forum meteorologie, starea vremii, climatologie

Partners

Portal meteorologie   Galerie meteo   Meteo chat   Model WRF-RoMetEx   RSS  
Acum este Mar Iun 17, 2025 6:48 am

Ora este UTC + 2 [ DST ]

Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 26 mesaje ]  Du-te la pagina 1, 2  Următorul
Autor Mesaj
 Subiectul mesajului: Etapa 1 - 12 octombrie 2014
MesajScris: Sâm Oct 11, 2014 12:46 am 
Neconectat
Tornada
Tornada

ProMeteo revine in acest sfarsit de saptamana cu prima etapa a Editiei a IX-a.
In aceasta prima etapa va trebui prognozata vremea din Ocna Sugatag si Ramnicu Valcea.

Va rog sa-mi trimiteti un mp (mesaj privat) cu prognozele in forma de mai jos pana cel tarziu sambata dupa-masa ora 15:00 (12:00 UTC):

Ocna Sugatag:
Tmin= °C
Tmax= °C
Tmed= °C
P= mm

Ramnicu Valcea:
Tmin= °C
Tmax= °C
Tmed= °C
P= mm

Mult succes tuturor!

Sus

Subiectul mesajului: Re: ProMeteo, Editia a IX-a, Etapa 1 (12 octombrie 2014)
MesajScris: Sâm Oct 11, 2014 1:27 pm 
Neconectat
Mr. Green
Mr. Green

Catalin, ai omis vantul. Sper ca se stie ca trebuie sa prognozam si viteza vantului, daca nu asta e.

Sus

MesajScris: Sâm Oct 11, 2014 1:29 pm 
Neconectat
Tornada
Tornada

Pe ce interval trebuie realizata prognoza?

http://wrf.rometex.org, e-mail : liviu.oana88@gmail.com

Sus

MesajScris: Sâm Oct 11, 2014 1:50 pm 
Interval ora 22 sâmbătă seara-21 duminică seara.
Da e şi vântu.

Sus

MesajScris: Sâm Oct 11, 2014 2:04 pm 
Ocna Sugatag:
Tmin= 10 grade
Tmax= 22 grade
Tmed= 16 grade
Vmax= 1 m/s
P= mm
Fen. deosebite=

Râmnicu Vâlcea:
Tmin= 13 grade
Tmax= 21 grade
Tmed= 17 grade
Vmax= 3 m/s
P= mm
Fen. deosebite=

Asta e prognoza rp5, la nivel triorar, cu siguranţă minimele vor fi mai scăzute cu cel puţin 1-2 grade şi maximele mai mari, tot aşa, cu 1-2 grade.

Sus

MesajScris: Sâm Oct 11, 2014 2:07 pm 
Şi daţi-i bătaie că mai e mai puţin de o oră şi se închid voturile.
Cătăline, cred că poţi să laşi voturile până la ora 21 diseară că aşa vom fi doar noi doi. :)

Sus

MesajScris: Sâm Oct 11, 2014 2:51 pm 
Neconectat
Tornada
Tornada

Aceasta fiind prima etapa si concursul reincepand relativ brusc am putea face o exceptie prelungind de aceasta data perioada in care se pot trimite prognozele pana deseara la 21:00.
Oricum miza etapei va fi Tmin si Tmax de maine.

Vantul nu l-am mai pus in "sablon" dupa cum zicea Sorin ca aceaste prime 4 etape sa fie fara fenomene si vant.

P.S.:
Eugen, te rog sa trimiti in mesaj privat (mp) viitoarele prognoze pt a nu influenta restul concurentilor.
Merci.

Sent from Tapatalk2

Sus

MesajScris: Sâm Oct 11, 2014 2:58 pm 
OK. :)
Deşi prognoza mea o poate vedea oricine, e rp5 originală de la mama ei.
N-am să mă abat deloc de la ea, chiar dacă eu personal am o părere puţin diferită. :)

Sus

MesajScris: Sâm Oct 11, 2014 9:27 pm 
Neconectat
-40 °C
-40 °C

Eugene zici ca esti copil de gradinita.Asa se intampla cand treci de o anumita varsta?? Nu cred, Mike ne-o dovedeste.Nu inteleg ce n-ai inteles din faptul ca prognoza se trimite pe privat.Esti culmea.Si nici nu pot sa sterg mesajul.Si acolo daca scrie t.min., inseamna minima, adica nu temperatura aia de la ora 6 de pe rp.5, ci chiar minima aia cu 1-2 grade mai jos.Aia e o prognoza in bascalie si in mod normal n-ar trebui luata in considerare pt concurs.Adica ne chinuim, facem calcule, regulamente sa fie cat mai ok, si tu pui o prognoza in batjocura.E lipsa de respect asta, scuza-ma ca ti-o spun asa direct.Ori faci ceva sa fie bine, ori lasa-ne si vezi-ti atunci de tabelele tale cu Oradea.

