Neaceasca85 scrie:
De ce, asa arata gefesoiul ca dupa 15 vine toamna? Vreau veri lungi pana in octombrie, apoi sa fi avut si noi atunci furtunile de la mediteraneeni ce fain ar fi, furtuni si nu mocanesti primavara si toamna, viscole si ger iarna (nu prea avem), canicula vara intrerupta de maxim 2 zile de racoare cu furtuni suparate.
Tu vrei cam multe

Ehee, cand sunt toamnele ploioase sunt furtuni in Romania,mai ales in septembrie cel putin eu am prins furtuni bune in septembrie si chiar in octombrie si printre anii reprezentativi as enumera 1998, 2002, 2003 si mai ales 2007 cand m-am simtit un pic ca pe Coasta Dalmata(pastrand proportiile), atat ca ploaie cat si activitate orajoasa.Raman epice pentru mine traznetele din 16 noiembrie 2007, zi care a incheiat cu adevarat istoricul sezon convectiv al anului 2007.De primaveri nici nu mai zic, mai e default la furtuni pentru Romania, uneori si aprilie, asa ca orice ai zice tu si la noi e potential climatic foarte bun, doar ca trebuie sa se indeplineasca anumite conditii.Unde mai spun ca la noi in tara au fost diluvii exceptionale, viscole etc etc de putine tari din Europa au vazut.Nu ai cum sa ai furtuni ca la mediteraneeni toamna si chiar iarna din motive arhicunoscute:departarea de Mediterana, latitudine, temperatura, etc

Degeaba te tot plangi tu, Romania nu sta slab la fenomene, ba din contra,doar ca sunt ani si ani, n-ai ce ii face

Parca ti-am mai zis eu chestii de astea, dar ti le mai zic si acum ca oricum nu am ce face la ora asta si chit ca sunt off topic, totusi vorbesc despre vreme, nu despre alte balatenii