forum meteorologie, starea vremii, climatologie

Partners

Portal meteorologie   Galerie meteo   Meteo chat   Model WRF-RoMetEx   RSS  
Acum este Vin Iun 12, 2026 6:26 am

Ora este UTC + 2 [ DST ]

Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 340 mesaje ]  Du-te la pagina Anterior  1 ... 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15 ... 23  Următorul
Autor Mesaj
 Subiectul mesajului: Re: STATII METEO ANM
MesajScris: Sâm Ian 04, 2014 2:01 pm 
Înainte se afla în parcarea aeroportului, fix în dreapta după ce treci de bariera paznicului de la poartă.
Şi băcuanii au centru meteorologic regional lângă nu ştiu ce colegiu, clădirea unde se fac prognoze şi toate cele iar observatorii la container lângă puşcărie. Nu este departe centrul de staţie, dincolo de gară, cred că mai mult de 1 km-2 nu sunt.
Tu ai descoperit bine locul, doar că perimetrul, care nu e vizibil pe google map este pe partea dinspre gară, chiar pe la mijlocul străzii.
M-am uitat cu street view, doar strada principală se vede şi la colţul străzii este ceva de pâine, un chioşc, o stradă mică, cel mai probabil dacă se va circula pe acolo va fi sens unic, neasfaltată, mai este şi un indicator cu pedeştrii care nu au voie în zonă, probabil din cauza penitenciarului, dacă mai e activ, că părea un sat fără câini poarta de la penitenciar.
Şi am vorbit oleacă cu o doamnă de la centru şi i-am spus că e staţie de oraş iar a zis că e zonă mai puţin influenţată de urban chiar dacă la câteva sute de metri e un triaj de cale ferată, de la gară, da, clar, nu e o zonă circulată, sunt câteva sute de metri bune, cu pomi, verdeaţă.

Sus

MesajScris: Sâm Ian 04, 2014 2:36 pm 
Neconectat
Tornada
Tornada

Se vede clar ca Bacaul are o evolutie termică diurnă gen Baneasa. Cam la fel si Deva.
Bravo Eugene pentru insistenta !

Sus

MesajScris: Sâm Ian 04, 2014 2:59 pm 
Neconectat
-40 °C
-40 °C

Am lamurit-o cu Bacaul.Intre timp am gasit si Petrosaniul.Nici asta nu se vede din street view, insa daca se priveste cu atentie printre garaje spre acel cimitir se vede partea superioara a stalpului unde sunt montate anemometrul si girueta.E in mijlocul cartierului oricum.Si da, are deal destul de mare la est, probabil ca abia dupa ora 11 ajunge soarele pe platforma, e ingradita de blocuri si padure si din cauza asta are o evolutie termica lenta dimineata si chiar si pe timpul zilei iarna blocurile mentin temperatura mai scazuta pe timp senin, astfel ca amplitudinile sunt destul de mici.E foarte prost aerisita.Sunt curios daca se masoara orele de soare.Probabil ca nu.

Sus

MesajScris: Sâm Ian 04, 2014 3:25 pm 
Neconectat
Tornada
Tornada

Pune te rog harta cu amplasarea statiei din Petrosani ca nu am fost pe acolo niciodata :)

Sus

MesajScris: Sâm Ian 04, 2014 3:48 pm 
Neconectat
Site Admin
Site Admin

Statia de la Bacau a fost cu ceva timp in urma la Aeroport si a fost mutata pe strada Timpului/Constantei, pe langa penitenciar .. tin minte ca a fost discutia asta odata pe aici, cand se punea problema cu diferentele fata de statia de Aeroport. Centrul Regional de PV este in centrul orasului, pe str. Cuza Voda.
Farfuria zburatoare din pozele de mai sus (Luizi Calugara) este un echipament de aviatie civila.
Acum, unde este statia s-a inceput constructia noului centru.
Interesanta treaba cu ANM-ul din Moldova, desi centrul de prognoza este in Bacau, sediul administrativ este in Iasi.

