Forum Meteorologie.ro
http://forum.meteorologie.ro/

Statie meteo personala (Bucuresti)
https://forum.meteorologie.ro/statii-meteo/topic562.html
Pagina 1 din 1

Autor:  spooky [ Joi Dec 25, 2008 1:07 pm ]
Subiectul mesajului:  Statie meteo personala (Bucuresti)

Salut.

Mi-am montat si eu saptamana trecuta o statie meteo personala.

Inregistrarile si datele in timp real le gasiti pe:
http://www.wunderground.com/weatherstat ... =ISECTOR62

Este un LaCrosse WS-2310 si softul folosit este Weather Display.

Observ o anomalie in ultimele zile intru-cat datele sunt constante mult timp desi update-ul se realizeaza in modul RapidFire la fiecare 10 secunde.

Intru-cat sunt plecat nu am cum sa verific ce si cum se intampla.

Autor:  vimp [ Joi Dec 25, 2008 1:15 pm ]
Subiectul mesajului: 

Felicitari pt statie.
Vad ca se aduna lumea.
Cine stie, poate in viitor prietenul nostru CrazyFrog va reusi sa puna in functie proiectul cu statiile personale, sa avem si noi reteaua noastra nationala. No, asa de mandrie macar.

Autor:  Neaceasca85 [ Joi Dec 25, 2008 1:33 pm ]
Subiectul mesajului: 

Da, dar cam multe statii din Bucuresti. :lol:

Autor:  vimp [ Joi Dec 25, 2008 1:55 pm ]
Subiectul mesajului: 

Eu unul cred ca si in tara mai sunt statii, nu degeaba se gasesc de vanzare prin unele magazine. Mai trebuie ceva popularizare sa apara pe netul romanesc si alti posesori de statii. Parerea mea...

Autor:  spooky [ Joi Dec 25, 2008 5:09 pm ]
Subiectul mesajului: 

Are cineva idee de ce se comporta asa statia mea meteo?

Nu pot sa o verific prea curand, pana nu ma intorc in Bucuresti... (daca mergeti in istoric inainte de 22 decembrie, o sa vedeti graficul e unul normal, nu cum e acum date constante multa perioada de timp...)

De asemenea, am impresia ca nu functioneaza senzorul de precipitatii...

Autor:  Neaceasca85 [ Joi Dec 25, 2008 7:49 pm ]
Subiectul mesajului: 

In ce zona a Bucurestiului ai statia?

Autor:  catalin [ Joi Dec 25, 2008 8:24 pm ]
Subiectul mesajului: 

Salut spooky si bun venit pe forum!
Ma bucur ca a mai aparut aici un posesor de statie meteo! :)
Nu-mi dau insa seama care e cauza afisarii parametrilor constati pe wunderground perioade asa lungi de timp.
Conexiunea la internet sigur nu a picat pentru ca altfel ar fi aparut un "gol" in grafic.
Am folosit si eu Weather Display, care e printre cele mai bune softuri in domeniu stratiilor meteo personale si nu mi-a facut niciodata probleme.
Inclin sa cred ca deficienta trebuie sa vina da la statie... Dintr-un motiv anume e posibil ca senzorii sa nu comunice bine cu consola centrala. Care e distanta dintre ei si consola si prin cati pereti trebuie sa treaca semnalul?
Cum sunt facute legaturile dintre senzori (pot fi afectate de umiditate)?
E posibil ca bateriile senzorilor sa fie deja descarcate?

Concediu placut in Cehia si sa ne spui care era misterul functionarii anormale a statiei cand te intorci!

Autor:  spooky [ Vin Dec 26, 2008 1:58 am ]
Subiectul mesajului: 

Statia e conectata prin cablu de senzorul principal de temp/hum/pres. Am ales aceasta metoda sa nu am chinul schimbarii bateriilor si a nu stiu cator pereti de beton armat.
Cablul are 20 de metri. In cartea tehnica imi zice de maxim 30 de metri.
Toti senzorii sunt conectati prin cabluri.