Sus

MesajScris: Sâm Oct 11, 2014 10:09 pm 
Neconectat
Tornada
Tornada

Iata prognozele primite pentru prima etapa:
Imagine

Imagine

Dintr-o gresala/neintelegere am omis sa trec si viteza vantului in sablonul de trimitere a prognozelor.
Desi majoritatea a trimis totusi prognoza si pentru acest parametru, observ ca Qqwll si doodoo au facut asa cum am sugerat eu si nu au trimis-o.
Pentru a nu dezavantaja pe nimeni propun sa nu luam in calcul in aceasta etapa punctele primite pentru viteza vantului.
Apoi, din etapa urmatoare luam in calcul si vantul, iar din etapa a 5-a si fenomenele.
Merci pentru intelegere.

Sus

MesajScris: Sâm Oct 11, 2014 10:25 pm 
Neconectat
-40 °C
-40 °C

Din pacate lipsesc cateva persoane care ma asteptam sa nu lipseasca totusi.I-as enumera pe Andrei, supercell sau redeme.Eu propun sa le acordam si lor puncte dupa aceasta etapa, dupa ultimul clasat.Bineinteles daca vor sa participe la concurs.Daca nu...nu :D.Si as propune si sa le acordam celor 2, qqwll si doodoo 3m/s la Ocna Sugatag si 2m/s la Valcea, o medie a ceea ce am dat noi, pt a nu pierde toti punctele.Va arata urat etapa, cu puncte putine.Asta daca si ei sunt de acord.Daca nu, sa mergem pe propunerea ta Catalin, sa nu luam vantul in considerare.

Sus

MesajScris: Sâm Oct 11, 2014 10:31 pm 
sorifin scrie:
Eugene zici ca esti copil de gradinita.Asa se intampla cand treci de o anumita varsta?? Nu cred, Mike ne-o dovedeste.Nu inteleg ce n-ai inteles din faptul ca prognoza se trimite pe privat.Esti culmea.Si nici nu pot sa sterg mesajul.Si acolo daca scrie t.min., inseamna minima, adica nu temperatura aia de la ora 6 de pe rp.5, ci chiar minima aia cu 1-2 grade mai jos.Aia e o prognoza in bascalie si in mod normal n-ar trebui luata in considerare pt concurs.Adica ne chinuim, facem calcule, regulamente sa fie cat mai ok, si tu pui o prognoza in batjocura.E lipsa de respect asta, scuza-ma ca ti-o spun asa direct.Ori faci ceva sa fie bine, ori lasa-ne si vezi-ti atunci de tabelele tale cu Oradea.

Dar nu e deloc în batjocură şi cu atât mai puţin lipsă de respect, tu mereu eşti foarte strict, ad litteram, by the book, ca la carte.
Fii mai permisiv !
De ce să nu vedem dacă au şi ruşii un cuvânt de zis, faţă de calculele tuturor ?
Vom vedea pe ce loc se vor situa în fiecare etapă, chiar dacă prognoza de la ora 6 e mai caldă decât aia de la 8.
Şi dacă la final voi fi pe ultimul loc pentru că îi reprezint ce contează, e doar un concurs.
O şansă mai bună pt tine sau pentru alţii. :)
Ce-i taxezi tu pe toţi, uneori chiar cu o duritate incredibilă, îi califici pe fiecare în parte în funcţie de criteriile tale personale.
Analizezi orice răhăţel şi dacă nu se încadrează în tiparul tău ura şi la gară.
Şi mai zici de unii că sunt copii. :)
Şi la urma urmei am şi eu dreptul să particip cu orice prognoză ca orice alt membru de pe forum, mai ales că grosso modo sunt acolo, în limite.
Iar la faza cu trimisul pe privat m-am concentrat doar pe mesaj ca atare, n-am citit tot regulamentul, recunosc, mea culpa.
Pe viitor voi proceda la fel ca toţi ceilalţi şi voi face şi corecturile de rigoare la minime şi maxime.
Parcă am văzut la careva ruşi şi prognoze la oră, nu la 3 ore iar acolo chiar că e vorba doar de zecimi de grad. :)

