forum meteorologie, starea vremii, climatologie

Partners

Portal meteorologie   Galerie meteo   Meteo chat   Model WRF-RoMetEx   RSS  
Acum este Mie Apr 29, 2026 6:19 am

Ora este UTC + 2 [ DST ]

Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 4812 mesaje ]  Du-te la pagina Anterior  1 ... 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11 ... 321  Următorul
Autor Mesaj
 Subiectul mesajului:
MesajScris: Dum Apr 13, 2008 8:17 am 
Neconectat
Site Admin
Site Admin

s-au vazut fulgerele si pe radarul de la echipot. :) inca de cand era furtuna pe la unguri.

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Lun Apr 14, 2008 10:59 am 
Neconectat
-40 °C
-40 °C

dupa cum banuiam ieri,azi dim a fost cea mai rece dimineata din aceasta luna la tg mures.minima a coborat la 0 grade la statia meteo si -1 grad in imprejurimile orasului,zone unde s-a si format bruma,insa pt o scurta perioada,nu a durat mai mult de 2 ore perioada cu temp sub 0 grade,astfel ca nu a provocat nici un fel de daune pomilor.acuma s-a incalzit binisor,la ora 11 sunt 11 grade,si se pare ca la amiaz vor fi peste 15.

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Lun Apr 14, 2008 8:50 pm 
Neconectat
Tornada
Tornada

La Timisoara minima de azi a fost de 6.9 grade dupa termometrul meu, dar statia de la aeroport a inregistrat o minima de 3 grade. Ziua a fost perfect senina si maxima de 20 de grade. Dupa ora 19.30 insa au inceput sa-si faca aparitia nori strato-cumulus si cumulus, iar cerul se acopera din ce in ce mai mult. Acum sunt 16.8 grade.

In orice caz, "distractia" in noaptea asta o sa fie in partea de sud si sud-est a tarii, iar din a doua parte a noptii ploile vor ajunge si in Moldova si Transilvania.

Sa ne tineti la curent cu ce se intampla cei din zonele vizate! ;)

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Lun Apr 14, 2008 9:00 pm 
Neconectat
Tornada
Tornada

Nu chiar .....ultimele date de la modelul GFS arata ca si partea de sud-vest va fi afectata ( nu in aceeasi masura ca in sud-est )..la mine au aparut norii nimbostratus deja si am auzit un tunet...astept sa inceapa si la mine sa ploua

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Lun Apr 14, 2008 9:07 pm 
Neconectat
Tornada
Tornada

Da, se poate sa ploua si prin Banat, dar mult mai putin decat in sudul si sud-estul tarii. La Timisoara acum sunt nori care au caparat o nuanta rosiatica, dar deocamdata nu sunt semne de ploaie.

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Mar Apr 15, 2008 8:49 am 
Neconectat
Tornada
Tornada

A inceput ploaia in aceasta noapte si la Timisoara. Acum ploua moderat din nori nombostratus si sunt 10 grade.
Ati vazut cum arata mozaicul radar pe Romania la ora 8:00? Demult nu am mai vazut asa suprafete mari cu precipitatii in tara.

Fişiere ataşate:
Doppler.jpg
Doppler.jpg [ 84.35 KiB | Vizualizat de 2709 ori ]
Sus

Subiectul mesajului: mesaj
MesajScris: Mar Apr 15, 2008 10:03 am 
Neconectat
Tornada
Tornada

Acum am vazut si eu cum arata radarul ANM. Ploi abundente in vestul si mai ales in centrul Bucurestiului, asa cu m de mult nu s-a mai intamplat, ai dreptate, Catalin ! La ce ploi sunt in tara, probabil ca local trebuiau sa puna cod rosu pentru viituri puternice si chiar alunecari de teren, ca s-au facut multe despaduriri.
La Bucuresti a plouat noaptea, dar nu au fost fulgere si nici alte fenomene interesante. A fost si este frig ca toamna, din pacate inca nu e nimic care sa ma distreze. Inca mai astept :roll:

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Mar Apr 15, 2008 10:28 am 
Neconectat
-40 °C
-40 °C

daca va uitati pe radar,in zona sibiu-mures la aceasta ora este un nucleu de precipitatii foarte puternice,iar eu va pot confirma asta.ploua abundent de o ora la mures.ploaia a inceput pe la ora 4,insa dupa 8 s-a intentit,iar de o ora ploua serios.in zona montana si submontana a judetului cum banuiam,siau facut apatitia ninsorile.la mine acum sunt 6 grade,insa temperatura e in scadere,sar putea ca in cursul serii sau al noptii sa fie si aici ceva lapovita,desi..nu cred.

