|
Pe 10 august seara m-am intors de la mare, iar pe 11 august pana la ora 17-18 am fost la Slatina, banda de totalitate a eclipsei cuprindea Valcea si Bucuresti, dar nu si Slatina, aici pe 5 august 2006 a fost mai bezna ca la eclipsa aia, asa spuneau jurnalistii locali.
Am avut ochelari de eclipsa, am privit-o de la bloc de la etajul 5, s-a intunecat, s-a racorit, cerul era senin, s-au aprins becurile stradale (la fel si in 2006), "bai ala e soarele sau luna?", intreba maica-mea dupa ce privea prin ochelari, ramanand doar o semiluna din el.
Apoi noaptea dupa ora 0 la Spineni a fost furtuna, cu putina grindina, venita dinspre NV, pe la ora 21 erau Cb vizibili cu overshooting si fulgera frecvent in N. O stire din Jurnalul de Noapte de la TVR 1 era despre concertul lui Pavarotti si cum a tinut in brate un pui de ciobanesc mioritic.
Televizorul a stat deschis pe PRO TV toata ziua, acolo vedeam directuri din diverse zone ale tarii.
Cutremur? Nici vorba, din mai 1990 cand nu stiam despre ce e vorba si pana in 27 octombrie 2004 nu am simtit nici un cutremur, apoi ala si pe cel din 25 aprilie 2009 le-am mai simtit.
_________________ Toata noaptea, pana in zori, voi citi in foc si flori, voi citi si voi vraji, ca sa aflu ce va fi. Am fost la Vulpeni.
|