forum meteorologie, starea vremii, climatologie

Partners

Portal meteorologie   Galerie meteo   Meteo chat   Model WRF-RoMetEx   RSS  
Acum este Mar Oct 15, 2024 2:30 am

Ora este UTC + 2 [ DST ]

Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 46 mesaje ]  Du-te la pagina 1, 2, 3, 4  Următorul
Autor Mesaj
 Subiectul mesajului: Termometre digitale
MesajScris: Joi Feb 09, 2012 2:47 pm 
Neconectat
Mr. Green
Mr. Green

@Catalyn, care este timpul de raspuns al dwyerului. Spre exemplu daca il scoti de la caldura, dureaza pana afiseaza valoarea corecta? Ma intereseaza sensibilitatea. Oscileaza valorile? Multifunctionalul meu e mai mult pt drumetii. Desi e precis, are senzor intern si dureaza pana iti indica valoarea corecta, mai ales daca il scoti de la caldura la frig si invers.
De asta cred ca un dwyer e cel mai bun.

Sus

Subiectul mesajului: Termometre digitale
MesajScris: Joi Feb 09, 2012 5:48 pm 
steaua scrie:
@Catalyn, care este timpul de raspuns al dwyerului. Spre exemplu daca il scoti de la caldura, dureaza pana afiseaza valoarea corecta? Ma intereseaza sensibilitatea. Oscileaza valorile? Multifunctionalul meu e mai mult pt drumetii. Desi e precis, are senzor intern si dureaza pana iti indica valoarea corecta, mai ales daca il scoti de la caldura la frig si invers.
De asta cred ca un dwyer e cel mai bun.
Scuze de offtopic...

iti raspund eu, pana o face Catalyn, eu am un termometru digital Control Company, cu sonda incorporata, (http://www.echipot.ro/instrumente-meteo ... 1_313.html), modelul 4350, ala cu 60 USD, similar cu al lui Catalyn si asemanator cu al lui Andrei, doar ca e varianta cea mai scumpa la categoria lui
afiseaza valorile minime si maxime inregistrate, plus functia de hold, grade C si grade F, nu are auto shut down
ca sa se stabilizeze la o valoare are nevoie de cel putin 2 minute jumate, 3, chiar daca masori un lichid fierbinte, ii stergi sonda si il duci afara la -10,-15 grade
am nenumarati senzori wireless si cu fir si culmea cel care raspunde cel mai bine la valori scazute este o copie wireless din Germania dupa un La Crosse, model mai vechi, bineinteles, nu ca timp de reactie

Sus

Subiectul mesajului: Re: Termometre digitale
MesajScris: Joi Feb 09, 2012 11:50 pm 
Neconectat
Weather Guru
Weather Guru

Am observat ca daca bag sonda in ceva lichid sau solid temperatura se stabilizeaza in vreo 20 de secunde, ori daca il las in aer liber cam in 3 minute...

Sus

MesajScris: Vin Feb 10, 2012 12:17 am 
Neconectat
Mr. Green
Mr. Green

Am mutat mesajul ontopic.
Cel ca a lui Andrei e perfect: mic, usor de transportat. Pacat ca la sub -20 rezolutia devine de 1 grad.
Eugen, al tau pare cam cel mai bun termometru cu sonda de pe Echipot la raportul pret-performanta; nu stiu calitatea. Care e precizia reala la o comparatie cu alti senzori sau cu termometrul clasic?
Sunt intre Dwyer, Control Company sau Futronixul lui doodoo, dar cel de la CC e ceva mai performant conform acelor specificatii.

Sus

MesajScris: Vin Feb 10, 2012 7:14 am 
Neconectat
Weather Guru
Weather Guru

daca era rezolutia 0,1 si sub -20 si daca retinea min/max era perfect...dar chiar si asa este foarte bun, insa voi dori sa upgradez iarna viitoare (ceva care sa aiba aceste specificatii + waterproof/shockproof :) )

Sus

MesajScris: Vin Feb 10, 2012 9:39 am 
steaua scrie:
Am mutat mesajul ontopic.
Cel ca a lui Andrei e perfect: mic, usor de transportat. Pacat ca la sub -20 rezolutia devine de 1 grad.
Eugen, al tau pare cam cel mai bun termometru cu sonda de pe Echipot la raportul pret-performanta; nu stiu calitatea. Care e precizia reala la o comparatie cu alti senzori sau cu termometrul clasic?
Sunt intre Dwyer, Control Company sau Futronixul lui doodoo, dar cel de la CC e ceva mai performant conform acelor specificatii.

se incadreaza la temperatura si raspunde foarte bine, acum ce sa-ti spun, mai am o chinezarie luata de la dioda loco si e o copie dupa un control company, cu fir si sonda, a fost doar 20 si ceva de USD, asta retine la fel, minime, maxime, hold, doar ca are auto save, dupa o ora se inchide singur
la parametri e aproape identic cu cel tip stilou
bine, eu nu sunt atat de pretentios
am pierdut acum cativa ani predecesorul celui tip stilou, pe la Boga, intr-o iarna si eram atat de disperat sa-mi iau altul incat dupa ce m-am intors in Oradea, a 2a zi mi-am luat altul, fix acelasi model
eu sunt multumit

Sus

MesajScris: Vin Feb 17, 2012 9:12 am 
Neconectat
Mr. Green
Mr. Green

Pana la urma am ramas la dwyer, care mi-a venit ieri. E mai mic decat am crezut. Catalyn punea teaca de protectia in spate si dadea impresia ca e mai lung. Acum m-am prins de ce: pentru a nu influenta temperatura masurata cu temperatura corpului. La o apropiere de corp reactioneaza imediat. :D Fara protectie are undeva la 14 cm lungime si este destul de subtire. Sunt surprins de timpul scurt in care se stabilizeaza temperatura. Termometrul vine cu o fisa de control al calitatii si una cum ca a fost calibrat metrologic, stampilata, semnata. Isi face toti banii. Are 85 % plusuri si 15 % minusuri, poate fac o lista.

