forum meteorologie, starea vremii, climatologie

Partners

Portal meteorologie   Galerie meteo   Meteo chat   Model WRF-RoMetEx   RSS  
Acum este Mar Apr 28, 2026 11:58 pm

Ora este UTC + 2 [ DST ]

Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 54 mesaje ]  Du-te la pagina 1, 2, 3, 4  Următorul

Credeti intr-un CREATOR ce a creeat tot ce exista?
Da 55%  55%  [ 6 ]
Nu 45%  45%  [ 5 ]
Voturi totale : 11
Autor Mesaj
 Subiectul mesajului: SONDAJ DE OPINIE - EXISTENTA SAU NU A( AL ) UNUI CREATOR
MesajScris: Mar Iun 16, 2009 1:24 am 
Neconectat
Tornada
Tornada

Scopul acestui studiu este unul stiintific, si va arata cat % din persoane cred intr-o divinitate sau nu !

Tin sa precizez ca ordinea in care a fost conceput Universul este absolut imposibila unei desfasurari haotice a exploziei primordiale ' BIG-BANG"

Studiu Stiintific, fara mesaje religioase sau alte cele.

Sus

Subiectul mesajului: Re: SONDAJ DE OPINIE - EXISTENTA SAU NU A( AL ) UNUI CREATOR
MesajScris: Mar Iun 16, 2009 1:44 am 
Neconectat
Supercelula
Supercelula

Am pus da, din mai multe motive. Unul ar fi ca natura si in general lucrurile care nu sunt facute de om (plante, ecosisteme, planete, cam tot) sunt extrem de complexe...atat de complexe incat par a fi "proiectate". Multe chestii naturale sunt muuuult mai complexe decat orice creat de om pana acum. Bine, asta nu exclude ca ele sa fi fost "create" chiar prin evolutie. Dar parca totul e prea roz ca sa se fi ajuns aici doar prin pura evolutie...parca cineva/ceva a "impins" lucrurile in directia potrivita, astfel incat din chestii complet aleatorii a iesit ceva coerent si ordonat. Dar poate ma inshel :roll:
O alta chestie este ca mintea umana nu prea poate concepe un inceput al lumii fara a implica si existenta a ceva mai presus de mintea umana si de existenta materiala...ajunge la un fel de buffer overflow sau blue screen of death :P .
Daca universul, cu toata materia din el, a avut un inceput, atunci ar fi trebuit sa "apara" din nimic, ceea ce nu prea are sens (e incalcata legea ca nimic nu se pierde/creeaza, totul se transforma). Ipoteza opusa, ca universul a existat dintotdeauna, se loveste si ea de problema ca nu putem intelege ceva fara inceput.
Cativa cercetatori au scris niste carti in care ziceau ca legile fizicii nu pot exista fara o interventie "exterioara", dar nu le-am citit deci nu ma pronuntz.

Sus

Subiectul mesajului: Re: SONDAJ DE OPINIE - EXISTENTA SAU NU A( AL ) UNUI CREATOR
MesajScris: Mar Iun 16, 2009 1:53 am 
Neconectat
Tornada
Tornada

Aici poate exista teoria universului pulsatoriu....adica universul se naste, ajunge la limita, se comprima...si tot asa ... de la -infinit pana la + infinit si inapoi....

P.S.: Pt. cei interesati de discutii filozofice existentiale, sa ma contacteze pe messenger....

Sus

MesajScris: Mar Iun 16, 2009 1:59 am 
Neconectat
Weather Guru
Weather Guru

Aici poate exista teoria universului pulsatoriu....adica universul se naste, ajunge la limita, se comprima...si tot asa

Mi se pare o teorie asemanatoare Big-Dang-ului, doar ca mai "fantezista".

Sus

MesajScris: Mar Iun 16, 2009 9:27 am 
Neconectat
Mr. Green
Mr. Green

Acum vine intrebarea: Which came first, the egg or the chicken?
Este prea complex totul din jur, nu doar de pe Terra dar si din spatiu! Evolutia asta sa fie pur si simplu o intamplare? Nu cred, este prea perfect totul! Ar fi foarte multe de discutat pe tema asta, eu ma rezum la un da absolut.

Sus

MesajScris: Joi Iun 18, 2009 1:31 pm 
Neconectat
Tornada
Tornada

As dori sa-mi exprim si eu parerea personala, cu rugamintea de a nu fi criticata prea dur. Subiectul este foarte interesant si complex, pe o astfel de tema se pot dezvolta o multime de discutii, de teorii, de supoziti etc.. Desi nu sunt suficient de informata si inca mai am foarte multe de invatat si de inteles, personal cred numai in teoriile legate de evolutie. Nu sunt in masura sa va spun eu cum si de unde a inceput totul, de la Univers si pana la lumea in care traim in prezent, insa personal cred ca totul a fost o coincidenta extraordinara combinata cu o evolutie extrem de complexa si de indelungata, care va continua si pe viitor.
Mie in general imi place sa inteleg lucruile obiectiv, cu logica si cu explicatii bazate pe argumente stiintifice.

Sus

MesajScris: Joi Iun 18, 2009 2:38 pm 
Neconectat
Weather Guru
Weather Guru

De regula cei ce au probleme in viata tind sa nege existenta divinitatii.

