forum meteorologie, starea vremii, climatologie

Partners

Portal meteorologie   Galerie meteo   Meteo chat   Model WRF-RoMetEx   RSS  
Acum este Joi Iun 11, 2026 2:52 am

Ora este UTC + 2 [ DST ]

Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 2224 mesaje ]  Du-te la pagina Anterior  1 ... 90, 91, 92, 93, 94, 95, 96 ... 149  Următorul
Autor Mesaj
 Subiectul mesajului: Re: AVERTIZARI / ATENTIONARI METEO !!
MesajScris: Mie Aug 07, 2013 12:19 pm 
Atat se intinde amprenta termica caniculara de origine nord-africana.
Sa vedem ce va fi de marti incolo, saptamana viitoare, vom avea parte un alt val pe arii mai largi sau nu ?!

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Mie Aug 07, 2013 4:15 pm 
Neconectat
EF-5
EF-5

Destui tarani romani se asteapta sa nu mai fie canicula dupa 15 august pentru ca spun a trecut sfanta Marie, ne cacam in palarie. :lol:

Sus

MesajScris: Mie Aug 07, 2013 7:23 pm 
Mai pot fi valuri caniculare dar doar de cod galben, dupa parerea mea, adica depasim pentru perioade scurte 35 de grade si nu cred ca pe mai mult de 2-3 zile.
E posibil ca dupa 12 august sa mai avem canicula doar local, in zone traditionale.
Vom vedea.

Sus

MesajScris: Mie Aug 07, 2013 9:55 pm 
Neconectat
Tornada
Tornada

Imagine
Ce tricolor au desenat peste tara! :lol:
Cod portocaliu meritat cu varf si indesat zic eu pentru vestul extrem. Dupa o perioada asa lunga de canicula, varful acesteia cu maxime de 37-40°C o sa fie extrem de greu de suportat pentru ca se suprapune si peste pamant/ziduri deja incinse.

Teoretic dupa 15 august vara mai opreste din motoare, dar nici surprizele nu sunt excluse.
De exemplu nu mai departe de anul trecut am avut parte de 7 zile caniculare in intervalul 20-26 august, perioada care ne-a dat si temperatura maxima a verii.
Cum zicea si Eugen: vom vedea.

Sus

MesajScris: Mie Aug 07, 2013 10:05 pm 
Deocamdata modelele infirma o revenire caniculara similara pana la sfarsitul lunii.
Am banuieli ca asta e glazura de pe tortul verii.
Marele sperietor de ciori, GFS-ul, de la mama lui americana, zice de mici variatii de maxime intercalate de 28 cu maxime de pana la 35-36, pana in 23 august, inclusiv.

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Joi Aug 08, 2013 2:08 am 
Neconectat
EF-5
EF-5

Va fi mai greu pentru vest, in sud perioada 27-30 iulie a venit dupa racoare, acolo vine dupa canicula supracanicula. :twisted:

Sus

MesajScris: Joi Aug 08, 2013 10:47 am 
Neconectat
-40 °C
-40 °C

Sa nu uitam ca anul trecut varful a fost in ultima decada de august.

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Joi Aug 08, 2013 12:55 pm 
Neconectat
EF-5
EF-5

Hmm, parca la Slatina am avut 1 zi din iulie si 1 zi de la inceput de august cu 38-39. Insa da, sa nu uitam ca in 2000 si 2003 am avut 40 prin tara pe 31 august.

Sus

Subiectul mesajului: Re:
MesajScris: Dum Aug 11, 2013 1:00 am 
Neconectat
Tornada
Tornada

Neaceasca85 scrie:
Destui tarani romani se asteapta sa nu mai fie canicula dupa 15 august pentru ca spun a trecut sfanta Marie, ne cacam in palarie. :lol:

Asta trebuia la prognoze nene. 8)

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Dum Aug 11, 2013 3:24 am 
Neconectat
EF-5
EF-5

De ce, asa arata gefesoiul ca dupa 15 vine toamna? Vreau veri lungi pana in octombrie, apoi sa fi avut si noi atunci furtunile de la mediteraneeni ce fain ar fi, furtuni si nu mocanesti primavara si toamna, viscole si ger iarna (nu prea avem), canicula vara intrerupta de maxim 2 zile de racoare cu furtuni suparate.

