Buna, Mariana
Inteleg ca ciclonul Johanna, despre care Sorin a spus multe lucruri......cam greu de inteles pentru mine, nu va avea mare influenta asupra tarii noastre. Bucurestiul cam " sta la adapost" de vreme rea, adica precipitatiile nu prea mai ajung la noi.
Interesant este, ca adesea am vazut ca ploua mai mult si mai abundent in N-V si S-V orasului, decat in cartierul si zona in care locuiesc eu. Daca sistemul noros se deplaseaza de la N-E spre S-V, asa pe " diagonala cerului", atunci se intampla ca nori masivi, comparabili uneori cu niste supercelule de mici dimensiuni, ocolesc milimetric zona noastra !
Probabil ca acest comentariu trebuia sa-l pun la sectiunea Amuzament, insa fenomenul respectiv a existat in realitate !
Regretam ca la noi nu ploua, deoarece asa ma simt si eu mai bine, este un spectacol natural care ma ajuta sa ma simt mai bine. Probabil ca starea de bunadispozitie pe care o simt adesea la inceputul ploilor de vara, tine de meteosensibilitate, nu ma pricep, dar stiu ca ceea ce simt, e ceva placut si greu de inteles de ceilalti.
Au fost perioade, atunci cand eram mia mica, la 10-13 ani, cand o ploaie frumoasa de fara, venita brusc, imi facea mai bine pe moment ca o mie de leacuri ! Cel mai frumos era momentul in care norii aceea frumosi de ploaie erau aproape, ii puteam admira de la balcon in toata splendoarea lor, iar in 10-20 minute, incepea sa tune, sa fulgere si sa ploua puternic. Fenomenul de " wind shear", despre care n-am stiut multa vreme, dadea un farmec incredibil ploilor de vara. Ploaia se intensifica si se oprea foarte brusc, de parca cineva ar fi controlat debitul ca la un dus, ceva. Uneori incepea sa ploua torential cand marginea norului nu mai era deasupra noastra sau veneau rafale de ploaie cu picaturi mari, atunci cand norii incepeai sa se destrame si sa se indeparteze. Si uite asa a inceput pasiunea mea pentru intelegerea fenomenelor meteoroogice, deoarece nu am avut nici o ruda cu o asemenea preocupare, din pacate.
Te astept sa mai discutam, cand o sa poti !
Numai bine.