Sus

MesajScris: Vin Iun 19, 2009 7:16 pm 
Neconectat
Ploicica
Ploicica

Da.cred cu tarie ca exista.ganditi-va numai la distantele care sunt in univers si la legile universului care depasesc cu mult intelegerea noastra.daca universul a luat nastere la big-bang atunci a fost o interventie din afara.chiar si numai cand privesc un apus de soare ma face sa ma duc
cu gandul la Dumnezeu.

Sus

Subiectul mesajului: Re: SONDAJ DE OPINIE - EXISTENTA SAU NU A( AL ) UNUI CREATO
MesajScris: Lun Sep 19, 2011 1:11 am 
Neconectat
Weather Guru
Weather Guru

stef scrie:
Am pus da, din mai multe motive. Unul ar fi ca natura si in general lucrurile care nu sunt facute de om (plante, ecosisteme, planete, cam tot) sunt extrem de complexe...atat de complexe incat par a fi "proiectate". Multe chestii naturale sunt muuuult mai complexe decat orice creat de om pana acum. Bine, asta nu exclude ca ele sa fi fost "create" chiar prin evolutie. Dar parca totul e prea roz ca sa se fi ajuns aici doar prin pura evolutie...parca cineva/ceva a "impins" lucrurile in directia potrivita, astfel incat din chestii complet aleatorii a iesit ceva coerent si ordonat. Dar poate ma inshel :roll:
O alta chestie este ca mintea umana nu prea poate concepe un inceput al lumii fara a implica si existenta a ceva mai presus de mintea umana si de existenta materiala...ajunge la un fel de buffer overflow sau blue screen of death :P .
Daca universul, cu toata materia din el, a avut un inceput, atunci ar fi trebuit sa "apara" din nimic, ceea ce nu prea are sens (e incalcata legea ca nimic nu se pierde/creeaza, totul se transforma). Ipoteza opusa, ca universul a existat dintotdeauna, se loveste si ea de problema ca nu putem intelege ceva fara inceput.
Cativa cercetatori au scris niste carti in care ziceau ca legile fizicii nu pot exista fara o interventie "exterioara", dar nu le-am citit deci nu ma pronuntz.

Deci Universul a fost creat din Big Bang, un nucleu supraincalzit, dar un pic mai mare decat un atom si cu siguranta mai mic decat un varf de unghie. Cum e posibil sa se creada ca tot Universul a avut la baza mucul unei tigari, fie ea si la temperaturi de miliarde de grade?? Mi se pare incredibil ca asta e inca cea mai raspandita teorie despre geneza Universului, in secolul 21 fiind.

Sus

Subiectul mesajului: Re: SONDAJ DE OPINIE - EXISTENTA SAU NU A( AL ) UNUI CREATO
MesajScris: Dum Sep 25, 2011 10:16 am 
Neconectat
Tornada
Tornada

Mecanica cuantica pare sa explice cateva chestiuni legate de teoria big-bang si de punctul singularitate din care a evoluat tot, dar e un subiect foarte discutabil, pt ca nu cred ca se va stii vreodata ce a fost acolo.

http://wrf.rometex.org, e-mail : liviu.oana88@gmail.com

Sus

MesajScris: Dum Sep 25, 2011 10:39 pm 
Neconectat
Weather Guru
Weather Guru

Poate parea un articol cam naiv, dar m-a prins si l-am citit pana la capat. :)
http://www.yogaesoteric.net/content.asp ... &item=4548

Sus

MesajScris: Dum Sep 25, 2011 10:55 pm 
Andrei87 scrie:

Pe ce te bazezi cand afirmi asta ?
La fel de bine poate fi si viceversa.
Cati din cei ce merg la biserica nu se roaga pentru diverse, mai ales sanatate dar daca ii intrebi personal ce fac in acest sens, cum se alimenteaza si au grija de ei, ai avea surprize...

Sus

MesajScris: Dum Sep 25, 2011 11:02 pm 
Creator este un termen ambiguu, banuiesc ca referindu-te la divinitate nu o portretizezi ca pe o fiinta rationala gen om- superman.
Se poate observa foarte usor in istorie ca de-a lungul vremii oamenii au crezut in diverse, mai ales cand nu au fost capabili sa inteleaga anumite lucruri sau s-au folosit de divinitate, de o fiinta supranaturala invizibila, sa-si atinga unele scopuri.
Deci ar fi o teorie pro sau contra la nesfarsit.
Cine crede sa fie sanatos, la fel si cine nu o face...

Sus

MesajScris: Dum Sep 25, 2011 11:11 pm 
Neconectat
Ploaie
Ploaie

eu am teoria cu privitul musuroiului de furnici si amume de unde nu stim ca cineva nu ne priveste cum privim noi uneori un musuroi de furnici , ele nu ne stiu pe noi dar noi stim de existenta lor

Sus

MesajScris: Dum Sep 25, 2011 11:20 pm 
Neconectat
Weather Guru
Weather Guru

eugenraduoradea scrie:
Andrei87 scrie:

Pe ce te bazezi cand afirmi asta ?
La fel de bine poate fi si viceversa.
Cati din cei ce merg la biserica nu se roaga pentru diverse, mai ales sanatate dar daca ii intrebi personal ce fac in acest sens, cum se alimenteaza si au grija de ei, ai avea surprize...

Ala era un mesaj foarte vechi, si ii era adresat "subtil" lui ema-ema.

Sus

Afişează mesajele de la anteriorul:  Sortează după  
Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 54 mesaje ]  Du-te la pagina 1, 2, 3, 4  Următorul

Ora este UTC + 2 [ DST ]