mircead scrie:
Catalyn, in Bucuresti am avut pana acum vreo 50 de zile cu zapada pe sol, temp medie de -1.2 in Decembrie, -1.5 in Ianuarie si poate 3.0 in Februari. Deci iesim cu cu 0 grade media iernii. Zapada cazuta vreo 60-70 de cm per total pana acum( eu ma bazez si pe ziua de maine). Frustrarea este mare pentru ca putea fi epica daca toate cele cinci viscole ploioase la 1 grad erau ninsori. Dar fata de multe ierni din anii 2000, este departe. Ne-am obisnuit prost in ultimii ani cu 2009-2010, feb-martie 2012(nu pun si 2011, pt ca nu a fost nimic). In rest doar 2002-2003 a fost iarna de la un capat la altul. 2008 se remarca cu ninsoarea din 3 ianuarie de 80 de cm si cam atat.
Corect, foarte corect. Nu vad de ce exista atata nemultumire. Cu siguranta trebuie sa fie lipsa vantului la cei 60-70 cm care au cazut cumulat, din fiecare ninsoare, in Bucuresti.

Daca macar la una din ninsori era vant puternic, poate bucurestenii ar fi ramas cu alta impresie. Stiu si eu cum e sa stai in sud si sa n-ai vant la ninsori, simti ca se iroseste un potential frumos. Dar totusi...zapada a fost. Peisaj de iarna adevarata a fost, si inca destule zile. In 2006-2007 nimic din asta. Si/sau inca ceva: daca situatia ar fi fost inversa, decembrie si prima jumatate de ianuarie s-ar fi transformat in a doua jumatate a lui ianuarie si februarie, impresia ar fi fost alta. E doar o chestie psihologica aici.