forum meteorologie, starea vremii, climatologie

Partners

Portal meteorologie   Galerie meteo   Meteo chat   Model WRF-RoMetEx   RSS  
Acum este Mar Mai 19, 2026 5:40 am

Ora este UTC + 2 [ DST ]

Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 84 mesaje ]  Du-te la pagina 1, 2, 3, 4, 5, 6  Următorul
Autor Mesaj
 Subiectul mesajului: Landscapes/Cityscapes
MesajScris: Sâm Iul 23, 2011 1:22 am 
Neconectat
Weather Guru
Weather Guru

In lipsa de activitati furtunistice in Constanta, am zis sa ies totusi la pozat. Plictiseala, SDS...

ce credeti ca reprezinta linia intrerupta?
Imagine

Imagine

Imagine

Milky Way
Imagine

slightly out of focus
Imagine

in lumina tungsten, orice culoare de albastru devine si mai albastru, asfel apare o linie deranjanta care se reflecta in apa. Pe viitor macar stiu sa ma feresc de becuri albastre cand am WB setat pe tungsten.
Imagine

Imagine

Imagine

Imagine

mai multe aici: http://www.flickr.com/photos/46750966@N ... 133224189/

Sus

Subiectul mesajului: Re: Landscapes/Cityscapes
MesajScris: Sâm Iul 23, 2011 8:10 am 
Neconectat
Site Admin
Site Admin

Ai un pic de "purple fringe". Incearca sa mai inchizi diafragma sau sa folosesti ceva filtre.

Sus

MesajScris: Sâm Iul 23, 2011 10:31 am 
Neconectat
Weather Guru
Weather Guru

A, de asta stiam inainte de a-mi cumpara camera si ma uitam pe sample-uri. Mie nu mi se pare atat de deranjant, poate doar in zonele foarte contrastante (de ex in penultima poza, in partea stanga a ultimului hotel din stanga), si din cate am auzit problema asta e si mai pregnanta la Canon-uri. Cred ca ar deveni intr-adevar o problema daca vrei sa faci printuri mari.
Cat despre inchiderea diafragmei, cred ca sunt putin bolnav. :lol: Mi-e frica ca se vad particulele de praf de pe senzor (si chiar se vad). Iar cel putin noaptea, prefer sa o am larg deschisa, suport mai bine vignetarea data de o diafragma deschisa si alte mici aberatii cromatice decat zgomotul dat de iso mare.
In schimb vreau sa-mi cumpar un filtru ND puternic, da e cam scump. Cred ca mai bine investesc intai in ceva obiective si apoi ma gandesc la accesorii. :)

Sus

MesajScris: Sâm Iul 23, 2011 11:52 am 
Neconectat
Site Admin
Site Admin

Daca ai praf pe senzor e nasol. Incearca sa il dai jos altfel pierzi multe cadre.

Sus

MesajScris: Sâm Iul 23, 2011 10:14 pm 
Neconectat
Weather Guru
Weather Guru

Pai pierd, mai ales ziua. :( O sa imi cumpar o pompita speciala, iar daca nu merge cu aia, l-oi duce la service, desi cine stie cat imi cere pentru un curatat si cat de bine isi fac treaba...

Sus

MesajScris: Dum Iul 24, 2011 12:23 am 
Neconectat
Supercelula
Supercelula

Pfoai...lumina lunii in expunere lunga. Always a treat. Prima poza e criminala cu reflexiile si cea cu bolovanii de pe malul marii (iar am uitat cum le zice) e ireala. Tot nu-mi dau seama ce-o fi linia aia punctata. Vad ca se pierde inaintea cladirilor, nu dupa ele, deci putem exclude ipoteza cu avion mare. Eventual ceva ultrausor, o motoparapanta cumva?

Sus

MesajScris: Dum Iul 24, 2011 1:09 am 
Neconectat
Weather Guru
Weather Guru

Cea cu stabilopozii este si preferata mea.

stef scrie:
Eventual ceva ultrausor, o motoparapanta cumva?

Exact. :) Eu initial am crezut ca e un balon cu aer cald dar abia cand a ajuns deasupra mea mi-am dat seama ca e o parapanta propulsata. Totusi e normal ca motorul sa arunce flacari?

P.S. prima poza sunt de fapt aproximativ 300 de poze "stacked". Muuult de munca pentru o singura poza.

Sus

MesajScris: Dum Iul 24, 2011 8:29 pm 
Neconectat
Tornada
Tornada

pun si eu niste fotografii cat de cat ok...facute acum 8 zile in bucovina, inainte si dupa furtuna strasnica ce a facut ravagii in regiune..

