forum meteorologie, starea vremii, climatologie

Partners

Portal meteorologie   Galerie meteo   Meteo chat   Model WRF-RoMetEx   RSS  
Acum este Sâm Oct 05, 2024 6:23 pm

Ora este UTC + 2 [ DST ]

Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 15355 mesaje ]  Du-te la pagina Anterior  1 ... 1016, 1017, 1018, 1019, 1020, 1021, 1022 ... 1024  Următorul
Autor Mesaj
 Subiectul mesajului: Re: PROGNOZE
MesajScris: Dum Sep 01, 2024 8:57 am 
Neconectat
Tornada
Tornada

Septembrie va fi probabil extrem de secetoasa in continuare. Termic da, pare a fi moderata fata de anul trecut.

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Dum Sep 01, 2024 9:34 pm 
Neconectat
EF-5
EF-5

Pai cu aer uscat poate baga niste nopti reci de-a binelea.

Sus

MesajScris: Lun Sep 02, 2024 12:52 am 
Neconectat
Ploicica
Ploicica

dan2013 scrie:
Interesant ca luna asta septembrie este foarte probabil sa iasa complet diferit fata de ce ne-am obisnuit noi sa avem in ultimele luni septembrie prin Romania, mai ales complet diferit fata de septembrie 2023 cea care a fost caniculara si extrem de secetoasa.

Pai, cel putin primele 2 saptamani din septembrie se anunta f calde spre caniculare, cu temperaturi de 33-38 grade in vest si sud, seceta fiind la ordinea zilei in majoritatea zonelor. Cum si cu ce ar putea fi diferit septembrie 2024 fata de septembrie 2023?

Sus

MesajScris: Lun Sep 02, 2024 7:39 am 
Neconectat
Tornada
Tornada

Ai o prognoza eronata. Doar inceputul acestei saptamani sa mai genereze local temperaturi peste 35 C, total exclus 38 C.De joi incolo se schimba regimul termic, iar canicula ramane o amintire proasta pana in vara urmatoare.

Sus

MesajScris: Lun Sep 02, 2024 10:26 am 
Neconectat
Furtuna
Furtuna

Marți și miercuri cu cel mult 35 grade și gata caniculă până vara viitoare.

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Lun Sep 02, 2024 11:08 am 
Neconectat
EF-5
EF-5

E galben de caldura azi si maine, apoi adios.

Am incheiat cu AC-ul pe hol joia trecuta. La birou sper sa inchei de miercuri, in dormitor ramane de vazut cand.

Sus

MesajScris: Lun Sep 02, 2024 12:20 pm 
Neconectat
Ploicica
Ploicica

gogulica scrie:
Ai o prognoza eronata. Doar inceputul acestei saptamani sa mai genereze local temperaturi peste 35 C, total exclus 38 C.De joi incolo se schimba regimul termic, iar canicula ramane o amintire proasta pana in vara urmatoare.

Poate fi adevarat ce zici, chiar m-ar bucura enorm sa scapam de temperaturile astea de 35 plus. Acum cateva zile, prognozele (nu le-am mai urmarit pana azi, ce e drept) afisau in perioada 8-13 septembrie numai temperaturi de 36-37 grade in Bucuresti si 28-30 in Predeal. Intre timp au revenit la o normalitate oarecum fireasca: 29-32 grade Bucuresti si pana-n 20 grade Predeal.
Dar seceta asta, din pacate, ne da mari batai de cap; pana spre sfarsitul lunii, tot nu vad o sansa de a ploua in sud.

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Lun Sep 02, 2024 1:12 pm 
Neconectat
EF-5
EF-5

In august-septembrie oricum nu ploua. Daca nu a plouat in mai-iunie-iulie adios, e nasol. Vara 2024 a futut tot incepand cu 1 iunie. Ca un ceas elvetian.

Sus

MesajScris: Lun Sep 02, 2024 9:10 pm 
Neconectat
Tornada
Tornada

gogulica scrie:
Ai o prognoza eronata. Doar inceputul acestei saptamani sa mai genereze local temperaturi peste 35 C, total exclus 38 C.

