forum meteorologie, starea vremii, climatologie

Partners

Portal meteorologie   Galerie meteo   Meteo chat   Model WRF-RoMetEx   RSS  
Acum este Lun Mai 25, 2026 6:20 pm

Ora este UTC + 2 [ DST ]

Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 74 mesaje ]  Du-te la pagina Anterior  1, 2, 3, 4, 5  Următorul
Autor Mesaj
 Subiectul mesajului: Re: Mancaruri simple.
MesajScris: Mar Apr 30, 2013 2:40 pm 
Neconectat
Tornada
Tornada

Margarina chiar intra in topul cel mai daunatoare alimente alaturi de porcaria aia de Knorr delicat sau cum ii mai zice ca la mine in casa nu se mai foloseste de 7-8 ani.Numai si numai sintetic, nici un aport nutritional pentru organism. Eu la stilul asta de viata cu mancare procesata, imbibata de cele mai daunatoare chimicale i-am zis stilul de viata Coca Cola :twisted: Apropo de Coca Cola, am vazut ca se spala cu el bine si motoarele de masini, deci sa ne gandim ce face cu stomacul :twisted: La fel, aport nutritional aproape 0, ba mai mult, la atata zahar te poate duce la diabet si se stie cat de urata e aceasta boala.Margarina Unirea ? Altceva mai de proasta calitate nu ai gasit ? Pentru ce mama naiba exista untul ? :lol: Aaaa, pai e mai scump, dar la sanatate nu ne gandim.En fin, fiecare mananca ce vrea si cum vrea, fiecare cu propria-i gandire, e responsabil de ceea ce baga in gura, dar concluzia este ca suntem ceea ce mancam :wink:

Sus

MesajScris: Mar Apr 30, 2013 3:33 pm 
Neconectat
Tornada
Tornada

Uite, o sa incerc sa fac salam de biscuiti cu unt si o sa vad daca imi iese.
Mai pun reteta? E si mai simplu, ca doar amesteci ingredientele. Nuca, biscuiti, rahat, cacao, zahar, UNT,
Se pune la foc putina apa pentru sirop. Se adauga rahatul faramat, zahar, cacao, UNT, pana iese un sirop.
Punem in tava biscuitii sfaramati, apoi punem mieji de nuca, si amestecam bine cu siropul.
Totul e sa nu iasa nici prea moale, nici exagerat de tare, dar dupa preferinta fiecaruia.
Apoi se taseaza du dosul unei linguri de lemn, se taseaza bine.
Eu asa fac, doar il tasez, nu il mai roluiesc ca sa iasa precum salamul.
Il pun la rece, sa stea un pic sa patrunda bine siropul in biscuiti.
Dupa preferinte, separat se poate macina biscuiti si dupa ce va fi taiat in bucati se va da prin pudra de praf de biscuiti eventual combinata cu zahar praf sau zahar vanilat.
Deja e ceva extrem de dulce pentru mine, plus cacaua...Dar fac daca vine fratele la mine ca ii place. Doar sa manance, nu sa si faca.
Deasemeni, se adauga esenta.

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Mar Apr 30, 2013 6:11 pm 
Neconectat
EF-5
EF-5

Eh, Cola am baut inca de la 7 ani si nu sunt probleme, am auzit insa mituri ca daca lasi o bucata de carne in Cola a doua zi o gasesti piatra sau blana. :lol:

Nu beau chiar in fiecare zi dar mi se mai face dor cateodata. In vacantele de vara din 1992-1996 aveam navete intregi cu Pepsi la sticla de sticla de 0,5 l si beam una pe zi. Apoi Coca-Cola la frigider, si eu si fratele. Bine ca nu beau cafea. :lol:

Alt element daunator pe care il mananc sunt mezelurile, imi plac cele de calitate, gen salam de casa/ardelenesc si parizer de pui, urasc salamurile uscate sau pe alea cu sunca, ai mei mananca numai Kaizer sau Kaizer afumat, nu-l pot suferi.

Dar in 2012 si 2013 am reusit sa raresc mezelurile luandu-mi shaorma. :lol: Pizza de casa nu e rea dar nu se compara cu cea de la pizzerie.

Sus

MesajScris: Mar Apr 30, 2013 6:41 pm 
Neconectat
Tornada
Tornada

Suc cumparat nu beau. Cozonacul din comert e chiar oribil. Da, o sa pun reteta de cozonac de Paste.
Imi fac compoturi, cu dulceata mai rarut.

Sus

MesajScris: Mar Apr 30, 2013 10:45 pm 
Neconectat
Weather Guru
Weather Guru

supercell scrie:
Margarina chiar intra in topul cel mai daunatoare alimente alaturi de porcaria aia de Knorr delicat sau cum ii mai zice ca la mine in casa nu se mai foloseste de 7-8 ani.Numai si numai sintetic, nici un aport nutritional pentru organism. Eu la stilul asta de viata cu mancare procesata, imbibata de cele mai daunatoare chimicale i-am zis stilul de viata Coca Cola :twisted: Apropo de Coca Cola, am vazut ca se spala cu el bine si motoarele de masini, deci sa ne gandim ce face cu stomacul :twisted: La fel, aport nutritional aproape 0, ba mai mult, la atata zahar te poate duce la diabet si se stie cat de urata e aceasta boala.Margarina Unirea ? Altceva mai de proasta calitate nu ai gasit ? Pentru ce mama naiba exista untul ? :lol: Aaaa, pai e mai scump, dar la sanatate nu ne gandim.En fin, fiecare mananca ce vrea si cum vrea, fiecare cu propria-i gandire, e responsabil de ceea ce baga in gura, dar concluzia este ca suntem ceea ce mancam :wink:

Stiam eu ca esti de-al meu. :)

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Mie Mai 01, 2013 3:30 am 
Neconectat
EF-5
EF-5

Si de-al meu oarecum. Ador cand un produs care nu-mi place mie este daunator sanatatii, pentru ca sunt destule benefice care nu-mi plac, de exemplu pestele, urasc mirosul si oasele.

Sus

MesajScris: Mie Mai 01, 2013 8:49 am 
Neconectat
Site Admin
Site Admin

Sa nu confundam margarina cu "crema tartinabila", asa cum se incerca acum cativa ani a se promova acele rahaturi la cutie de plastic:
"MARGARÍNĂ s.f. Produs alimentar preparat prin emulsionarea unor grăsimi vegetale sau animale cu zer sau cu lapte smântânit."

Sus

Subiectul mesajului: Re:
MesajScris: Mie Mai 01, 2013 11:00 am 
Neconectat
Furtuna
Furtuna

Neaceasca85 scrie:
de exemplu pestele, urasc mirosul si oasele.

Eu cred ca o portie de somon ( neafumat ) nu strica. Nu are miros ! Ce zici ?
De doua ori pe saptamana pap asa ceva. De obicei in weekend ca atunci avem timp sa preparam.
Si fii-miu la insistentele noastre a inceput sa-si prepare singur ( este simplu ) si sa saliveze cand aude ca noi facem..

Sus

MesajScris: Mie Mai 01, 2013 12:19 pm 
Neconectat
Tornada
Tornada

Am facut la bunica de sf. Gheorghe gratar cu peste. Un deliciu.

Sus

MesajScris: Mie Mai 01, 2013 12:47 pm 
Neconectat
Tornada
Tornada

Carnea de peste e preferata mea.Ma pasioneaza si pescuitul pe deasupra :)

Sus

MesajScris: Mie Mai 01, 2013 12:54 pm 
Neconectat
Tornada
Tornada

O sa vina sa-mi instaleze Windows-ul si poate pun poza cu pestele fript.
Dar s-a busit image-shack-ul. Poate caut si un alt site de incarcat poze. Mai stiti vreunul?
Astia te lasa cat vor, apoi iti taie macaroana. Am si ingarcat poze la greu, i-am rupt!
Imi e teama sa nu le stearga, cum am mai patit :cry: :cry:
Practic nu mai pot intra, nu ma mai recunoaste, degeaba am pus parola corecta...
Sunt prea miloasa sa prind peste. Chiar nu as putea. Nu puteam suporta scena cand mi-au fost atacate furnicile...

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Mie Mai 01, 2013 4:46 pm 
Neconectat
EF-5
EF-5

Bleah, pestele la gratar ma face sa vars, dupa ce ca gratarul nu prea imi place, tot de la mirosul ala, mananc doar cand e proaspat si cald, cu mult usturoi sa nu mai puta a fum, :lol: cand sunt reci numai carnatii din comert. Clar Roberta are gusturi opuse.

Peste pot manca daca mi-e foame si e unica carne disponibila, facut la tigaie si cu cat mai putine oase. iarasi cu usturoi ca sa alung mirosul. Urasc ciorba de peste.

Ultima oară modificat de Neaceasca85 pe Mie Mai 01, 2013 4:52 pm, modificat de 2 ori în total.

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Mie Mai 01, 2013 4:48 pm 
Neconectat
EF-5
EF-5

supercell scrie:
Carnea de peste e preferata mea.Ma pasioneaza si pescuitul pe deasupra :)

Pai da, la mine toti sunt disperati dupa peste, mama, tata, unchiul din partea mamei (pescar inrait), cumnata, mai putin fratele. Cand mergem undeva la munte tata comanda mereu saramura de peste, alt bleah la mine. :lol: Eu am boala cu snitzelul de pui sau cordon bleu.

Sus

MesajScris: Mie Mai 01, 2013 7:57 pm 
Neconectat
Tornada
Tornada

vimp scrie:
Sa nu confundam margarina cu "crema tartinabila", asa cum se incerca acum cativa ani a se promova acele rahaturi la cutie de plastic:
"MARGARÍNĂ s.f. Produs alimentar preparat prin emulsionarea unor grăsimi vegetale sau animale cu zer sau cu lapte smântânit."

Si Vimp este de-al meu, 3 contra 2... :oops:

Sus

Subiectul mesajului: Re:
MesajScris: Mie Mai 01, 2013 8:42 pm 
Neconectat
Tornada
Tornada

Neaceasca85 scrie:
Eu am boala cu snitzelul de pui sau cordon bleu.

Shhhhttt :lol:

Sus

Afişează mesajele de la anteriorul:  Sortează după  
Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 74 mesaje ]  Du-te la pagina Anterior  1, 2, 3, 4, 5  Următorul

Ora este UTC + 2 [ DST ]