INAINTE
Imagine

Imagine

DUPA
Imagine

Imagine

astept unele comentarii "tehnice" (cele de mai sus sunt neatinse de vreo prelucrare ulterioara) :mrgreen:

Sus

MesajScris: Dum Iul 24, 2011 9:19 pm 
Neconectat
Weather Guru
Weather Guru

Nu prea ar avea ce comentarii tehnice sa fie facute la ele, avand in vedere ca sunt facute cu o compacta. Pozele sunt ok, desi in cazul unei furtuni ar fi de preferat widest angle, nu zoom.
Am uitat sa specific: nici ale mele nu sunt "prelucrate". Dar cred ca e ultima data cand zic asta, ca deja mi s-a urat. Daca e sa modific ceva in vreo poza, o sa zic. Doar cunoscatorii in ale fotografiei ar trebui sa-si dea cu parerea in mod critic...dar asa suntem noi romanii, spiritul critic il depaseste pe cel artistic, desi cica suntem o natie de romantici (vedeam la niste poze superbe de pe badorgood niste comentarii penibile). Pe forumurile sau site-urile din afara nu am vazut nici o un comentariu de genul "da, poza e frumoasa, dar pare a fi photoshopata". Mie imi intorc stomacul pe dos astfel de comentarii. Tipic romanesc. Nimeni nu stie cata munca a depus fotograful ca sa ia ACEL cadru.

Sus

MesajScris: Mar Iul 26, 2011 3:03 am 
Neconectat
Weather Guru
Weather Guru

Ieri am stat ca prostul sa prind niste fulgere, chiar cand am ajuns pe teren se consumasera ultimele. Am asteptat o ora si jumatate in speranta ca se va mai forma ceva. Cele mai prost consumate 90 de minute din viata mea. Imi trebuie un telefon cu net.

Azi am fost putin mai norocos...

Imagine

Imagine

Imagine

Imagine

Imagine

Un set de 15 poze se poate gasi aici: http://www.flickr.com/photos/46750966@N ... 281186766/

Sus

MesajScris: Mar Iul 26, 2011 11:13 pm 
Neconectat
Site Admin
Site Admin

Fulgerele se prind pe timp lung de expunere, cu trepiedul pus. Dupa ce ai prin fulgerul pui repede capacul pe obiectiv. Sau daca ai bulk inchizi diafragma :)

Sus

MesajScris: Mie Iul 27, 2011 12:28 am 
Neconectat
Weather Guru
Weather Guru

vimp scrie:
Dupa ce ai prin fulgerul pui repede capacul pe obiectiv.

Asta e un "tip" bun. In felul asta nici norii nu mai arata asa de soft. Presupun ca asta e ideea... Dar nu pot pur si simplu sa inchid aparatul? Mi se pare mai simplu asa.
Eu am folosit expuneri de 30 sec, si dupa un fulger am mai sperat la inca unul in cadrul aceleasi expuneri. :) Pentru poze de noapte/fulgere am un fixism cu iso 100. Imi place ca pozele sa fie clare. Dar in felul asta norii luminati de fulger apar soft si structura furtunii nu se mai distinge asa bine (nu ca cea de aseara ar fi avut o structura minunata...). As folosi iso mai mare si timp mai mic, dar n-am inca un program eficient de eliminare a zgomotului de imagine. Si pe mine chiar ma deranjeaza aspectul asta.
Poate ar fi trebuit ca aseara sa experimentez cu mai multe setari, dar doar cu white-balance-ul am incercat. Pe tungsten am observat ca imi plac mai mult pozele cu cerul/norii/fulgerele albastre, par mai dreamy, asa ca mi-am customizat balansul de alb pe tungsten pe cat de albastru se poate. :) Totusi nu prea iti arde de experimentari cand stii ca furtuna poate muri dintr-un minut in altul si tu sa ramai cu doar cateva poze slabe pentru ca ai tot stat sa butonezi la camera.

Sus

MesajScris: Mie Iul 27, 2011 8:41 am 
Neconectat
Site Admin
Site Admin

Cel mai sanatos este sa folosesti telecomanda si sa faci expunerea pe bulk.
Aparatul daca il opresti este posibil sa nu iti salveze ultimul cadru :)

Sus

MesajScris: Mie Iul 27, 2011 10:50 am 
Neconectat
Weather Guru
Weather Guru

Ba, de fiecare data imi salveaza ultimul cadru. Telecomanda+bulb e cea mai buna idee, dar intai trebuie sa-mi iau telecomanda. :)

Sus

MesajScris: Mar Aug 02, 2011 11:15 pm 
Neconectat
Weather Guru
Weather Guru

Apus de soare peste Floresti. Procesata in AcDsee, nu m-am chinuit insa sa scot zgomotul de imagine,

Imagine

P.S. e facuta la rezolutia minima de 2 mb (cea maxima e 12 mb), si calitate de 2 stele (maxima e de 3 stele). As fi vrut sa trag si cateva la calitate maxima (asta e extras dintr-o secventa menita pentru timelapse), dar mi s-a descarcat bateria...cred ca e cel mai frustrant lucru care se poate intampla. Ce-i drept, a stat 4 ore aprins, dar pentru o zi intreaga nu e suficient; trebuie sa-mi cumpar niste baterii third party, dar nu stiu daca se gasesc in Romania...de gasit e doar bateria lui originala, dar cine dracu da 3 milioane...

Ultima oară modificat de Andrei87 pe Mar Aug 02, 2011 11:24 pm, modificat 1 dată în total.

Sus

Afişează mesajele de la anteriorul:  Sortează după  
Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 84 mesaje ]  Du-te la pagina 1, 2, 3, 4, 5, 6  Următorul

Ora este UTC + 2 [ DST ]