Sus

MesajScris: Mar Apr 15, 2008 11:04 am 
Neconectat
Tornada
Tornada

La mine predomina norii nimbostratus si stratus, vin din N-E si se deplaseaza repede. Ploua slab si bate vantul foarte rece.
La ora 10 erau tot 8 grade C, dar au spus la Romantic Fm ca sunt 9 grade la Bucuresti, acum la ora 11.

Sus

Subiectul mesajului:
MesajScris: Mar Apr 15, 2008 11:42 am 
Neconectat
Tornada
Tornada

Ploua bine in continuare si la Timisoara. A avut dreptate Liviu aseara cand zicea ca si vestul tarii va fi afectat de ploi. Eu nu credeam sa ploua asa mult.
Pana acum s-au strans 15 mm conform statiei lui Popescu_TM.
Se pare ca zona cu ploi s-a separat in doua nuclee: unul in estul tarii si un altul in vest (care nu era prognozat de modelele GFS pana aseara). Ploile se vor intensifica dupa masa.
Astept cu interes sa vad ce o sa mai fie.

Sus

MesajScris: Mar Apr 15, 2008 12:02 pm 
Neconectat
Tornada
Tornada

Buna, Catalin ! :D

Si eu astept cu mult i nteres evolutia vremii la Bucuresti, insa n u cred ca osa fiem are lucru pe ziua de azi, cat timp este asa de rece, in jur de 10-11 grade C, acum la ora 12.
Mai devreme era i ntuneric ca seara, dar s-a mai luminat. Norii stratus cred ca sunt la o inaltime ceva mai mare ca acum o ora jumate, insa nu cred ca au convectie mai intensa.
Presiunea atmosferica este tot de 746 mmHg, dar cred ca este in crestere usoara. In prezent burniteaza, nu prea mai ploua.

Sus

Subiectul mesajului: Vremea
MesajScris: Mar Apr 15, 2008 1:40 pm 
Neconectat
Mr. Green
Mr. Green

Si la mine a plouat destul de mult, conform statiei Ministerului Mediului pana la aceasta ora s-au strans aprox. 10 mm. Temperatura este de 8 grade, in usoara scadere, la fel si presiunea care este de 1007 mb.
Am vazut cum arata radarul la ora 8.00, chiar cu vreo 4-5 km est de Medias cred ca a plouat abundent, pe mine m-a ocolit acel nucleu galben-portocaliu. Acum ploua "mocaneste".

Sus

MesajScris: Mar Apr 15, 2008 1:47 pm 
Neconectat
Tornada
Tornada

Salut, Ovidiu !

La Bucuresti sa sti ca vantul a scazut mult din intensitate, cerul este acoperit de nori cenusii stratus, dar si nimbostratus din care a plouat mai deveme putin, fin si des. Acum, la ora 13 si 48 ploua mocaneste.

Sus

Subiectul mesajului: Vremea
MesajScris: Mar Apr 15, 2008 1:54 pm 
Neconectat
Mr. Green
Mr. Green

La mine ploaia este binevenita, pentru ca in weekendul ce a trecut oricum nu a prea plouat, si pamantul a fost cam uscat in gradina.

Sus

MesajScris: Mar Apr 15, 2008 2:31 pm 
Neconectat
Tornada
Tornada

Desi este cam rece si plictisitor, si la Bucuresti e foarte bine ca ploua, deoarece se mai duce din praful facut de masini si de pe santierele noastre interminabile. Au spart si au sapat peste tot, mai rau decat cartitele ! :cry:
Este ora 14:33, norii s-au mai subtiat si nu mai ploua momentan, iar vantul nu prea bate acum.

Sus

Afişează mesajele de la anteriorul:  Sortează după  
Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 4812 mesaje ]  Du-te la pagina Anterior  1 ... 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11 ... 321  Următorul

Ora este UTC + 2 [ DST ]