Sus

MesajScris: Sâm Ian 04, 2014 4:01 pm 
Neconectat
Tornada
Tornada

Merci pentru noile informatii Vimp, Sorin si Eugen.
Acum m-am lamurit si eu cum e cu statia meteo din Bacau.
Eugen primise raspunsul de la sursa unde e asezata in oras statia (pacat totusi ca nu putem s-o vedem), dar eu eram inca extrem de curios ce este constructia ciudata de pe deal pe care o identificasem ca fiind statie meteo dupa informatiile de mai sus.

Sus

MesajScris: Sâm Ian 04, 2014 6:37 pm 
Neconectat
Tornada
Tornada

Sorin, eu iti multumesc cel mai mult pt. ce faci. Si eu imi doresc sa stiu unde sunt toate statiile meteo (cu precizie), deci de acum stiu la cine sa apelez. Iti urez mult succes in continuare! Stiu cat de greu e. Am incercat si eu sa caut cateva statii meteo si le-am gasit f. greu sau deloc. :(

Mai e Eugen care se ocupa cu asa ceva si mai era si Steaua...

Sus

MesajScris: Sâm Ian 04, 2014 7:50 pm 
Fraţilor, dacă nu vă descurcaţi cu amplasamentul unei staţii ANM apelaţi la mine cu încredere, când e vorba de aşa ceva nu mă las până n-o dibuiesc, chiar dacă ascunsă într-o vâlcea sau cocoţată pe nu ştiu ce deal.
Şi apropo de staţia din Petroşani, este chiar la câţiva metri de spitalul lor orăşănesc, ca la Mangalia, ieşi din ţarc şi dai în peretele ditamai spitalului cu câteva etaje bune. :)

Sus

MesajScris: Sâm Ian 04, 2014 9:20 pm 
Neconectat
Tornada
Tornada

Nu am stiut niciodată unde e statia din Huedin.

Sus

MesajScris: Sâm Ian 04, 2014 9:31 pm 
Vorbeşti serios ? :)
E aproape de E60 când urci panta aia înspre benzinăria ce se află la ieşirea înspre Cluj.

Imagine

Sus

MesajScris: Dum Ian 05, 2014 3:48 pm 
Neconectat
-40 °C
-40 °C

Campeni.Tot n-am inteles de ce-i zicea Campeni-Bistra.In fine...

Imagine

Imagine

Petrosani pt supercell.Dupa acele garaje se afla statia, langa cimitr, aproape de spital.Street view-ul doar pana aici merge

Imagine

Imagine

Intre timp am si terminat munca.Practic am gasit si statii care nu se afla in functiune in momentul actual.Dintre toate cea mai tare mi se pare cea de la Faurei, care e intr-un fel de stand-by.

Imagine

Imagine

http://www.arcasu.ro/Cum_a_r%C4%83mas_j ... 57692.html

Nu am gasit 4 statii.Nici google nu ma ajuta foarte mult pt ca imaginea e destul de proasta, insa am si cautat si n-am dat nicicum de ele.Supuru de Jos, Fundata, Rosia Montana si Poiana Stampei.A 5-a, Fundulea, am gasit-o langa autostrada, insa imi pare foarte dubioasa imaginea pt ca atunci cand pun pe street view nu se vede nimic si nici macar un drum de acces nu vad.Deci, Eugen, sau cine mai vrea sa ajute la cautat, doar astea mai sunt :D.

Sus

MesajScris: Dum Ian 05, 2014 5:15 pm 
Neconectat
Tornada
Tornada

Imagine
Imagine

Sus

MesajScris: Dum Ian 05, 2014 5:38 pm 
Poiana Stampei, deci mai 2:

Imagine

Sus

MesajScris: Dum Ian 05, 2014 5:41 pm 
Roşia Montană

Imagine

Sus

MesajScris: Dum Ian 05, 2014 5:45 pm 
Şi cu asta ţi-ai terminat inventarul. :)
Fundata

Imagine

Sus

Afişează mesajele de la anteriorul:  Sortează după  
Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 340 mesaje ]  Du-te la pagina Anterior  1 ... 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15 ... 23  Următorul

Ora este UTC + 2 [ DST ]