forum meteorologie, starea vremii, climatologie

Partners

Portal meteorologie   Galerie meteo   Meteo chat   Model WRF-RoMetEx   RSS  
Acum este Mar Iun 09, 2026 7:07 pm

Ora este UTC + 2 [ DST ]

Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 14195 mesaje ]  Du-te la pagina Anterior  1 ... 941, 942, 943, 944, 945, 946, 947  Următorul
Autor Mesaj
 Subiectul mesajului: Re: Starea vremii in Oradea
MesajScris: Joi Iun 01, 2023 1:13 pm 
Se împuţinează de la o lună la alta staţiile Agenţiei de Mediu de la noi, dacă iniţial aveam 5 staţii, una în Ţeţchea, lângă Aleşd, una la ieşirea spre Satu Mare, una lângă fostul muzeu, la sediu, una la ieşirea spre Băile Felix şi una în Sânmartin, la doi paşi de Băile Felix, a rămas doar ultima, cea în apropiere de Băile Felix. Probabil că în Oradea nu mai există zone poluate sau aşa cred cei de la mediu de la noi. Mai monitorizez Aradul şi Satu Mare, acolo nu a dispărut nicio staţie. Probabil, conform Agenţiei de Mediu, judeţul Bihor e cel mai lipsit de noxe din ţară. Oare chiar aşa o fi ?

Sus

MesajScris: Mie Iun 21, 2023 6:04 pm 
Astăzi a fost într-adevăr cald, 32 de grade la umbră, cum se spune, și până la 36 de grade în zonele mai puțin ventilate natural.
Probabil apa Crișului Repede se apropie binișor de 24 de grade. Mâine și poimâine va fi și mai cald.

Sus

MesajScris: Sâm Iun 24, 2023 12:03 pm 
S-a întețit vântul puțin aseară, pe la 11 iar după miezul nopții, pe la 3, a plouat binișor, 10 mm nu sunt cine știe ce.

Sus

MesajScris: Dum Iul 02, 2023 2:02 pm 
Furtună, așa ca de început de iulie, oraj, aversă torențială, de azi dimineață se tot pregătește.

Sus

MesajScris: Mie Iul 12, 2023 4:18 pm 
Cer cenușiu închis, cu ceva zgomote de fundal, se pregătește ceva, să vedem cum va fi materializarea.
Nu se anunță cantități importante. Sunt 32 de grade afară, o căldură amplificată de plafonul de nori.

Sus

MesajScris: Mie Iul 12, 2023 4:40 pm 
Aversă torențială medie, cu zgomot de fond la fel.
Să vedem câtă apă se adună peste cei 15 mm cât aveam în pluviometrul pahar gradat

Sus

MesajScris: Mie Iul 12, 2023 5:40 pm 
Un prim bilanț ar fi 20 de mm, am avut perioade în care vântul s-a întețit și a făcut aversa pelungită mai spectaculoasă.
Dintr-un foc ne-am apropiat de media la nivelul țării la precipitații care este puțin peste 36 de mm.

Sus

MesajScris: Mie Iul 12, 2023 11:08 pm 
Impresionanți cei 41 de mm de la stația meteo ANM, în apropiere de Băile Felix doar 30 de mm, la singura stație de mediu din județ, și 20 de mm la mine.
Cu toate astea avem sub 280 de mm de la începutul anului și acești 50 de mm de luna asta reprezintă luna cea mai bogată în precipitații, adică o aversă torențială punctiformă pe o perioadă scurtă de timp pe un fond de temperaturi înalte nu vom beneficia cine știe ce. Deci problemele continuă dar e mai bine decât nimic.

Sus

MesajScris: Lun Iul 17, 2023 7:43 am 
La Oradea este ca la Giurgiu sau la Călărași și a fost o zi mai ”rece” decât în cele 2 orașe. La puțin sub 23 de grade în dimineața asta și cu o zi de ieri de aproape 33 de grade, afară pe câmp, într-o cameră expusă pe latura de sud-vest a casei, ieri seară erau 29 de grade, cu geamul închis ziua iar acum sunt 27 de grade, cu ventilator în geam. În situația în care aș avea, ipotetic vorbind, vreo 10 zile de caniculă, cu 35 ziua și 25 noaptea, temperatura într-o cameră fără AC, expusă pe latura sud-vestică, cred că temperatura din interior ar ajunge pe la 32 de grade seara și cu greu ar ajunge sub 30 de grade dimineața. Stau și mă întreb câte grade or avea ăia prin Irak la peste 45 de grade ziua și 30 și de grade noaptea. Este ca și cum ar fi să stai nonstop într-o mașină la noi, în plin soare, cu geamurile închise aproape de tot, tot timpul, și ziua și noaptea. Cam asta înseamnă căldura caniculară sau cu mai mult de atât. La peste 10 grade față de caniculă cum s-ar putea numi, post caniculă ?

Sus

Subiectul mesajului: Starea vremii in Oradea
MesajScris: Mar Iul 25, 2023 7:34 pm 
Neconectat
Tornada
Tornada

Cum a fost Eugen furtuna de la Oradea din seara asta? Am văzut ca generat multe daune prin centrul orașului.
Imagine

Sent from my iPhone using TapatalkImagine
Imagine

Sus

MesajScris: Mar Iul 25, 2023 8:18 pm 
Neconectat
Weather Guru
Weather Guru

144 km/h la Anm Oradea. 8O Uragan cum nu s-a mai vazut la o statie de ses de la noi din septembrie 2017. Sigur, Eugen o sa dea raportul de furtuna moderata, cu usoare intensificari de vant.

Sus

MesajScris: Mar Iul 25, 2023 8:59 pm 
Neconectat
Weather Guru
Weather Guru

https://m.youtube.com/watch?v=tuTBCgYI1NI

https://www.facebook.com/reel/419897324 ... WDuG2&fs=e

Sus

MesajScris: Mie Iul 26, 2023 4:19 pm 
După episodul deoesbit de violent de ieri seară azi avem încă unul de amploare mai redusă.

Sus

MesajScris: Mie Iul 26, 2023 4:21 pm 
Neconectat
Tornada
Tornada

La Căciula ieri la Oradea. Din ce văd in filmare vântul a depășit 140-150 km pe ora

https://fb.watch/m0RQj9jqhq/

Sent from my iPhone using Tapatalk

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Mie Iul 26, 2023 11:08 pm 
Neconectat
EF-5
EF-5

Absolut superb. Nu am cuvinte. Eugen nici el nu are cuvinte, dar cred ca mai degraba pentru ca il lasa rece.

Sus

Afişează mesajele de la anteriorul:  Sortează după  
Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 14195 mesaje ]  Du-te la pagina Anterior  1 ... 941, 942, 943, 944, 945, 946, 947  Următorul

Ora este UTC + 2 [ DST ]