forum meteorologie, starea vremii, climatologie

Partners

Portal meteorologie   Galerie meteo   Meteo chat   Model WRF-RoMetEx   RSS  
Acum este Mar Iun 09, 2026 10:21 pm

Ora este UTC + 2 [ DST ]

Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 2224 mesaje ]  Du-te la pagina Anterior  1, 2, 3, 4, 5 ... 149  Următorul
Autor Mesaj
 Subiectul mesajului: ANM
MesajScris: Vin Feb 13, 2009 12:39 pm 
Neconectat
Ploicica
Ploicica

Stiti cumva cu ce se mai ocupa ANM-ul in afara de prognoza meteo?? E vre-un restaurant ANM asta??
Eu cred ca si-au schimbat obiectul de activitate. E rusinos ce se intampla. Cum noi cei de pe forum stim ce se va intampla cu vremea in 24 de ore, iar ei oameni profesionisti ce se cred, cu aparatura ultra moderna, nu sunt in stare sa dea o prognoza. Au dat cod galben de viscol pentru Moldova, acolo unde doar a plouat. Si nu au dat nici un cod pentru maramures, transilvania, crisana, banat, acolo unde zapada are si 50cm si trebuia dat cod portocaliu. Nu vreau sa fiu rau, dar sunt incompetenti in ceea ce fac. A inceput sa angajeze si ANM-ul pe pile??? Eu unul nu ma consider pregatit pentru a lucra in ANM, dar aici pe forum vad cel putin 5 persoane care ar avea loc acolo fara nici o problema si cred ca ar fi mult mai eficienti. Scuzele de rigoare ca i-am desconsiderat dar ANM-ul o cam da in bara cu prognozele de ceva vreme.

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Vin Feb 13, 2009 1:28 pm 
Neconectat
-40 °C
-40 °C

spunea weather man..ca e mai bine sa dai ceva cu gandu ca se va intampla si daca nu se intampla e ok..chestia cu paza buna..apropo de rateu de data trecuta..acum cum e treaba cu paza buna..ca nau dat nimic..si sau intamplat f multe..

Sus

Subiectul mesajului: Re: ANM
MesajScris: Vin Feb 13, 2009 2:24 pm 
Neconectat
Tornada
Tornada

babi scrie:
maramures, transilvania, crisana, banat, acolo unde zapada are si 50cm

maramuresul taie-l dp lista...a fost ocolit pana acum... :!:

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Vin Feb 13, 2009 4:46 pm 
Neconectat
Tornada
Tornada

n-am nimic cu ANM...toata lauda pt angajatii de acolo, marea majoritate foarte competenti...m-am ferit sa aduc critici pe aici pt ca munca in acest domeniu al prognozelor pe langa ca e foarte grea e si oarecum "riscanta" iar limita intre sublim si ridicol e adesea foarte subtire...

dar la ultima atentionare totul a fost ratat...totul pe dos...desi era cam clar ce si unde se va produce...ok..ploi importante au fost in moldova e drept, dar acolo au prevazut viscol si ninsori...care au cazut dincoace de carpati...nimic, nici o reactie de la "centru" cand ceea ce era prognozat pt moldova s-a mutat in vest...nu mai era interesant poate...

nu am vazut nici macar un update la atentionare, ce sa mai vb de o avertizare pt banat !!! sau de scuzele de rigoare...(cred ca pe la iasi, vaslui si botosani toti erau cu saniile in spate cu gandul la derdelush si nimic..)

vad ca se dau avertizari doar daca se intrezare ceva in sud si moldova..."restul" tarii nu exista si nu conteaza...(transilvania si banatul sunt dincolo de munti si ce e pe acolo nu afecteaza capitala...probabil asta e cauza...)

pacat de un anume centralism existent inca in anm (mai ales la conducere) si de implicatiile politice (ca peste tot in RO)...meteorologii din teritoriu cred ca ar fi procedat altfel decat cei de la centru...

nu inteleg de ce centrele regionale nu au un site web si nici posibilitatea de a da avertizari (in afara celor nowcasting)...nu e permis ?

dar de fapt nu e treaba mea...ceea ce e corect...desi la urma urmei fiind un serviciu public ar trebui sa ne fie util tuturor, nu doar celor din anumite regiuni...sau ma insel ?!?! :?:

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Sâm Feb 14, 2009 12:23 am 
Neconectat
Weather Guru
Weather Guru

Bine punctat doodoo...in completare as mai adauga ceva: ori nu ma prea uit eu la stiri, ori ceva e putred - desi a nins serios in vestul si sudul Transilvaniei, in Dealurile de Vest si mai ales in Banatul montan, la stiri nu am auzit decat ca judetul Suceava a avut probleme...de altfel au si specificat: "judetul Suceava a fost avertizat!"(macar sa fi fost viscol calumea acolo...dar n-a fost)...de celelalte zone amintite n-am auzit nimic, in afara de azi, pe Infopro 5 secunde despre un blocaj pe portiunea de drum Cluj-Turda...
Oare sufar eu de teoria conspiratiei sau unele trusturi de presa sunt "mana in mana" cu ANM-ul cel politizat si anumite grupuri de interese?

