n-am nimic cu ANM...toata lauda pt angajatii de acolo, marea majoritate foarte competenti...m-am ferit sa aduc critici pe aici pt ca munca in acest domeniu al prognozelor pe langa ca e foarte grea e si oarecum "riscanta" iar limita intre sublim si ridicol e adesea foarte subtire...
dar la ultima atentionare totul a fost ratat...totul pe dos...desi era cam clar ce si unde se va produce...ok..ploi importante au fost in moldova e drept, dar acolo au prevazut viscol si ninsori...care au cazut dincoace de carpati...nimic, nici o reactie de la "centru" cand ceea ce era prognozat pt moldova s-a mutat in vest...nu mai era interesant poate...
nu am vazut nici macar un update la atentionare, ce sa mai vb de o avertizare pt banat !!! sau de scuzele de rigoare...(cred ca pe la iasi, vaslui si botosani toti erau cu saniile in spate cu gandul la derdelush si nimic..)
vad ca se dau avertizari doar daca se intrezare ceva in sud si moldova..."restul" tarii nu exista si nu conteaza...(transilvania si banatul sunt dincolo de munti si ce e pe acolo nu afecteaza capitala...probabil asta e cauza...)
pacat de un anume centralism existent inca in anm (mai ales la conducere) si de implicatiile politice (ca peste tot in RO)...meteorologii din teritoriu cred ca ar fi procedat altfel decat cei de la centru...
nu inteleg de ce centrele regionale nu au un site web si nici posibilitatea de a da avertizari (in afara celor nowcasting)...nu e permis ?
dar de fapt nu e treaba mea...ceea ce e corect...desi la urma urmei fiind un serviciu public ar trebui sa ne fie util tuturor, nu doar celor din anumite regiuni...sau ma insel ?!?!