Am vazut eu acum de unde "prognoza" aia cu 38 C saptamana asta la noi in tara....
Climatologie si Prognoze globale (pe batranul fake-book) --> Citez : "Prima saptamana din Septembrie: Inapoi la 38 de grade..."

Nici macar GFS-ul vesnic cald nu are mai mult de 36-37, local, prin Banat si vestul extrem al Olteniei. Si alea 36-37 C doar pentru doua zile: maine si miercuri.

Deja ma ustura ochii la cate debitatii de ineptii cumulate intr-un singur loc am putut sa citesc in seara asta in alea 2-3 postari. Pai Vincentiu e mic copil pe langa asta de posteaza acolo... Asta stie si cat de arida va fi clima in Romania peste 15 ani si ii face el planul climei pe glob pentru nu stiu cati ani de acum incolo.... Astia sunt aia de se dateau cu curul de pamant anul trecut in noiembrie ca nu are cum sa fie zapada in Muntenia si Dobrogea la ciclonul din noiembrie 2023, cu o zi inainte, si cateva ore mai tarziu ningea de rupea si viscolea in sudul si sud-estul Munteniei si in aproape toata Dobrogea....
Fanaticism din ala dus pana la radicalism din ala extrem. Destul facebook pentru saptamana asta pentru mine....

Sus

MesajScris: Lun Sep 02, 2024 10:59 pm 
Neconectat
-40 °C
-40 °C

Ce vad eu pt zona de centru cel putin. Pana in 15 septembrie maxime intre 27-33 grade. Cu mult peste normalul pe care il stiam noi. Si dupa 15 nici macar un semn de o mare racire, care sa duca maximele spre 20 sau sub. Minimele raman peste 10 grade. Per total, un septembrie cu o medie in jurul a 18 grade. Apropiata de media lunii iulie a secolului trecut si probabil cea mai confortabila luna a verii.

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Mar Sep 03, 2024 10:35 am 
Neconectat
EF-5
EF-5

Asta e situatia, speram de la septembrie mereu sa ne scape de canicula, adica de >33 C, >35 C, daca se poate sa fie si sub 30 C, asta e tot ce putem cere.

Numai reducerea radiatiei solare ne scapa de canicula. Pentru ca circulatia e mereu blocata in ce nu trebuie. Si evident mentine seceta.

Sus

MesajScris: Mar Sep 03, 2024 11:19 am 
Neconectat
Weather Guru
Weather Guru

Eu votez pentru vara din mai pana in octombrie si iarna din noiembrie pana in aprilie. Atat!

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Mar Sep 03, 2024 11:20 am 
Neconectat
EF-5
EF-5

Vara cu furtuni si iarna cu viscole.

Observam cum verile lungi se lasa si cu seceta.

Sus

MesajScris: Mar Sep 03, 2024 12:42 pm 
Neconectat
Tornada
Tornada

Pana la urma iarna e dusa, asta pana va dovedi ca se reintoarce, dar la ce medii faraonice avem, nu se intrevede intoarcerea ei prea curand.Poate prin ianuarie sa mai scape cate un viscol, cam e singura luna care mai poate daca se chinuie si stranuta vortexul polar.In rest, la munte si poate din cand in cand in Moldova, nordul Ardealului si Maramures.
Baza raman furtunile pentru ca pana si in aceasta vara de stupizenie caniculara desavarsita nu au lipsit din teritoriul nostru si au fost chiar severe uneori, mai ales in iunie :)

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Mar Sep 03, 2024 1:13 pm 
Neconectat
EF-5
EF-5

Din pacate Slatina nu presteaza decat in sezoanele cu adevarat bune.

Sus

Afişează mesajele de la anteriorul:  Sortează după  
Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 15355 mesaje ]  Du-te la pagina Anterior  1 ... 1016, 1017, 1018, 1019, 1020, 1021, 1022 ... 1024  Următorul

Ora este UTC + 2 [ DST ]