Statia meteo e conectata la calculator cu un cablu de 10 metri (rj11 - rs232 com port DB9) + adaptor DB9 - USB. Cablul e confectionat de mine intrucat cel original fusese pierdut...

Sistemul de operare e Windows Vista x64... vad ca statia inca mai functioneaza pe RapidFire deci nu a murit modulul respectiv. cred ca mai degraba e o problema de culegere a datelor. iarasi, eu nu am testat sezonrul de ploaie... si se pare ca acesta nu a functionat niciodata.

Multumesc de urari si in vreo 2 saptamani sper sa rezolv problema statiei.

Autor:  iceage [ Vin Dec 26, 2008 7:03 pm ]
Subiectul mesajului: 

salut spooky si bun venit ! :lol:
personal nu cred ca e nimic cu statia ta. temperatura a fost destul de constanta azi la Bucuresti, intrucat cerul a fost mai mult acoperit cu stratocumulus. Nu au cazut precipitatii.

Autor:  iceage [ Vin Dec 26, 2008 7:35 pm ]
Subiectul mesajului: 

but then again... -4 constant pe parcursul zilei pare cam putin... am fost afara si deja pe la 12 gheata se cam topea... cred ca valoarea 0 postata de anm la statiile sale din buc e realista...

Autor:  spooky [ Sâm Dec 27, 2008 8:31 pm ]
Subiectul mesajului: 

Neaceasca85 scrie:
In ce zona a Bucurestiului ai statia?


Moghioros. pe harta la wunderground.com vad ca mai e una in militari.
datele stau cam constante mult timp... inainte variau.. chiar si vantul are valori foarte constante si comparativ cu zilele anterioare variaza tot timpul chiar si f putin, dar graficele anterioare sunt normale iar astea acum sunt doar niste linii drepte.

Autor:  CrazyFrog [ Mie Ian 07, 2009 3:08 am ]
Subiectul mesajului: 

vimp scrie:
Felicitari pt statie.
Cine stie, poate in viitor prietenul nostru CrazyFrog va reusi sa puna in functie proiectul cu statiile personale, sa avem si noi reteaua noastra nationala. No, asa de mandrie macar.


Dupa ce termin cu sesiunea am sa ma ocup de retea , sa o finalizez.Chiar nu am avut timp sa mai lucru la ea.

Autor:  spooky [ Joi Ian 15, 2009 3:28 pm ]
Subiectul mesajului: 

ei bine, am revenit din lunga calatorie soldata si cu mici probleme pe parcurs. la revenirea in tara, acum o saptamana si ceva mi-a cazut turbo la masina. in final, am reusit sa ajung luni inapoi in Bucuresti.

problema cu datele pe care le transmite statia mea se pare ca era din vina Windows Vista Ultimate pe 64 de biti... a murit ceva serviciu prin windows ca nici sunetul nu mai functiona. un restart al calculatorului a rezolvat problema.

ramane in continuare problema cu precipitatiile, se pare ca weather display nu citeste precipitatiile de la statie. nu sunt sigur ca si statia primeste datele cum trebuie de la senzorul de precipitatii... de exemplu azi noapte a plouat si mie imi arata, pe statie, precipitatii in ultimele 24 de ore de doar 4.1mm... intr-o zi cu soare o sa ma sui pe bloc sa verific... dar cu toate acestea softul Weather Display nu preia datele de precipitatii.

hmm... acum verificand pe soft, vad ca apar si precipitatiile... 4.1mm... dar pe cele din trecut nu... ca per total de cand am instalat statia am 6.7 mm... si programul weather display imi arata per total 4.1 adica cele de azi....

Autor:  doodoo [ Vin Ian 16, 2009 8:01 am ]
Subiectul mesajului: 

cam atat a fost in bucuresti...4-5 l/mp...

Pagina 1 din 1 Ora este UTC + 2 [ DST ]
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
http://www.phpbb.com/