forum meteorologie, starea vremii, climatologie

Partners

Portal meteorologie   Galerie meteo   Meteo chat   Model WRF-RoMetEx   RSS  
Acum este Sâm Apr 25, 2026 7:31 pm

Ora este UTC + 2 [ DST ]

Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 1256 mesaje ]  Du-te la pagina Anterior  1 ... 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27 ... 84  Următorul
Autor Mesaj
 Subiectul mesajului: Re: Filmuletze...
MesajScris: Mar Iul 14, 2009 6:49 pm 
Neconectat
Tornada
Tornada

Suntem bedroom chaseri, dar nici nu avem cum sa fim altfel. Nici nu avem sisteme meteorologice senzationale, care sa produca vreme severa des si chiar daca am avea, avem cea mai proasta infrastructura, la acelasi nivel cu Ghana sau Mozambic. Deci oricum ai lua-o, chasingul in Romania nu se poate.

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Mar Iul 14, 2009 6:53 pm 
Neconectat
EF-5
EF-5

Mai degraba storm waiters. :P

Avem soselele exact ca in Ghana sau Mozambic- eu am vazut mai demult ca avem si steagul idem cu al CIAD-ului. :lol:

Sus

MesajScris: Mar Iul 14, 2009 10:20 pm 
Neconectat
Tornada
Tornada

Oare ProTV sau alte posturi, cat ar plati pt. o filmare profesionista cu o tornada + explicatiile aferente?

Sus

MesajScris: Mar Iul 14, 2009 10:56 pm 
Neconectat
Weather Guru
Weather Guru

Trist este ca nimeni nu a raportat tornadele la ESSL, eu nu vad nimic. Ia sa incerc eu, sa vad ce iese. :lol:

Sus

MesajScris: Mar Iul 14, 2009 11:17 pm 
Neconectat
Weather Guru
Weather Guru

Done! Totusi nu inteleg de ce mi-a plasat raportul undeva pe langa Deva... :|

P.S: am zis ca e funnel-nu se vede norul de "resturi" si palnia de condensare nu atinge solul...deci "funnel" pana la proba contrarie.

P.S. 2: E posibil sa mai fie o localitate "Galati" undeva pe langa Deva; o sa le trimit mail sa le spun de eroare.

Sus

MesajScris: Mie Iul 15, 2009 10:03 am 
Neconectat
Tornada
Tornada

gogulica scrie:
Suntem bedroom chaseri, dar nici nu avem cum sa fim altfel. Nici nu avem sisteme meteorologice senzationale, care sa produca vreme severa des si chiar daca am avea, avem cea mai proasta infrastructura, la acelasi nivel cu Ghana sau Mozambic. Deci oricum ai lua-o, chasingul in Romania nu se poate.

Depinde ce asteptari ai... daca astepti o experienta de genul "tornado alley", adica cel putin o tornada pe zi undeva + drumuri si autostrazi excelente + retea comunicatii + eventual radar mobil in truck personal, atunci e clar ca vei fi dezamagit...
dar cred ca oricum poate fi o experienta foarte fun... chiar si atunci cand filmezi un amarat de funnel cloud de la 10km departare tot simti putina adrenalina, daca ai microbul :lol: si daca faci rost de o masina de teren, s-ar putea sa te poti apropia mai mult... :wink:

Sus

MesajScris: Mie Iul 15, 2009 10:33 am 
Neconectat
Mr. Green
Mr. Green

Andrei87 scrie:
Done! Totusi nu inteleg de ce mi-a plasat raportul undeva pe langa Deva... :|

P.S: am zis ca e funnel-nu se vede norul de "resturi" si palnia de condensare nu atinge solul...deci "funnel" pana la proba contrarie.

P.S. 2: E posibil sa mai fie o localitate "Galati" undeva pe langa Deva; o sa le trimit mail sa le spun de eroare.

Nu stiu de unde au scos ei acele coordonate pt Galati, corespund cu NE jud. Hunedoara!

Sus

MesajScris: Mie Iul 15, 2009 10:38 am 
Neconectat
Mr. Green
Mr. Green

Putem spune ca avem o "tornado alley" a noastra in Dobrogea, estul Munteniei, sudul Moldovei.

