mircead scrie:
Am citit și mai rău m-am enervat... Ce rost mai are să se răcească și să vie primele precipitații abia la începutul lunii februarie?? Sărbătorile de iarnă sunt pa-pa demult, atunci
O prognoză foarte pesimistă, eram sigur.... Deci fără cicloni mediteraneeni până în lunile februarie -martie, cel puțin. E nasol rău de tot....
"Warm and dry" în decembrie și o bună parte din ianuarie, exact cum mă așteptam. Apoi așteptăm un SSW minune, care și dacă se va declanșa prin absurd, să presupunem, tot fără efecte asupra sud estului Europei va fi...
Și, acum să fim sinceri: --->>> dacă e caldă, însorită și uscată și prăfuită ca vara, cu frunze în meri și pe gutui în prima jumătate a iernii calendaristice când sunt sarbatorile de iarnă și când este noaptea lungă, cum zice prognoza asta, ce rost mai are să se mai răcească de la finalul lunii ianuarie încolo.... Nu mai are niciun farmec!! E vax !!! Deja e ziua lungă atunci, și crește și radiația solară, abia atunci începe să slăbească puțin vortexul pizdii... Așa se întâmplă an de an, nu trebuie să faci o prognoză pentru asta....
Suntem deja intrați în toamnă calendaristică și văd că nu se formează niciun ciclon mediteranean.. . Stăm numai în secetă tot timpul.
Avem la Polul Nord printre cele mai scăzute suprafețe cu gheață din istorie, pentru perioada aaceasta a anului. La Norilsk , în ciuda faptului că a crescut durata nopții și crește continuu, se anunță toată săptămâna asta numai temperaturi pozitive, chiar și minimele termice sunt pozitive.
La noi în România nu era niciun fel de tentativă de iarnă nici măcar acum câțiva ani, în luna decembrie, în perioada aceea când erau -55, -57 prin inima nordului Siberiei.... Prin 2022 sau 2023, parcă.....