forum meteorologie, starea vremii, climatologie

Partners

Portal meteorologie   Galerie meteo   Meteo chat   Model WRF-RoMetEx   RSS  
Acum este Joi Iun 11, 2026 5:02 pm

Ora este UTC + 2 [ DST ]

Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 73 mesaje ]  Du-te la pagina Anterior  1, 2, 3, 4, 5
Autor Mesaj
 Subiectul mesajului: Re: Primavara 2009
MesajScris: Vin Mar 20, 2009 1:39 pm 
Neconectat
Ploicica
Ploicica

gogulica scrie:
Intrebarea mea este, ce strat de zapada este la Predeal? :mrgreen: Cineva vorbea de 66 cm ieri, dar nu reusesc sa gasesc nicaieri informatia asta. Ma ajuta si pe mine cineva cu un link? Dau o bere. :P

strat masurat de mine pe drumul spre cabana 3 Brazi. o diferenta de nivel cam de 70m zic eu, fata de predeal. Nu l-am masurat la marginea drumului cum fac cei de la Protv cand arata troiene de 2 metri facute de utilajele de deszapezire :D

Sus

MesajScris: Vin Mar 20, 2009 1:54 pm 
Neconectat
Ploicica
Ploicica

Andrei87 scrie:
Cel mai probabil in jur de 50 cm. Adica facand o medie intre ce zice Babi, 66 cm si ce scrie pe site-ul ANM, 46 cm...cam atat iese. :lol:
Interesant e faptul ca in Sinaia in oras nu e zapada DELOC, in timp ce la Predeal, doar 200 m mai sus, e jumatate de metru.

este foarte ciudat ce se intampla cu Predealul. este un fel de triunghiul Bermudelor al Romaniei, acea zona. Practic dupa curba de la intrare in Predeal si pana la prima serpentina de la iesirea spre Brasov, se schimba peisajul si vremea. Paraul Rece este mult mai sus decat Predeal si nu se intampla asemenea fenomene. Am constatat ca este o zona care atrage foarte multa umiditate si parca e un magnet pentru nori, in toate anotimpurile. AM intrebat si un profesor universitar despre clima din predeal si mi-a raspuns: Asa ie vremea acolo, ce sa-i faci??!! :x

Sus

MesajScris: Vin Mar 20, 2009 3:25 pm 
Neconectat
Weather Guru
Weather Guru

As putea gasi o posibila explicatie prin faptul ca norii sunt prinsi intre Bucegi, Postavaru, Piatra Mare si Baiului, intre acesti munti aflandu-se Predealul. E ca fundul unei galeti platoul Predealului. Deci indiferent de unde vin masele noroase, precipitatiile vor ramane mai mult timp aici decat in imprejurimi.

Sus

MesajScris: Joi Apr 23, 2009 9:47 am 
Neconectat
-40 °C
-40 °C

bruma pe arii destul de intinse din sud si est in aceasta dimineata,iar la miercurea ciuc nu mai putin de -8 grade s-au inregistrat...

Sus

MesajScris: Joi Apr 23, 2009 7:28 pm 
Neconectat
Ploicica
Ploicica

din pacate bruma m-a afectat direct distrugandu-mi o plantatie destul de mare de pruni in aceasta dimineata.cred ca si la noapte mai mult ca sigur iar va fi bruma.tare ciudata acest aprilie cand cald cand frig iar ploi mai deloc.cred ca sudul tarii o sa ajunga desert mai repede decat se crede.numai la noi in judetul Dolj in sudul judetului sunt aproape 50000 ha in stadiu avansat de desertificare

Sus

MesajScris: Joi Apr 23, 2009 10:41 pm 
Neconectat
Tornada
Tornada

Sunt foarte ingrijoratoare aceste temperaturi, extrem de scazute, pentru finalul lui aprilie, mai ales ca vremea a fost destul de calda in martie si in mai toata luna aprilie, permitand vegetatiei sa evolueze foarte repede si sa ajunga poate cu vreo doua saptamani inaintea la ce ar fi trebuit sa fie. Toti copacii au frunze, florile de mar s-au scuturat demult, iar noaptea avem -2 C si evident, un obicei urat stabilit de ultimii ani, ploaia lipseste cu desavarsire in sudul tarii. Si tare ma tem ca nici in mai nu vom vedea ploi si daca intram in iunie cu deficit de apa in sol, e grav. :cry:

Sus

MesajScris: Joi Apr 23, 2009 10:46 pm 
Neconectat
Tornada
Tornada

Iunie ar trebui sa fie o luna normala din punct de vedere al precipitatiilor, dar cum a zis gogulica, daca intram in iunie cu deficit de pp, atunci e de rau.
Daca aprilie e asa secetoasa, singurul lucru ce ar compensa, ar fi un surplus de precipitatii in luna mai, lucru ce ramane de vazut.
Pt. Tg. Mures, daca tot asa se prezinta situatia, ar trebui ca in mai sa ploua cu ~ 40-50 mm mai mult, altfel sectorul agricol in acea zona va avea de suferit.

Sus

MesajScris: Vin Apr 24, 2009 1:01 am 
Neconectat
Weather Guru
Weather Guru

Si pe la Cluj e cam seceta, a plouat un pic pe 1 aprilie si atat, in rest doar cativa stropi. Totusi din cat am observat in sol e inca o cantitate indestulatoare de apa, fapt datorat ploilor din martie mai ales, dar si a ninsorilor din februarie coroborate cu inghetul la sol, ce a mentinut apa. E doar o crusta relativ subtire de pamant uscat acolo unde e mai batatorit. E drept ca daca va mai dura cel putin 2 saptamani perioada asta secetoasa lucrurile se vor schimba si pe aici.

P.S: stie cineva minima absoluta pentru luna aprilie pe tara(in afara de Vf. Omu)?

Sus

MesajScris: Vin Apr 24, 2009 6:12 am 
Neconectat
Tornada
Tornada

ieri dimineata a fost -7.7c la m.ciuc :!:

Sus

MesajScris: Vin Apr 24, 2009 10:40 am 
Neconectat
Tornada
Tornada

Rularea operationala de la 00Z a modelului GFS este mai mult decat optimista in privinta precipitatiilor. Modelul prognozeaza precipitatii aproape non-stop peste tara noastra la sfarsitul lunii aprilie si inceputul lunii mai.Sa speram totusi ca lucrurile nu se vor schimba semnificativ.

Sus

MesajScris: Vin Apr 24, 2009 11:18 am 
Neconectat
Ploicica
Ploicica

aduceti-va aminte de prognoza data de anm pentru luna aprilie in care spunea ca va fi surplus de precipitatii :mrgreen: prin centrul si nordul tarii si precipitatii in limite normale in restul tarii.de data asta n-au nimerit-o deloc sa speram in ameliorarea secetei in perioada urmatoare.imi aduc aminte pastele din 2001 cand a plouat non stop din joia mare pana sambata dimineata

Sus

MesajScris: Dum Apr 26, 2009 12:16 am 
Neconectat
-40 °C
-40 °C

deocamdata si aici ca si la cj...nu e extrem de mare problema..solul in profunzime inca are umezeala...dar..de 4 saptamani..avem cantitate cazuta sub 5mm...daca mai merge asa vreo 2 sapt..va fi destul de serioasa problema...

Sus

MesajScris: Mie Mai 27, 2009 5:42 am 
Neconectat
Admin
Admin

O primavara secetoasa , dar nu iesit din comun de calda .
Inca nu am avut nici o zi caniculara anul acesta , spre deosebire de alti ani , cand era cod portocaliu de canicula , inca din luna mai :mrgreen: . Daca nu ma insel doar intr-o singura zi s-au inregistrat izolat 33*C undeva prin Lunca Dunarii .....

Sus

Afişează mesajele de la anteriorul:  Sortează după  
Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 73 mesaje ]  Du-te la pagina Anterior  1, 2, 3, 4, 5

Ora este UTC + 2 [ DST ]