mary scrie:
In meteorologie, intensitatea precipitatiilor se apreciaza dupa vizibilitatea orizontala, care este afectata de viteza de cadere a picaturilor si densitatea acestora, dupa cantitatea de apa cazuta. Ploile pot fi continue, intermitente sau averse.
In cazul averselor, ploaia uda repede supratele, pavaje, strazi, vizibilitatea este sub 10km, dar mai mare de 4 km. Picaturile de apa sunt dese, mari in general si aversele dureaza putin timp.
O ploaie torentiala sigur formeaza rapid baltoace mari de apa, ploaia cade ca o panza deasa si nu se mai pot observa picaturi individuale. Se formeaza un strat gros de apa care curge siroaie. Zgomotul este ca un huruit puternic, vizibilitea orizontala este sub 4 km, de multe ori sub 1 km. Se produc inundatii.
Sunt tot Emanuela, am scris din nou, deoarece, as mai dori cateva lamuriri, daca nu te superi.
La discutiile despre vreme, de la realitatea tv, era cineva ( Giurgiu Cristofor) care spunea ca folosirea rachetelor ani-grindina in timpul furtunilor puternice, in special la cele de tip supercelulare, ca in loc sa limiteze efectele distructive ale grindinii, ar favoriza dezvoltarea si mai puternica a norilor producatori de furtuni devastatoare. Eu nu stiu ce sa cred, astept parerea ta.
Multumesc, numai bine !