Sus

MesajScris: Sâm Oct 11, 2014 10:42 pm 
Neconectat
-40 °C
-40 °C

eugenraduoradea scrie:
sorifin scrie:

Dar nu e deloc în batjocură şi cu atât mai puţin lipsă de respect, tu mereu eşti foarte strict, ad litteram, by the book, ca la carte.
Fii mai permisiv !
De ce să nu vedem dacă au şi ruşii un cuvânt de zis, faţă de calculele tuturor ?
Vom vedea pe ce loc se vor situa în fiecare etapă, chiar dacă prognoza de la ora 6 e mai caldă decât aia de la 8.
Şi dacă la final voi fi pe ultimul loc pentru că îi reprezint ce contează, e doar un concurs.
O şansă mai bună pt tine sau pentru alţii. :)
Ce-i taxezi tu pe toţi, uneori chiar cu o duritate incredibilă, îi califici pe fiecare în parte în funcţie de criteriile tale personale.
Analizezi orice răhăţel şi dacă nu se încadrează în tiparul tău ura şi la gară.
Şi mai zici de unii că sunt copii. :)
Şi la urma urmei am şi eu dreptul să particip cu orice prognoză ca orice alt membru de pe forum, mai ales că grosso modo sunt acolo, în limite.
Iar la faza cu trimisul pe privat m-am concentrat doar pe mesaj ca atare, n-am citit tot regulamentul, recunosc, mea culpa.
Pe viitor voi proceda la fel ca toţi ceilalţi şi voi face şi corecturile de rigoare la minime şi maxime.
Parcă am văzut la careva ruşi şi prognoze la oră, nu la 3 ore iar acolo chiar că e vorba doar de zecimi de grad. :)

Da' nu ca e ok sa facem fiecare cum ne taie capul.Dupa-aia avem pretentii la o tara nu stiu de care.Ce-ar fi sa fac si eu statisticile acelea lunare asa, ce mai conteaza o virgula, un punct, adica daca nu-i medie de 16 ci de 19 tot aia e.Ce ti-e 16, ce ti-e 19.Si nu-i taxez eu pe toti, ci doar spun ce nu-mi convine si m-am saturat.Sunt atatia pe forumul asta cu care n-am avut nicio problema.Supercell, catalin, Catalyn, steaua, mircead, redeme etc.Singurii carora le-am spus ceva, mai dur sau mai soft, au fost roberta si neaceasca.Si mai nou tie.Roberta era dusa, nea e paralel cu viata si strica toate topicurile, iar tu nu iei lucrurile in serios si tot o lalai cu unele stereotipuri, gen ne paste desertul, 2 anotimpuri, vedem ce zic rusii, plus altele care ti-au mai fost zise si de altii.

P.S. Parca pe meteoinfo ai prognoza orara.

Sus

MesajScris: Sâm Oct 11, 2014 10:54 pm 
Neconectat
Tornada
Tornada

Sorin totusi cred ca Eugen nu merita o critica asa de dura pentru prognoza trimisa.
Mai mult ca sigur nu a avut intentia sa deranjeze pe cineva, ci mai degraba a vrut sa faca un experiment (intr-adevar poate ca nu foarte bine gandit).
Daca pe viitor va adapta prognoza rusilor astfel incat sa fie mai aproape de maximele si minimele reale o sa fie si mai bine.

sorifin scrie:
Din pacate lipsesc cateva persoane care ma asteptam sa nu lipseasca totusi. I-as enumera pe Andrei, supercell sau redeme.

Desi ma bucur ca ne-am strans totusi 7 participanti si pe mine m-au surprins absentele semnalate de tine.

Totusi nu cred ca e ok sa le acordam puncte din oficiu.
Mai degraba am putea adopta ideea lansata de mine acum cateva zile:
- in cazul fiecarui concurent sa nu mai luam in calculul final punctajele obtinute in cadrul celor mai slabe 3 etape (inclusiv daca nu a participat si are 0 pct).

Daca sunteti de acord o sa introduc si in Regulament acest paragraf.

Sus

MesajScris: Sâm Oct 11, 2014 10:58 pm 
Neconectat
Tornada
Tornada

da.

Sus

Afişează mesajele de la anteriorul:  Sortează după  
Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 26 mesaje ]  Du-te la pagina 1, 2  Următorul

Ora este UTC + 2 [ DST ]