Sus

MesajScris: Dum Aug 11, 2013 7:42 am 
Dupa cum arata unii am avea sanse de ceva caldura pana in 23-24 august, dupa ceea din ce in ce mai palid insa prognozele astea avand un grad f mic de reusita asteptam sa vedem ce va fi.
Deocamdata nu mai e caz de avertizari, coduri sau altceva.

Sus

Subiectul mesajului: Re:
MesajScris: Dum Aug 11, 2013 7:43 pm 
Neconectat
Tornada
Tornada

Neaceasca85 scrie:
De ce, asa arata gefesoiul ca dupa 15 vine toamna? Vreau veri lungi pana in octombrie, apoi sa fi avut si noi atunci furtunile de la mediteraneeni ce fain ar fi, furtuni si nu mocanesti primavara si toamna, viscole si ger iarna (nu prea avem), canicula vara intrerupta de maxim 2 zile de racoare cu furtuni suparate.

Tu vrei cam multe :lol: Ehee, cand sunt toamnele ploioase sunt furtuni in Romania,mai ales in septembrie cel putin eu am prins furtuni bune in septembrie si chiar in octombrie si printre anii reprezentativi as enumera 1998, 2002, 2003 si mai ales 2007 cand m-am simtit un pic ca pe Coasta Dalmata(pastrand proportiile), atat ca ploaie cat si activitate orajoasa.Raman epice pentru mine traznetele din 16 noiembrie 2007, zi care a incheiat cu adevarat istoricul sezon convectiv al anului 2007.De primaveri nici nu mai zic, mai e default la furtuni pentru Romania, uneori si aprilie, asa ca orice ai zice tu si la noi e potential climatic foarte bun, doar ca trebuie sa se indeplineasca anumite conditii.Unde mai spun ca la noi in tara au fost diluvii exceptionale, viscole etc etc de putine tari din Europa au vazut.Nu ai cum sa ai furtuni ca la mediteraneeni toamna si chiar iarna din motive arhicunoscute:departarea de Mediterana, latitudine, temperatura, etc :) Degeaba te tot plangi tu, Romania nu sta slab la fenomene, ba din contra,doar ca sunt ani si ani, n-ai ce ii face :) Parca ti-am mai zis eu chestii de astea, dar ti le mai zic si acum ca oricum nu am ce face la ora asta si chit ca sunt off topic, totusi vorbesc despre vreme, nu despre alte balatenii :lol:

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Lun Aug 12, 2013 2:05 am 
Neconectat
EF-5
EF-5

Ce trasnete in 16 noiembrie 2007? Nici vorba la Slatina sau Bucuresti. In afara de una bunicica in septembrie 2010 in zona mea nimic exceptional toamna sau primavara (in afara de 22 aprilie 2001), mocanesti cu vant si atat.

Ar mai fi torentiala din 4 octombrie 2005 de la Bucuresti.

Sus

MesajScris: Lun Aug 12, 2013 9:16 am 
Neconectat
Tornada
Tornada

Ti-as mai putea da exemple, dar sa respectam totusi topicul, e vorba si de influentele climatice si mai multe chestii :)

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Lun Aug 12, 2013 5:25 pm 
Neconectat
EF-5
EF-5

Chiar nu stiam de 16 noiembrie 2007, eu din 31 august pana in martie 2008 nu am auzit tunete.

Sus

Afişează mesajele de la anteriorul:  Sortează după  
Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 2224 mesaje ]  Du-te la pagina Anterior  1 ... 90, 91, 92, 93, 94, 95, 96 ... 149  Următorul

Ora este UTC + 2 [ DST ]