scrie:
Pana una alta, primele maxime sub 35 C sunt posibile in sud abia la inceputul lui septembrie. Zic posibile, ca s-ar putea ca prima decada sa fie tot caniculara, dar mai vedem. Saptamana viitoare insa ar putea sa aduca iar 40 C+.

Ma uitam in VCN, desi n-am facut calcule, dar mi se pare ca zona asta a fost cea mai socata de vara actuala. Noi prin sud si est, poate ca suntem cat de cat obisnuiti cu vremea sahariana, dar vestul saracu, nu stie ce l-a lovit. Timisoara are 9 zile consecutive caniculare in august si inca vreo 12 in iulie. Nu stiu daca au mai prins vreodata asa ceva si vara inca nu s-a terminat.

Miroase a iarna afara ! Miroase a vortex care o sa ramana fara combustibil!

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Mar Aug 20, 2024 11:03 am 
Neconectat
EF-5
EF-5

gogulica scrie:

Unde dracu vedeti voi 40+ cand eu vad ca azi toate prognozele (ido, Accu) au dezumflat canicula cu 31-34 C la mine. Azi doar 31. Nu vom avea racoare dar sa fie mai racoare e un avantaj, chiar ajunge tot ce a fost. Ajunge pentru 10 ani de zile. :mrgreen:

Sus

MesajScris: Mar Aug 20, 2024 8:59 pm 
Neconectat
Tornada
Tornada

Cam asa e, s-au desumflat prognozele. Nu se plange nimeni.

Sus

MesajScris: Mar Aug 20, 2024 9:01 pm 
Neconectat
Weather Guru
Weather Guru

dan2013 scrie:
Andrei87 scrie:
Salonicul nu poate sa scoata -25 de grade in ianuarie. Sa ne pastram luciditatea, zic.

Ce -25 C in ianuarie la Targu Mures ?!? Temperatura aia este un pisat pentru Tg-Mures, in luna ianuarie, in conditii ideale ! Nici pentru Zimnicea -25 C in ianuarie sau inceput de februarie nu ar fi cine stie ce mare eveniment sau record. Ca n-au mai fost temperaturile astea in ultimii 10-12 ani, asta e alta mancare de peste.

Daca pana si Oltenita a reusit sa scoata -23,2 C pe 1 martie 2018 , in conditii de durata lunga a zilei deja si radiatie solara crescuta, si cu doar o singura noapte de cer senin si doar 23 cm de zapada...

Si la Zimnicea au fost intre -24 si -26 C, ultima oara in iarna 2009-2010 , cand si stratul de zapada maxim ajunsese pe la 60 cm in luna februarie si a prins si cateva nopti senine, in acea luna.

Potentialul pentru Targu Mures este si mai mare decat la Zimnicea sau Oltenita.

Targu Mures , daca se intrunesc conditii optime, poate ajunge in cazuri speciale lejer la borna de -30 C ! Pana si-n Lunca Dunarii au fost -30, -31 C in iarna 1953-1954.

Bai da nu s-o inversa AMO ala odata si/sau sa colapseze AMOC-ul sa le inchida gura la cei cu "iernile au fost desfiintate definitiv din Romania" ...
Pe urma or sa inceapa s-o bage pe aia cu "verile au fost desfiintate definitiv din Romania" .

:roll: Ai consumat ceva?

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Mar Aug 20, 2024 9:45 pm 
Neconectat
EF-5
EF-5

Da, cand crezi ca se schimba radical ceva la Atlantic, inseamna ca ai fumat ceva, el e foarte fixat in actualele patternuri. :mrgreen:

Italia amana in octombrie deschiderea anului scolar, din cauza caniculei. :P

Sus

MesajScris: Sâm Aug 24, 2024 9:50 pm 
Neconectat
Tornada
Tornada

Anul acesta prima racorire din Romania, estul si sud-estul Europei vine in perioada de debut a toamnei calendaristice, spre finalul saptamanii viitoare si in decada I a lunii septembrie, asa cum nu prea am mai avut in ultimele sezoane calde.
O data cu aceasta, vom vedea in zona tarii noastre si primul val de ploi/furtuni din ultimele saptamani.

Sus

MesajScris: Dum Aug 25, 2024 9:23 am 
Neconectat
Tornada
Tornada

Mă duc și eu la mare săptămâna viitoare..Imagine

Sent from my iPhone using Tapatalk

Sus

MesajScris: Dum Aug 25, 2024 12:07 pm 
Neconectat
Tornada
Tornada

Bravo, prinzi singurele ploi ale sezonului acolo. :)

Sus

MesajScris: Dum Aug 25, 2024 2:55 pm 
Neconectat
Tornada
Tornada

dan2013 scrie:
Anul acesta prima racorire din Romania, estul si sud-estul Europei vine in perioada de debut a toamnei calendaristice, spre finalul saptamanii viitoare si in decada I a lunii septembrie, asa cum nu prea am mai avut in ultimele sezoane calde.
O data cu aceasta, vom vedea in zona tarii noastre si primul val de ploi/furtuni din ultimele saptamani.

Aici se ajunge la o maxima de 28 C si aia intr-o singura zi, o maxima obisnuita pe vremuri pentru luna iulie lol De ploi nu vreau sa zic nimic, au zburat toate din prognoza, momentan.In 2012 au venit abia la jumatatea lui octombrie, sper sa nu fie cazul si anul asta, ci sa vina mult mai devreme.

Sus

MesajScris: Dum Aug 25, 2024 3:44 pm 
Neconectat
Furtuna
Furtuna

mircead scrie:

Căldură mare la mare la Obzor, 33 grade.

Sus

Subiectul mesajului: PROGNOZE
MesajScris: Sâm Aug 31, 2024 7:56 am 
Neconectat
Tornada
Tornada

mircead scrie:

Incredibila de exactă a fost prognoza.
Glumind puțin cel mai precis am fost eu ca mi-am programat concediul în zona asta cu 8 luni înainte..

Sus

MesajScris: Sâm Aug 31, 2024 1:00 pm 
Neconectat
Weather Guru
Weather Guru

Da, Icon a fost fantastic. Singurul care a vazut diluviul de pe litoral, parametrizat cum trebuie pe mari si oceane. Pacat ca pe uscat nu e asa de bun. :)

Sus

MesajScris: Sâm Aug 31, 2024 9:06 pm 
Neconectat
Tornada
Tornada

ICON a fost aproape divin !

Interesant ca luna asta septembrie este foarte probabil sa iasa complet diferit fata de ce ne-am obisnuit noi sa avem in ultimele luni septembrie prin Romania, mai ales complet diferit fata de septembrie 2023 cea care a fost caniculara si extrem de secetoasa.

Sus

Afişează mesajele de la anteriorul:  Sortează după  
Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 15355 mesaje ]  Du-te la pagina Anterior  1 ... 1015, 1016, 1017, 1018, 1019, 1020, 1021 ... 1024  Următorul

Ora este UTC + 2 [ DST ]