doodoo scrie:
Andrei87 scrie:
Pana acum iunie a fost super decent termic la Cluj. Pacat ca ultimele 3-4 zile vor mai strica media, dar nu cred ca trece de 20,5. In momentul de fata avem 19,7, cu 2 grade sub iunie 2019 (21,7), care a fost un iunie calduros (nu a rupt nici ala pe extreme dar a fost constant caldut).
Se pare ca nu esti la curent cu media multianuala pe iunie, ori confunzi cu iulie-august

))))
Recordul de maxima pe iunie dateaza din 26.06.2002 - 35,9c

In 2021 maxima anuala a picat fix in 30.06 (34.0c)

Nu. Andrei confunda probabil starea placuta termic vs media multianuala. Chiar si asta calda, 1991-2020. E exact ceea ce spuneam si eu de foarte multe ori. Ca s-a incalzit clima, e un lucru bun. Nu poate nega nimeni ca s-a incalzit. Dar nu e rau. Din punctul meu de vedere, mai bine o primavara si o toamna cu 2-3 grade mai calde fata de ce aveam noi pana prin anii 2000, si un iunie cu o medie de 20 fata de 16. Sau un mai cu media de 16 fata de 13. Si asa mai departe. Singurul lucru mai nasol e ca acum e si seceta. Dar asta nu e ceva neobisnuit pt Romania. Nu degeaba s-au facut irigatii prin anii '60, de ploioasa ce era vremea noastra. Si da, poate ca pare banal acum acest val de caldura, dupa cum ne-am obisnuit in ultimii ani, dar acest val de caldura daca avea loc inainte de 2000 era de top 3. Chiar si asa, probabil vor fi statii cu noi recorduri de maxima lunara. Asta dupa ce anul trecut a facut praf recordurile la alte 27 de statii. Tot in iunie. Si altele, precum Tg.Mures, n-au avut record pt ca au inregistrat date si in iunie 1918. Atat.