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Sâm Feb 14, 2009 12:26 am 
Neconectat
EF-5
EF-5

Nu suferi de nimic, Romania este o Conspiratie. Sa nu se vada ca s-au facut de kkt. Antena 1 a dat din judetul CS.

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Sâm Feb 14, 2009 1:11 am 
Neconectat
Tornada
Tornada

Si eu credeam ca nu m-am uitat suficient la stiri, dar inseamna ca asa e. Au "cenzurat" oarecum ninsorile de dincoace de munti.

Daca ningea macar 10 cm in Bucuresti si in imprejurimile lui, cred ca aveam zeci si zeci de minute cu transmisiuni peste transmisiuni "de la locul faptei".

Noroc ca pentru informare privind fenomenele meteo trecute, prezente si viitoare putem sa culegem date dintr-o gramada de surse fara sa depindem de TV sau exclusiv de ANM.
Asa ca n-are rost sa ne enervam fara rost!

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Sâm Feb 14, 2009 1:23 am 
Neconectat
EF-5
EF-5

Exact, orice fulguiala sau ploicica din Bucuresti este exagerata peste masura ca fiind o megafurtuna nemaintalnita, cu transmisiuni peste transmisiuni la TV. Mai ales aia de la Irealitatea TV!

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Sâm Feb 14, 2009 2:13 am 
Neconectat
Admin
Admin

Trimiteti careva poze de prin Caras-Severin la Irealitatea asta , ca sa vada lumea ce a fost . Stiu ca au rubrica "Martor ocular" ..... oare sa cenzureze si ei ?

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Sâm Feb 14, 2009 3:17 am 
Neconectat
Admin
Admin

Totusi iata ca Irealitatea asta spune ceva despre efectele ninsorilor si a viscolului in vestul tarii , dar nu evidentiaza faptul ca zona respectiva nu a primit avertizare meteo :
http://www.realitatea.net/14-localitati-din-timis-au-ramas-fara-energie-electrica-din-cauza-viscolului_457792.html

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Lun Feb 16, 2009 4:25 pm 
Neconectat
Ploicica
Ploicica

ANM a dat avertizare cod galben de viscol cu depunere de strat consistent de zapada in vestul Romaniei. Sa vedem ce-o fi.

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Lun Feb 16, 2009 4:30 pm 
Neconectat
Tornada
Tornada

babi scrie:
ANM a dat avertizare cod galben de viscol cu depunere de strat consistent de zapada in vestul Romaniei. Sa vedem ce-o fi.

Nu e semn bun. Daca a dat ANM avertizare probabil ca o sa fie cald si soare. :roll:

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Lun Feb 16, 2009 4:39 pm 
Neconectat
Weather Guru
Weather Guru

In sfarsit ANM a dat o avertizare buna, culoarea e buna, la fel si judetele. In privinta viscolului in schimb am dubii..si oricum chiar daca va fi vant in nici un caz nu s-ar compara cu "Moldova type viscol". :lol:

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Lun Feb 16, 2009 4:43 pm 
Neconectat
Admin
Admin

Ne-a cam luat prin surprindere ANM cu avertizarea aceasta , insa cred ca e o avertizare potrivita . Toate modelele arata nisori si ceva intensificari ale vantului in zona respectiva . Ar fi culmea ca ANM sa faca hatrick la "datul in bara" cu avertizarile in iarna asta :lol:

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Lun Feb 16, 2009 4:49 pm 
Neconectat
Weather Guru
Weather Guru

CaTaLyN scrie:
Ar fi culmea ca ANM sa faca hatrick la "datul in bara" cu avertizarile in iarna asta :lol:

Haaha, da, ar fi ceva.. :)

Sus

Afişează mesajele de la anteriorul:  Sortează după  
Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 2224 mesaje ]  Du-te la pagina Anterior  1, 2, 3, 4, 5 ... 149  Următorul

Ora este UTC + 2 [ DST ]