Sus

MesajScris: Vin Feb 17, 2012 9:43 am 
Neconectat
Tornada
Tornada

de la termodensirom ? 120-130lei sau mai mult ?

Sus

MesajScris: Vin Feb 17, 2012 10:34 am 
Neconectat
Mr. Green
Mr. Green

Da, de la Termodensirom. 100 de lei + taxe de transport.

Sus

MesajScris: Vin Feb 17, 2012 10:44 am 
Neconectat
Mr. Green
Mr. Green

Plusuri si minusuri, din manual si cele constatate.

Plusuri:
+ timpul de raspuns (1s)
+ timpul scurt in care se stabilizeaza temperatura masurata
+ precizia masuratorilor, din ce am testat pana acum in interior si exterior, nu sunt diferente intre acesta si cel cu alcool.
+ tija din otel inoxidabil
+ carcasa rezistenta la apa
+ rezolutie 0,1, indiferent de domeniu
+ domeniul mare de temperatura -40- 200°C
+ viata bateriei (~1an)
+ ar mai fi desingnul, agatatoarea din spate

Minusuri:
- auto-oprire dupa vreo 4-5 min, fara aceasta functie era mai bun, sau daca exista functia de timp personalizat
- spune in fisa ca acuratetea e de +, - 1 in domeniul -26 - 100°C si creste spre +,-2 grade cu cat temperatura se indeparteaza de domeniului -26 - 100°C , dar venind calibrat sper la o acuratete mai mare. < Aici trebuie in continuare testat cu termometrul clasic si vazut exact cum se comporta.

Vin cu completari daca mai gasesc.

Sus

MesajScris: Vin Feb 17, 2012 11:56 am 
Neconectat
Tornada
Tornada

practic asa e si futronixul meu, aceleasi caracteristici si la + si la - :)
plus are tija mai lunga, pacat ca nu are si o carcasa...

Sus

MesajScris: Dum Iun 30, 2013 10:23 pm 
Am 2 atech-uri de masina de la germanelectronics, unul l-am lasat acasa, unul l-am luat cu mine la mare.
Pe ala de l-am luat cu mine i-am bagat senzorul de pe fir intr-un borcan cu apa sa vad ce arata si dupa cateva ore senzorul arata mai multe grade decat ala din consola.
L-am bagat si in apa marii si arata 28 de grade iar ala clasic cu mercur, meteorologic, nu arata mai mult de 25 de grade.
Dupa afacerea asta senzorul de pe fir arata constant cu 2 grade mai mult decat ala meteorologic, chiar si la hotel, dupa ce l-am adus acasa ala de pe fir a inceput sa-si revina si arata in aceleasi conditii cu 2 grade mai putin decat ala de pe consola.
Acum dupa o zi jumate de cand am plecat de acolo si-a revenit termometrul, ambii senzori, si ala din consola si ala de pe fir arata cam aceleasi valori, ceva mai scazut ala de pe fir, 0,3 grade mai putin si se incadreaza la acelasi nivel cu ala clasic cu mercur, meteorologic stas, adica 20 de grade, acum vreo 20 de minute.
Acum observ ca deja sunt 19 grade afara.

Sus

MesajScris: Lun Iul 01, 2013 8:10 pm 
Neconectat
Site Admin
Site Admin

Este normal ca un senzor electronic sa o ia pe aratura atunci cand este bagat la apa, mai ales apa de mare. :)

Sus

MesajScris: Lun Iul 01, 2013 8:22 pm 
Am mai patit niste chestii dubioase pe acolo, la mre, la un moment dat nu se mai vedeau cifrele pe calculatorul de buzunar, la fel si pe aparatul de buzunar care masoara radiatiile UV, plus ca telefonul imi facea figuri, scria ca cartela e invalida, chestii din astea.
Acum dupa 2 zile si jumate de cand am venit totul e cum trebuie, calculatorul de buzunar arata bine toate cifrele, la fel si aparatul care masoara radiatiile UV iar telefonul merge fara nicio problema.
Si pe astea le-am tinut departe de orice forma de umezeala si tot mi-au facut figuri.

Sus

MesajScris: Lun Iul 01, 2013 10:37 pm 
Neconectat
Tornada
Tornada

Interesant Eugen, cu senzorii. O sa verific si eu.

Sus

Afişează mesajele de la anteriorul:  Sortează după  
Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 46 mesaje ]  Du-te la pagina 1, 2, 3, 4  Următorul

Ora este UTC + 2 [ DST ]