Sus

MesajScris: Joi Iul 16, 2009 11:37 am 
Neconectat
Tornada
Tornada

Suna , cam ridicol, stiu ,dar eu incerc, sa fac un asa zis stormchasing din parc :) :oops: :oops:
Vizibilitatea este buna, iar daca sistemul noros este mai aproape, ies imagini destul de frumoase. Insa ca sa pot captura eventualele palnii indepartate, as avea nevoie de o camera de fimat cu zoom optic mai mare decat aparatul meu foto si de un trepied. Evident, ca nu pot face asaceva de unsa singura, ca risc sa ma fure cu tot cu aparatura :roll:
Oricum, o sa ma straduiesc pe cat posibil sa filmez norii de furtuna din parc, desi nu e nici un adapost bun pentru cazul unui mezociclon. Desi imi doresc nespus de mult sa pot vedea o astfel de furtuna, sincer nu prea as vrea sa stau in calea ei.
Pe 2 iunie 2009 stiam ca cel mai probabil un mezociclon se apropia de noi si am inteles ca nu o sa pot filma cand trece shelf-ul si cand se dezlantuie ploaia cu vant puternic, deoarece eram pe strada intr-o zona cu vizibilitate proasta, plus ca ca daca nu ma adapostesc la timp riscam probabil sa fiu ranita si sa mi se strice si aparatul de la ploaie. :evil:

Sus

MesajScris: Joi Iul 16, 2009 11:45 am 
Neconectat
Ploicica
Ploicica

ema-ema scrie:
Suna , cam ridicol, stiu ,dar eu incerc, sa fac un asa zis stormchasing din parc :) :oops: :oops:
Vizibilitatea este buna, iar daca sistemul noros este mai aproape, ies imagini destul de frumoase. Insa ca sa pot captura eventualele palnii indepartate, as avea nevoie de o camera de fimat cu zoom optic mai mare decat aparatul meu foto si de un trepied. Evident, ca nu pot face asaceva de unsa singura, ca risc sa ma fure cu tot cu aparatura :roll:
Oricum, o sa ma straduiesc pe cat posibil sa filmez norii de furtuna din parc, desi nu e nici un adapost bun pentru cazul unui mezociclon. Desi imi doresc nespus de mult sa pot vedea o astfel de furtuna, sincer nu prea as vrea sa stau in calea ei.
Pe 2 iunie 2009 stiam ca cel mai probabil un mezociclon se apropia de noi si am inteles ca nu o sa pot filma cand trece shelf-ul si cand se dezlantuie ploaia cu vant puternic, deoarece eram pe strada intr-o zona cu vizibilitate proasta, plus ca ca daca nu ma adapostesc la timp riscam probabil sa fiu ranita si sa mi se strice si aparatul de la ploaie. :evil:

Ema! Vezi ca sunt huse speciale de ploaie pentru aparatele foto. La fel iti poti cumpara un declansator wirles si nu trebuie sa stai langa aparat. Daca ai toate astea poti sa stai adapostita de furtuna. Ai totusi grija ca se fura si pe ploaie :P

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Sâm Iul 18, 2009 3:34 pm 
Neconectat
EF-5
EF-5

http://www.youtube.com/watch?v=EKSNcQAlNsg

Sus

MesajScris: Sâm Iul 18, 2009 11:06 pm 
Neconectat
Weather Guru
Weather Guru

Tare de tot. Seamana cu furtunile alea seci de prin Nevada.

Sus

MesajScris: Lun Iul 20, 2009 2:36 am 
Neconectat
Admin
Admin

Cat de frumoasa poate fi o supercelula .....
http://www.youtube.com/watch?v=yCg6U87W ... r_embedded

Sus

MesajScris: Lun Iul 20, 2009 2:50 am 
Neconectat
Weather Guru
Weather Guru

iti taie rasuflarea

Sus

MesajScris: Lun Iul 20, 2009 3:31 pm 
Neconectat
Admin
Admin

deleted :mrgreen:

Ultima oară modificat de katalinux pe Lun Iul 20, 2009 3:37 pm, modificat de 3 ori în total.

Sus

Afişează mesajele de la anteriorul:  Sortează după  
Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 1256 mesaje ]  Du-te la pagina Anterior  1 ... 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27 ... 84  Următorul

Ora este UTC + 2 [ DST ]